The "Got my D3"/ first impressions thread

Discussion in 'Motorola Droid 3' started by Stevelord, Jul 8, 2011.

  1. Maverick0984

    Maverick0984 Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    405
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Typing on the keyboard is like typing in a large expansive field compared to my OG Droid which I would now compare to an 8'x8' cell. Wow.
     
  2. BleedingPurist

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    That's more of a Pro for me. I carry my Droid in my pocket and the screen would keep going on because the keyboard would get pushed out a bit while sitting in my pocket...draining the battery unnecessarily.
     
  3. JesterMX6

    JesterMX6 Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lincoln, NE
    Ratings:
    +0
    that's too bad. i was hoping for a gig of ram.
     
  4. Immolate

    Immolate Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Central Florida
    Ratings:
    +0
    Yup it will take some getting used to. I've never seen a physical keyboard oon a phone that's as roomy as this one. Coming from a TBolt, I keep forgetting to use the slider :).
     
  5. JesterMX6

    JesterMX6 Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lincoln, NE
    Ratings:
    +0
    i'm actually a little upset about the ram. there were rumors it was going to have a gig. i'll see how i like the phone but i may switch to the bionic and give this to my fiance if she likes it.

    i keep refreshing fedex's tracking page to see when it gets delivered so i can take my lunch and pick it up haha.
     
  6. Stevelord

    Stevelord Member

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Then you are late on the rumors. The 512MB rumor is a few weeks old. ;)
     
  7. JesterMX6

    JesterMX6 Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lincoln, NE
    Ratings:
    +0
    i hadn't followed a whole lot after the initial leaks. and two days ago i saw an article that said it had a gig.

    i'm really surprised its only 512. i expected it to be virtually identical to the bionic + keyboard
     
  8. Maverick0984

    Maverick0984 Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    405
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    If you actually did see the article, it was either for a different phone, or several months old...512 is not new news.

    Sigh, yet again, probably the 7th or 8th time I've made this post....

    The Bionic having 1GB is meaningless, well, not meaningless, but in this argument it is. Only 512MB is usable to the main OS, the other 512MB is for Webtop. So in terms of what you'll be using day to day...they ARE identical. Motorola's stance on all of their higher end/new phones as of today, and for the short term future, is 512MB is enough for the main Android OS. This includes the Atrix, D3, Bionic, etc. The marketing of it as having 1GB isn't a outright lie, but it is absolutely misleading.
     
  9. JesterMX6

    JesterMX6 Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    108
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Lincoln, NE
    Ratings:
    +0
    it was a new article. probably just misinformed.

    only reason i want a phone with 1g is for what the future of the OS may have. i was under the impression that ICS expands the usable ram.

    and if you're going to sigh about making a post for the 7th or 8th time then don't post it.
     
  10. rushmore

    rushmore Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    329
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    The ram situation seems no better than the DX2. What the ruddy ell' are Moto devs doing with the ram? Even with the apparent 73mb allocation to the chipset (439mb available), there should be at least 100 more mb free. Add up the OS, UI, stock tasks, user apps open and free ram- I bet that like the DX2, there will be at least 100mb missing.
     
    #46 rushmore, Jul 8, 2011
    Last edited: Jul 8, 2011
  11. malaka

    malaka Member

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    first impressions

    imo...droid doesnt :(....maybe im just used to the d1 and all the roms and choices but this thing is filled with useless apps that startup all the time (slacker,vzw media manager,vzw apps, social networking, maps etc...always restarting)

    first impressions...no camera button is -1

    slider will loosen up over time...the phone was a lil slow and laggy again im used to having a bloat free d1 so this might have something to do with it

    the keyboard isnt bad but it isnt good either a little offset from the og droid but im sure thats just something to get used to over time the number keys are good to have

    the locked bootloader announcement killed me but maybe its not encrypted thats yet to be seen

    the display is ok...better than the d1 but def not up to par with droid charge i had last week

    quadrant score of 2100-2400 out of the box after closing everything out i got 2400-2500 ran like ten of them

    speakers arent as good as the d1 not as loud anyways

    the delay on my text message was about 30 seconds but that can be heavy traffic i guess

    certain widgets like the im presence (which i dont want on the phone anyways) causes launcher pro to force close...there was no option to set LP as default it just automatically did that so maybe by installing and alternate home it automatically disables the default launcher out of the memory

    the hardware seems sturdy, its sleek and i like the phone itself

    all in all i would recommend this phone its like the d1 but def an upgrade the only drawback is the lack of dev support as of now

    i installed the netflix app i had on the d1...and it works...sort of!!! cant find it in the market bc the apk isnt there...it loads up but now that ive tried watching something its all scrambled the display probably isnt set right....but it got further than the droid charge did

    the camera works fine the front facing camera is sub par but then again cant really expect that to be to HD...havent had a chance to use the camcorder yet but im sure its the same as the pictures...

    i have nothing on battery life yet im still charging it for the first time and havent left the house to let you know how many hours i got out of it

    it linked all my facebook contacts but didnt come preinstalled with a facebook app...im not sure how that works but ok...

    as for the stock ui..it really wasnt bad, im just used to launcher pro...have only had a few hiccups when trying to do widgets and what not but that could mean LP needs to update for this phone...

    not having a sd card come with the phone is retarded...sorry but come on really?? i took the one from my og droid and popped it in there for now

    again no LTE radio but thats not a surprise everyone knew that already...whats with the sim card tho?? og droid didnt have one and i didnt think this one would either not that i think its a bad thing i just dont know why its included

    the bootup took about 50 seconds and when opening the task manager a million apps are open which is probably the reason for my initial hiccups with speed and lagginess

    all in all the more i play with it i guess i like the phone im just waiting for root so i can clean it up and get rid of what i dont want...dev community has 12 days to keep me on the droid 3 ;)....again this isnt a review this is just my first impressions i hope it helps some people sorry for writing a novel here

    update i tested the camcorder quality is awesome...light stayed on even after i stopped the video tho had to close the app and reopen it was fixed the second time i tried it...frontfacing recording also works...
     
    #47 malaka, Jul 8, 2011
    Last edited: Jul 8, 2011
  12. n8sco

    n8sco Member

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Anyone else finding that the home screens aren't rotating horizontally unless the keyboard is open?
     
Search tags for this page

droid 3 slide not smooth

,

pac man