Droid 4 Utility Pre-Release [WINDOWS]

Discussion in 'Droid 4 Hacks' started by mattlgroff, Feb 11, 2012.

  1. ndd

    ndd Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    with both my OG droid and my samsung stratosphere, I have to use a USB Y cable to get enough juice from my computer to actually charge the device. I suspect that's true for the droid 4, too, although I haven't tested it.
     
  2. me_droid

    me_droid Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    Thanks for this util, rooted yesterday and all seems well. Just freezing, not deleting apps. I received a notification from the superuser app that the binary was outdated. Is it safe to update it or does this exploit rely on a certain version of the binary - thanks.

    Sent from my DROID4 using DroidForums
     
  3. mattlgroff

    mattlgroff Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +0
    Update all you like. Should be safe.

    Note to all: I am giving control of the Droid 4 Utility to skylarmb (Although I will still be very involved [​IMG] )
     
    #27 mattlgroff, Feb 17, 2012
    Last edited: Feb 18, 2012
  4. NiteCloak

    NiteCloak Member

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    Sorry if this is a dumb question but..

    If you do nothing else but 'root' a phone (in my case the Droid4), does it have any impact at all on things such as battery usage, resource usage etc? Or is it merely setting a 'flag' allowing things to be done as admin?
     
  5. mattlgroff

    mattlgroff Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +0
    It merely makes you have superuser and root access to the phone. It will impact nothing on hardware and software performance just rooting by itself.
     
  6. NiteCloak

    NiteCloak Member

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    Rooted successfully. Thank you Matt.


    Which application are you guys using to 'freeze' apps? TitaniumBackup? Does it need to be the paid version?

    Cheers!

    Edit. Never mind, I kind of answered my own question. I installed Titanium Backup and it won't let you freeze anything in the unpaid version.


    Other than Slacker radio and Verizon Videos, what other apps are a waste of time in peoples' opinions? (i.e. ones I can happily freeze!)
     
    #30 NiteCloak, Feb 19, 2012
    Last edited: Feb 19, 2012
  7. mattlgroff

    mattlgroff Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +0
    I never freeze bloat, but I will definitely be happy with ICS when Hashcode gets it set up :D
     
  8. NiteCloak

    NiteCloak Member

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    I am assuming from your remark that you just remove them altogether!
     
  9. mattlgroff

    mattlgroff Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +0
    No I never remove nor freeze bloat.
     
  10. bdbraaten

    bdbraaten Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    126
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Frozen Wasteland that is Minnesota USA
    Ratings:
    +0
    I have a 6 foot single micro usb I purchased from radio shack and it has charged my d1, dx and now my d4 off the usb port on my tower at work with no problems.

    I think it depends a lot on the tower and the power it supplies to the usb ports.
     
  11. Aerfally

    Aerfally New Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Guys,

    If I root the phone, will I still be able to receive automatic updates?
     
  12. 93fuelslut

    93fuelslut Active Member

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    1,168
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    lexington sc
    Ratings:
    +1
    hey im gettin lost here..i go to the link and dl the md5 file. i go to open the file and says windows doesnt recognize the file..and this program isnt unziping the md5 file ..and i dont want to mess up my roomates laptop..can someone please unzip it for me and post it here or pm me? thanks
     
Search tags for this page
droid 4 utility
,

droid 4 utility 0.2

,
droid 4 utility 0.3
,
droid 4 utility 0.3 download
,
droid 4 utility 0.3.zip
,
droid 4 utility 0.4
,
droid 4 utility by mattlgroff
,
droid4utility0.2.zip download
,

droid4utility0.3.zip

,
mattlgroff droid 4