Stuck on Android is Upgrading: Starting Applications

Discussion in 'Droid 4 ROMS' started by strakajagr, Oct 29, 2012.

  1. strakajagr

    strakajagr Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Thanks. I'm pretty sure I built this same thing by creating a new files folder because the flash proceeded exactly the same way that it did last night, with errors writing cdt.bin, devtree, boot, recovery and cdrom. I received "INFOPreflash validation failure" messages for those 4 items.

    I will proceed with the rest of your suggestions steps, but this is looking an awfully lot like a repeat of last night.
     
  2. chemicalboy

    chemicalboy New Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Its the same to me. I repeated many times the steps with different tools but the same result.
    I think that a hardware problem or memory errors that can erase the rsd or any tool.
     
  3. strakajagr

    strakajagr Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    And no dice... blank screen as always.
     
  4. myfishbear

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +30
    then try android commander and see if you can manually delete everything out of your data folder. if it don't boot manually push stuff in from my virgin rom file by file (remember permissions)
     
  5. strakajagr

    strakajagr Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Where is this android commander? Does it allow you to navigate your phone when it's in fastboot mode?
     
  6. chemicalboy

    chemicalboy New Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hahaha yes, i think that we have the same phone state
     
  7. chemicalboy

    chemicalboy New Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    The android commander dont work in fastboot
     
  8. strakajagr

    strakajagr Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Well that's just great news, isn't it? All I really want to do is restore my phone so I can sell it. My current D4 gives me none of these issues.
     
  9. myfishbear

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +30
    adb may be running when the screen is black... if your going to throw it away u can send it to me i bet i could fix it.
    Android Commander

     
    Last edited: Nov 15, 2012
  10. strakajagr

    strakajagr Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'm capable of doing any and everything you suggest. Thus far, nothing has worked. As long as you have ideas, I'm willing to try.
     
  11. myfishbear

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +30
    did u try to get adb running with commander? you need to install a adb driver on your comp which you probably have.
    adb works b4 you boot into android after the M. also remove your sdcard out the back and format that using an adaptor. dont push any files yet if u get it rolling. delete everything out of the / data folder
     
    Last edited: Nov 15, 2012
  12. myfishbear

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +30
    also try going into bp tools instead of fastboot and if it pulls up safestrap disable it there again (if that dont work try installing a rom again)
     
    Last edited: Nov 15, 2012
  13. strakajagr

    strakajagr Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    commander saw no device at any point.

    BP tools is a blank screen as always, unless I do a factor reset/data wipe, in which case, I'll get the battery graphic to appear.

    There is no safestrap on this phone anymore. There hasn't been since I flashed it back to 217 3 weeks ago.

    I have no idea what you mean when you say to "try installing a rom again". The only recovery mode I have is stock recovery and the only zipped files it will load, are official zips like the 217 update. Stock recovery will in no way apply any other type of zipped file.
     
  14. myfishbear

    myfishbear Developer Developer

    Joined:
    Jan 30, 2011
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    in the sea. sometimes on land as well
    Ratings:
    +30
    in that mode did you try to first factory reset then apply the 217 zip (not the sbf)file its name is Blur_Version.6.13.219.XT894.Verizon.en.US.zip its inside the 217 zip
    if u cant flash it pull the sdcard out. factory reset. and reboot.
     
    Last edited: Nov 15, 2012
  15. strakajagr

    strakajagr Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I absolutely did. Numerous times. It flashes just fine. As I have stated over and over. The end result is always the same. I either get a blank screen or I get Android Starting Applications, wherein it hangs indefinitely... hence the title of this thread.
     
Search tags for this page

android is upgrading

,

android is upgrading starting applications

,
android is upgrading starting applications stuck
,

android is upgrading starting apps

,
android is upgrading starting apps stuck
,
android is upgrading stuck
,
android stuck on starting apps
,
android upgrading starting apps
,
stuck at android is upgrading
,
stuck at android is upgrading starting apps