[ROM] [RELEASE] Steel Droid: 5.6 - Ice Cream Sandwich - 6-8-2012

Discussion in 'Steel Droid - D3' started by chevycam94, Apr 3, 2012.

  1. Yonnor

    Yonnor I r Teh Greetest

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    813
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +2
    You can use this to revert to stock. Linky
     
  2. nhepler90

    nhepler90 Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Idaho
    Ratings:
    +1
    thanks for the link, i happened to be reading a random D3 brick thread and found a link to a modified .890/.906 sbf. and i have my phone restored. i made a couple nandroid backups before this ****storm happened. when i re-upgrade to the legit .906 and get rooted, should i be able to restore to one of them without any problems?
     
  3. Yonnor

    Yonnor I r Teh Greetest

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    813
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +2
    Yeah you should be fine with that. Its what I did when I got a replacement D3. Lol :)

    Butt-Dialed from my Hamburger Phone
     
  4. nhepler90

    nhepler90 Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Idaho
    Ratings:
    +1
    Hmmm, did a restore of what i thought was a 5.6 ICS... turned out it was the stock backup i did before the 5.6...

    Oh well, guess i can"t complain with my phone working and everything now.

    Thanks for the help everyone!
    Cant wait for the next update!
     
  5. nhepler90

    nhepler90 Member

    Joined:
    Nov 30, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Idaho
    Ratings:
    +1
    well sorry to pester you guys, but i seem to have ran into the same problem, i dont know if anyone else has had the upgrading apps dialogue when they reset their phones, but it seems to happen to me whenever i reboot my phone. i have issues with the keypad sticking with using shortcuts, long pressed the search button. fixed all except the a key highlights all my text and wont type the letter a.

    has anyone else had any of these issues?

    i am currently sbf"ing my phone again from said error in my first post.
     
  6. brlebu

    brlebu New Member

    Joined:
    Jul 9, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Help for a Mac User...?

    Hi all,

    I've been running v5.6 for a month or so now, and everything was working fine for a while, but now I've run into a few issues:

    • GPS rarely works.
    • Physical keyboard stops working every once in a while. Need to reboot to fix.
    • Sometimes I lose audio in phone calls. For example, I'll call someone, and it'll connect, but I can't hear them and they can't hear me. Need to reboot to fix this also.

    Anyway, since none of these things are listed as known bugs, I want to get back to stock to see if they continue, and if they do, then I can get a replacement phone from VZW.

    And this is where I'm stuck. I can't figure out for the life of me how to get back to stock. All of the simple solutions seem to be Windows only solutions. I'm pretty sure I found a way to do this when I first installed the SteelDroid, but I can't seem to find it now.

    Any help would be greatly appreciated!

    PS - Here's my phone info:

    Baseband version: N_03.18.32P

    Kernal version: 2.6.35.7-g5fa4155 xrpk47@il93lnxdroid25 #1

    Build number: Steel Droid ICS (D3) 5.6
     
  7. elias01

    elias01 New Member

    Joined:
    Aug 15, 2012
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    That's weird, I have none of these probs, GPS works great (since my foursquare is working, I am pretty sure GPS's working)
    keyboard works fine~~ except no backlight until i change the brightness of the screen (which is known)
    audio was fine, both phone calls and music.

    my phone's info.
     
  8. Tamehome

    Tamehome New Member

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    - GPS: It can be slow to pick up a signal. I usually toggle it off and on a couple times, and then if it still doesn't pick up a signal in a minute or so, I open a GPS Status app to confirm that the GPS is locating satellites. - Physical Keyboard: I also noticed that while it doesn't stop working, it gets stuck in a shortcut mode, where pressing a button causes an app to start, as if the menu key is locked on. Have to reboot to fix it. - Are you using a Bluetooth headset? Bluetooth has to be turned off if you don't have a device connected to it, otherwise audio doesn't work through the phone's internal speaker.
     
  9. Yonnor

    Yonnor I r Teh Greetest

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    813
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +2
    Tip for the Keyboard stuck in shortcut mode: Press & Hold the "Search" softkey for a few seconds and it should work fine. :)
     
  10. BenLand150

    BenLand150 Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 29, 2010
    Messages:
    1,815
    Likes Received:
    103
    Trophy Points:
    93
    Location:
    Lincoln, NE
    Ratings:
    +103
    Also, if you haven't already, try reflashing the ROM. I experienced this a few times on my Droid 3 and flashing it dirty again usually solved my problems. Beware, it could mess things up.. but I never had that problem personally. You could always make a back up to be safe, too.
    ---

    And dang! I haven't been around the Droid 3 section in a long time. Glad to see there's still support. :) I'm running this on my Droid 3 right now (which I use for a media device now).
     
  11. will17721

    will17721 Member

    Joined:
    Jun 21, 2012
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Newark, Ohio
    Ratings:
    +0
    can u flash this on sys 5.7.906?
     
  12. Yonnor

    Yonnor I r Teh Greetest

    Joined:
    Feb 14, 2011
    Messages:
    813
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    San Diego
    Ratings:
    +2
    Yes you can, it works great.

    Butt-Dialed from my Hamburger Phone
     
Search tags for this page

droid 3 ice cream sandwich

,
droid 3 ice cream sandwich rom
,
droid 3 ics
,
droid 3 ics rom
,
droid charge ice cream sandwich
,
droid x ice cream sandwich rom
,

ice cream sandwich rom

,
ice cream sandwich rom download
,
steel droid
,
steel droid ics