Droid 4 Utility Pre-Release [WINDOWS]

Discussion in 'Droid 4 Hacks' started by mattlgroff, Feb 11, 2012.

  1. Ihauntu2

    Ihauntu2 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Central Illinois
    Ratings:
    +0
    Today was my first time rooting a phone. I was worried that I was going to brick my shiny new DROID 4, but your utility made it very easy. Having the visual prompts in the command box eased my stress levels a little bit. Thank you for releasing this.
     
  2. Kack

    Kack Member

    Joined:
    Feb 10, 2010
    Messages:
    762
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Riverside, CA SO-CAL
    Ratings:
    +0
    Yea I got it to work fine on my wifes so now I'm rooted froze some apps now I'm looking for a screen capture app that works. And then onto what I can do next without an sbf . Look forward to some ics and roms.

    Sent from my DROID4 using Tapatalk
     
  3. djembeman

    djembeman Member

    Joined:
    Aug 17, 2010
    Messages:
    190
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    ScreenShot It!

    "Screenshot it" in the market works great on my Bionic, just have to check the invert colors box. It works rooted or non-rooted.

    https://market.android.com/details?id=com.edwardkim.android.screenshotitfull

    I've thought I read this tool works with the Bionic? Why is Safestrap better than the ClockworkMod Bootstrap?

    Thanks guys.

    Droid Bionic Stock-Rooted, .902, 4EverRoot
     
  4. mattlgroff

    mattlgroff Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +0

    Safestrap is better until we get droid 4 fastboot files ;)
     
  5. Ihauntu2

    Ihauntu2 New Member

    Joined:
    Dec 21, 2011
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Central Illinois
    Ratings:
    +0
    Here's an odd one for you. I rooted last night with battery at 30%. I charged the phone overnight & the damn thing still shows 30%. Kept it charging for a few hours today, still 30% even after unfreezing all bloatware.

    I don't think rooting with your utility could cause this, but right now it's the only link. Any ideas about what might cause this?

    I'm working on running the battery out to see if it will recharge past 30% from 0%.

    EDIT: Nevermind looks like I have a bad usb port. I was having to almost force the thing tight in order to keep a usb connection with the computer. Now I'm doing the same thing to get a trickle charge.

    Sent from my DROID4 using DroidForums
     
    Last edited: Feb 14, 2012
  6. mattlgroff

    mattlgroff Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +0
    The thing I've noticed with LTE on my Razr, is that using my phone white plugged into my computer's USB says charging, but is actually discharging. I've lost power by USB tethering LTE to my PC. AC power always charges and works better. Glad you figured out the issue
     
  7. mattlgroff

    mattlgroff Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +0
    Found a solution btw.
    C:/System32/
    ;)
     
  8. Joseph007

    Joseph007 New Member

    Joined:
    Feb 12, 2012
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    worked for me....now off to do a nandroid backup
     
  9. B-Unit

    B-Unit Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    305
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    Ill second this, had fired up wireless thether on 100%-90% and forgot about it with USB overnight, when I left for work I had dropped to 30%.
     
  10. ndd

    ndd Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    with both my OG droid and my samsung stratosphere, I have to use a USB Y cable to get enough juice from my computer to actually charge the device. I suspect that's true for the droid 4, too, although I haven't tested it.
     
  11. me_droid

    me_droid Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    79
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2
    Thanks for this util, rooted yesterday and all seems well. Just freezing, not deleting apps. I received a notification from the superuser app that the binary was outdated. Is it safe to update it or does this exploit rely on a certain version of the binary - thanks.

    Sent from my DROID4 using DroidForums
     
  12. mattlgroff

    mattlgroff Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +0
    Update all you like. Should be safe.

    Note to all: I am giving control of the Droid 4 Utility to skylarmb (Although I will still be very involved [​IMG] )
     
    Last edited: Feb 18, 2012
  13. NiteCloak

    NiteCloak Member

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    Sorry if this is a dumb question but..

    If you do nothing else but 'root' a phone (in my case the Droid4), does it have any impact at all on things such as battery usage, resource usage etc? Or is it merely setting a 'flag' allowing things to be done as admin?
     
  14. mattlgroff

    mattlgroff Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Dec 24, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +0
    It merely makes you have superuser and root access to the phone. It will impact nothing on hardware and software performance just rooting by itself.
     
  15. NiteCloak

    NiteCloak Member

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    Rooted successfully. Thank you Matt.


    Which application are you guys using to 'freeze' apps? TitaniumBackup? Does it need to be the paid version?

    Cheers!

    Edit. Never mind, I kind of answered my own question. I installed Titanium Backup and it won't let you freeze anything in the unpaid version.


    Other than Slacker radio and Verizon Videos, what other apps are a waste of time in peoples' opinions? (i.e. ones I can happily freeze!)
     
    Last edited: Feb 19, 2012
Search tags for this page
droid 4 utility
,

droid 4 utility 0.2

,
droid 4 utility 0.3
,
droid 4 utility 0.3 download
,
droid 4 utility 0.3.zip
,
droid 4 utility 0.4
,
droid 4 utility by mattlgroff
,
droid4utility0.2.zip download
,

droid4utility0.3.zip

,
mattlgroff droid 4