Stuck on Android is Upgrading: Starting Applications

Discussion in 'Droid 4 ROMS' started by strakajagr, Oct 29, 2012.

  1. MrNissan

    MrNissan Member

    Joined:
    Jun 6, 2012
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    I was able to enter safe mode even with SS3.05..just held the ok button until it booted completely. I have only entered safe mode in the past accidently so am unable to say exaclty what can or cannot be done. i hope this helps.
     
  2. strakajagr

    strakajagr Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I take it back. I booted to BP Tools mode and it's taking a charge.

    As far as SS3.05 goes. It's gone. I went to stock recovery and did a data wipe/factory reset and I flashed it with 6.16.217 via RSDLite. This is when the troubegan.

    Since then I have tried unsuccessfully to resurrect it with RSD and ICS Tools. BOTH methods APPEAR to work as they flash the phone with no errors. However, it is after this that the phone either a) hangs on the black screen or b) gets to the point where it says android is upgrading, but then hangs indefinitely on starting applications.

    This is where I am. I at least have a fresh charge so I can begin again. I think I need a new plan though.
     
  3. strakajagr

    strakajagr Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    There's no way... but I just fixed it. I used a different USB cable (because the other one was intermittently losing connection) and it works. Unreal.
     
  4. strakajagr

    strakajagr Member

    Joined:
    Mar 11, 2012
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Not that anyone is necessarily interested, but in the interest of full disclosure in case anyone else happens upon this problem, the phone is again functioning as it did in the beginning of this thread. I have no clue why and cannot seem to get stock back.

    I got to stock 6.16.217. I ran the ICS tool. I selected the Root ICS Option. Reboot. Back to square 1. Have flashed many times since (with and without data wipes, etc, in varied sequences). No dice.

    So that said, if it comes back to stock again, I will let people know what happens after a simple reboot, because I have a suspicion that it wouldn't have mattered if I rooted it or not. In that case, maybe my phone has just been dropped one too many times. Who knows?
     
  5. MrNissan

    MrNissan Member

    Joined:
    Jun 6, 2012
    Messages:
    34
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    I think because you were on SS3+ then it an sdcard problem. I would remove external card n try to boot into safemode by holding the ok button down n see if it will allow you to boot completely passed the android upgrading screen. Maybe this can help.
     
  6. chemicalboy

    chemicalboy New Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have the same problem. I dont have SD card.
    Black screen after motorola logo.
    I think that is totally bricked.
     
  7. orangechoochoo

    orangechoochoo Active Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    On a caboose
    Ratings:
    +12
    I would format the internal and external memory and sbf ICS. SBFing doesn't wipe internal and external memory which has the various bits and pieces of safestrap that could be causing your problems.

    Also, I would stick with safestrap v2.
     
  8. chemicalboy

    chemicalboy New Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I tried with external SD put it and taking off the phone. I cannot format the internal memory because i have the stock recovery and no safestrap.
    If you said the Power button + Vol - i did it but no luck.
     
  9. orangechoochoo

    orangechoochoo Active Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    1,109
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    On a caboose
    Ratings:
    +12
    You can erase the internal memory, setting - storage - erase internal memory. You can erase the sd card memory there too.

    Erasing user data is different from erasing the internal and external memory. Erasing user data does not erase the folders and files created by safestrap on your internal and external memory.
     
  10. chemicalboy

    chemicalboy New Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I think you didnt understand me. The phone stuck on black screen after motorola logo. I cannot enter the system to format anything.
     
  11. kwood129

    kwood129 Member

    Joined:
    Nov 17, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    You can format anything in safestrap. I think he did understand
     
  12. chemicalboy

    chemicalboy New Member

    Joined:
    Nov 12, 2012
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    The phone didnt have safestrap. And if you put the 217 sbf with rsd lite or the ics tool you erase the safestrap.
     
Search tags for this page

android is upgrading

,

android is upgrading starting applications

,
android is upgrading starting applications stuck
,

android is upgrading starting apps

,
android is upgrading starting apps stuck
,
android is upgrading stuck
,
android stuck on starting apps
,
android upgrading starting apps
,
stuck at android is upgrading
,
stuck at android is upgrading starting apps