no copy & paste?

Discussion in 'Android General Discussions' started by mapexvenus, Nov 19, 2009.

  1. mapexvenus

    mapexvenus Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    212
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Oregon
    Ratings:
    +0
    does the gmail client not have copy / paste capability?
     
  2. cereal killer

    cereal killer DF Administrator Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,173
    Likes Received:
    914
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Austin, TX
    Ratings:
    +932
    Current Phone Model:
    Nokia Lumia Icon
    Hold down the shift key, then use your finger to highlight text. Text is automatically copied to clipboard.
     
  3. reggin

    reggin Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    90
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Or press and hold in the field you're trying to copy, it'll bring up a menu to copy. Then when you want to paste, do the same thing, press and hold in the field and a menu pops up to paste.

    Edit: that's just to copy certain things, like a new e-mail, or a form with your absurdly long e-mail address from work...like mine when trying to setup e-mail accounts...
     
    Last edited: Nov 19, 2009
  4. mapexvenus

    mapexvenus Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    212
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Oregon
    Ratings:
    +0
    Thank you. No offense to you, but I think that this is a terrible implementation of the feature. Not only is it difficult to accurately select text but you also don't get to change your selection. To make it even more user unfriendly, you have to slide out the keyboard to do this.

    Sad.
     
  5. mapexvenus

    mapexvenus Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    212
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Oregon
    Ratings:
    +0
    I want to do is copy text from the body of the email. The approach you suggested does not work.
     
  6. lennywc

    lennywc Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    no decent copy and paste function

    How in gods name did this device get released to the public without a real copy / paste function? This is awful. What idiots.
    The iPhone was released without copy/ paste also and apple almost had a riot on its hands. They fixed it and the copy / paste function they added is fantastic, it has a history function that is great. Why did Google fail us like this? It s enough to make me want to go back to my iPhone. So disappointing. Did they actually think we would welcome this pathetic copy/paste function as an acceptable alternative? Ughhhhh.... ..
     
  7. nate94gt

    nate94gt Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    i agree. thats one of my big complaints w/ the OS thus far... copy/paste is evil

    lucky for me, i have very little reason to use it
     
  8. lennywc

    lennywc Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    copy paste

    And don't forget, you can only copy 1 screen of data at a time. WTF??
     
  9. xwera43

    xwera43 New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Agreed... But try using the D-pad to move the cursor for a more precise process.

    ~X
     
  10. JonKyu

    JonKyu Silver Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    2,396
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    101
    Location:
    Provo, UT
    Ratings:
    +0
    This is definitely one of the annoyances I have with the OS, it's so difficult to pick a place precisely. I find myself tapping ten times before it goes to where I actually want it. No wonder why they included a d-pad. I've actually started to like the hard keyboard and d-pad more than the soft keyboard for typing things out.
     
  11. mrtosh

    mrtosh New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Okay maybe I'm missing something but when I longpress on text nothing happens. Neither in emails or online. If I press the menu button it'll let me select but automatically pasres to the clipboard. How do you access the clipboard? Is an apparently needed for this?
     
    Last edited: Nov 21, 2009
  12. lennywc

    lennywc Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    60
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Good question. Beats the hell out of me!
     
  13. Riley42

    Riley42 New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    You don't access the clipboard it's just stored in memory. Select menu and then paste to get what's on the clipboard on screen. The copy and paste is horrid. All they need to do is implement multi touch!!!, and don't auto copy. Let me select then hit menu to say thats what I want copied.
     
  14. moosc

    moosc Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    263
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    lincolnton nc
    Ratings:
    +1
    I'm hoping we can get app for copy n paste. I thought bb was tough in 5.0. But this bad the app needs to work in all aspects of the OS in apps in core messaging etc please do this.
     
Search tags for this page
clipboard missing from s4
,

clipboard on droid 2

,
how to access clipboard on galaxy s4