Ram

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by dtdlurch, Jan 6, 2011.

  1. thorton02
    Offline

    thorton02 New Member

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Arlington
    I just assumed the Atrix was DDR2. How can you justify having a dualcore processor coupled with slow memory. You're just going to bottleneck. If this is the case, everyone should agree that the Bionic is better.

    Frankly, I think this is almost as important as the cpu but there's very little coverage about it.
  2. altimax98
    Offline

    altimax98 New Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well if it still only has sdram, then the main reason is customer 'misinformation', people think that bigger is better, but thats not always the case. Cost is also a concern... 1 gig of ddr2 would be much more expensive then 1 gig of sdram.



    Sent from one of those missing Droids
  3. mikron
    Offline

    mikron New Member

    Joined:
    Jan 11, 2011
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    its just like motorola to throw us all off the bionic only 512mb and astrix has 1gig also i have confirmed from motorola that the bionic does not have fm radio and the astrix does have fm radio
  4. altimax98
    Offline

    altimax98 New Member

    Joined:
    May 26, 2010
    Messages:
    133
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    Its all a give and take... I made a post just after the announcement about this issue. The bionic had advantages over the atrix and vice versa... I love the bionic, bigger screen size, camera, faster ram....
    Its all stuff I want.

    Sent from one of those missing Droids
  5. Meowmix
    Offline

    Meowmix New Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Does anyone know if the Thunderbolt is DDR2 ram as well?

    Sent from my Droid using DroidForums App
  6. lizard
    Offline

    lizard New Member

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Messages:
    345
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Indiana
    Its like tryin to tell the difference between a big ole good one, and good ole big one!


    Sent from my Squidlied Droid2 using Droid Forums app.....
  7. berfles
    Offline

    berfles New Member

    Joined:
    Dec 16, 2010
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Everything I've heard points to the Atrix having DDR2 as well, where are you guys getting this concrete SDRAM info from?
  8. jaycemiskel
    Offline

    jaycemiskel Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,362
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    So even the Blackberry Dakota has 768mb of ram. Wow... Sure this may be faster, but it doesn't really matter how fast it is if you don't have enough. I'm going to see how the reviews say it is.
  9. jroc
    Offline

    jroc Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    3,843
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Washington DC
    Yea I been seeing sites say the Atrix has DDR2 also. Anandtech says it does. Anandtech usually has his facts together.
  10. coondogg97
    Offline

    coondogg97 New Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly Burbs
  11. jaycemiskel
    Offline

    jaycemiskel Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,362
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    I'm not really sure why people thought that it would be any different.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  12. Raptor007
    Offline

    Raptor007 Member

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    472
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    New York
    Speculation on how the memory will benefit or detract from the bionic is just that, speculation. I feel Moto would have put 1GB into the Bionic IF, it needed it, but the Atrix running in dual mode will need it. I have no doubt ATT will sell a lot of them to users never intending to use the dual OS functionality and they will have the extra RAM, but so what I bet they will not find themselves actually touching beyond 512MB so the joke will be on them.
  13. jaycemiskel
    Offline

    jaycemiskel Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    1,362
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    38
    Except that the price of the phones will probably be the same so.... what joke?

    Sent from my Droid using Tapatalk
  14. jroc
    Offline

    jroc Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    3,843
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Washington DC
    ^lol.....that is true. Ahh, ppl just mad the Atrix's not coming to Verizon. And that the Bionic has less Ram. Thats all.

    Remember ppl, pick the carrier first, phone 2nd.

    Carrier first, phone 2nd.

    AT&T is not a fit for me. Sprint might be but I do like Motorola phones. I might have to decide between Verizon and Sprint soon. Thats why I hate moving. Now I only have one cable service to choose from and now Verizon's coverage isnt so good here. Oh well.
  15. BlackOtaku
    Offline

    BlackOtaku New Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Unused RAM, is wasted RAM.

    That being said, I honestly don't care either way. 512 MB is plenty of RAM. At the point when it is no longer enough RAM, I will have a new phone. Smartphone technology isn't plateauing any time soon, I don't see the need to future-proof past the point when I can upgrade to a new phone.

    Yes, I am a consumer prostitute. :p
  16. Pacidermiz X
    Offline

    Pacidermiz X New Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Phoenix
    Great analogy and this DeVry grad and total geek completely agrees. DDR2 wins over the standard memory. If the DDR2 spec/rumor is true... then that's one more clue that the proc is a Tegra2 by NVIDIA, there are rumors the "two 1 GHz procs" are some other proc, maybe a Motorola custom built. The Tegra is the most alureing feature of the new phones, if any of yall have a taste for it, Maximum PC made a great whitepaper on the Tegra2 vs other mobile platforms. Sorry I have the paper print, I haven't looked for it online.
  17. corrifa
    Offline

    corrifa New Member

    Joined:
    Mar 2, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  18. chrstdvd
    Offline

    chrstdvd New Member

    Joined:
    Sep 30, 2010
    Messages:
    577
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    McKenney Va
    I might be all wrong, but I seem to remember that the Atrix only has half the 1 gig dedicated to the phone as stand alone and the other half is exclusively to run the doc. Therefore, both phones in ur hands only have 500mg RAM available and the Atrix on the Doc only has 500mg when in the doc. The put sdram in because the cost of ddr2 ram would have made the cost of the Atrix way high.

    That is what I remember, before I got the hots for the thunderbolt which is becoming as elusive as the Storm 3.
  19. yurdle
    Offline

    yurdle New Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    166
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I want 500mg RAM :-(
    And a doc

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
Similar Threads
  1. mojohand
    Replies:
    8
    Views:
    4,357
  2. Castro
    Replies:
    5
    Views:
    1,281
  3. cmac93hatch
    Replies:
    3
    Views:
    7,311
  4. ahj4513
    Replies:
    2
    Views:
    6,135
  5. mattamous
    Replies:
    4
    Views:
    1,675
Loading...
Search tags for this page

better ram use on my droid atrix