The "Got my D3"/ first impressions thread

Discussion in 'Motorola Droid 3' started by Stevelord, Jul 8, 2011.

  1. rushmore

    rushmore Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    328
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    The ram situation seems no better than the DX2. What the ruddy ell' are Moto devs doing with the ram? Even with the apparent 73mb allocation to the chipset (439mb available), there should be at least 100 more mb free. Add up the OS, UI, stock tasks, user apps open and free ram- I bet that like the DX2, there will be at least 100mb missing.
     
    Last edited: Jul 8, 2011
  2. malaka

    malaka Member

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    first impressions

    imo...droid doesnt :(....maybe im just used to the d1 and all the roms and choices but this thing is filled with useless apps that startup all the time (slacker,vzw media manager,vzw apps, social networking, maps etc...always restarting)

    first impressions...no camera button is -1

    slider will loosen up over time...the phone was a lil slow and laggy again im used to having a bloat free d1 so this might have something to do with it

    the keyboard isnt bad but it isnt good either a little offset from the og droid but im sure thats just something to get used to over time the number keys are good to have

    the locked bootloader announcement killed me but maybe its not encrypted thats yet to be seen

    the display is ok...better than the d1 but def not up to par with droid charge i had last week

    quadrant score of 2100-2400 out of the box after closing everything out i got 2400-2500 ran like ten of them

    speakers arent as good as the d1 not as loud anyways

    the delay on my text message was about 30 seconds but that can be heavy traffic i guess

    certain widgets like the im presence (which i dont want on the phone anyways) causes launcher pro to force close...there was no option to set LP as default it just automatically did that so maybe by installing and alternate home it automatically disables the default launcher out of the memory

    the hardware seems sturdy, its sleek and i like the phone itself

    all in all i would recommend this phone its like the d1 but def an upgrade the only drawback is the lack of dev support as of now

    i installed the netflix app i had on the d1...and it works...sort of!!! cant find it in the market bc the apk isnt there...it loads up but now that ive tried watching something its all scrambled the display probably isnt set right....but it got further than the droid charge did

    the camera works fine the front facing camera is sub par but then again cant really expect that to be to HD...havent had a chance to use the camcorder yet but im sure its the same as the pictures...

    i have nothing on battery life yet im still charging it for the first time and havent left the house to let you know how many hours i got out of it

    it linked all my facebook contacts but didnt come preinstalled with a facebook app...im not sure how that works but ok...

    as for the stock ui..it really wasnt bad, im just used to launcher pro...have only had a few hiccups when trying to do widgets and what not but that could mean LP needs to update for this phone...

    not having a sd card come with the phone is retarded...sorry but come on really?? i took the one from my og droid and popped it in there for now

    again no LTE radio but thats not a surprise everyone knew that already...whats with the sim card tho?? og droid didnt have one and i didnt think this one would either not that i think its a bad thing i just dont know why its included

    the bootup took about 50 seconds and when opening the task manager a million apps are open which is probably the reason for my initial hiccups with speed and lagginess

    all in all the more i play with it i guess i like the phone im just waiting for root so i can clean it up and get rid of what i dont want...dev community has 12 days to keep me on the droid 3 ;)....again this isnt a review this is just my first impressions i hope it helps some people sorry for writing a novel here

    update i tested the camcorder quality is awesome...light stayed on even after i stopped the video tho had to close the app and reopen it was fixed the second time i tried it...frontfacing recording also works...
     
    Last edited: Jul 8, 2011
  3. n8sco

    n8sco Member

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Anyone else finding that the home screens aren't rotating horizontally unless the keyboard is open?
     
  4. malaka

    malaka Member

    Joined:
    Jun 28, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    mine is rotating fine...doesnt go upside down but the two portraits and rightside up are working for me
     
  5. KidCuda

    KidCuda Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    The sim card is there because it's a global phone. Just not as advertised like the droid 2 vs droid 2 global
     
  6. Stevelord

    Stevelord Member

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Right. Same here.

    Your homescreen? You sure? If you open an app, it will rotate fine.
     
  7. n8sco

    n8sco Member

    Joined:
    Jul 7, 2011
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    It's rotating fine within the apps themselves but if I turn the phone horizontally on any of the homescreens then it stays in it's vertical configuration. I mean it's honestly not that serious and I'll probably get used to it but I feel like it was working when I first started using the phone.
     
  8. Maverick0984

    Maverick0984 Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    405
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    I can't get the battery cover off, lol. Afraid to force it.
     
  9. socalsx

    socalsx Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    maybe its part of motoblur.. launcher pro had the option to lock the home screen which i actually prefer. doesn't rotate by accident and looks better for me anyways.. check the preferences
     
  10. Immolate

    Immolate Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Central Florida
    Ratings:
    +0
    An aggressive OS will keep RAM nearly filled to ensure that the most likely thing you'll need next is already in the fastest storage area possible. There's a sweet spot for every OS, and the benefits you achieve for going past that sweet spot are of rapidly diminishing value. I'm not saying that RAM above 512MB is wasted. I have absolutely no idea. I'm just saying that free RAM is not necessarily a useful metric.
     
  11. srgolub

    srgolub New Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Bergen County, NJ
    Ratings:
    +0
     
  12. BleedingPurist

    BleedingPurist Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Sounds good to me and well thought out. I hate the home screen rotating. You take it out of your pocket, swipe it open and then the icons are jumping around from landscape to portrait. I want them in a fixed position for quick access. I also don't like it going at 90 or 360 degree angles. Portrait and landscape are the only orientations I want to see.
     
  13. flameboy

    flameboy Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    The XOOM has 1GB of ram and I definitely can feel it. There's nothing like switching from a 3D game to a multi-tabbed browser session then over to youtube then back to your game. Really makes the device feel like a powerful computer.
     
  14. BleedingPurist

    BleedingPurist Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
     
  15. Maverick0984

    Maverick0984 Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    405
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    No, you are absolutely correct. Modern OS's PC's have been doing this for years. It started with OSX, Vista got it, and of course Vista. If you actually look at your free RAM, it is very very small because the OS is keeping things in RAM to make common things load faster.

    I'm not sure where people got this notion that free RAM equals a good thing in Android. Some sort of dated Windows XP mentality I guess.
     
Search tags for this page

droid 3 slide not smooth

,

pac man