Lost data connectivity

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by thunder550, Sep 8, 2011.

  1. thunder550
    Offline

    thunder550 Member

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Evergreen, CO
    Been fine all afternoon, connected and disconnected earlier from my home wifi with no issues. Now trying to pick up data connectivity (wifi off) and I get nothing. Tried rebooting, making a phone call, turning airplane mode on and off, still nothing. Any ideas? If I call Verizon they are going to make me do a factory reset and I just spent 4 hours getting the phone set up the way I want.
  2. ConqSoft
    Offline

    ConqSoft New Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,059
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC
    Are you sure there just arent network issues in your area?
  3. thunder550
    Offline

    thunder550 Member

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Evergreen, CO
    No, but being in Phoenix I would imagine that any data issues would be resolved relatively quickly. This has been going on for over an hour now.
  4. blackngray70
    Offline

    blackngray70 New Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    378
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Georgia
    I've been losing my data connection off and on all day. I got my Bionic this morning at 9:00 am Savannah Ga.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  5. AdamPA1006
    Offline

    AdamPA1006 New Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    687
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    For some reason i lost my 4g in Philadelphia this afternoon, and it wont come back i hope its not mt phone

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  6. BlackDiamond
    Offline

    BlackDiamond New Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    303
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Delaware
    Do you have 4g in your area? I don't have a bionic yet but isn't there a switch to turn it on and off, like from sim to cdma mode...but if you have done a reboot and all then you might just have to do a factory reset, but you can make a back-up.

    Sent from my Droid using DroidForums
  7. thunder550
    Offline

    thunder550 Member

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Evergreen, CO
    Yeah i have 4g in phx. Tried switching it to cdma only, still no luck. Ill wait till morning, then i guess its reset time already :-(
  8. AdamPA1006
    Offline

    AdamPA1006 New Member

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Messages:
    687
    Likes Received:
    11
    Trophy Points:
    0
    Hopefully its just something wrong with the network I have no idea why I lost my 4g but I have 3 g

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  9. shankomatic
    Offline

    shankomatic New Member

    Joined:
    Jan 25, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had an issue where when I turned off WIFI I couldn't get a 3G/4G connection. Rebooting worked for me.
  10. PremierGT
    Offline

    PremierGT New Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i had this same issue. was on wifi all night. woke up this morning and left for work turned off wifi and it wouldn't connect to mobile network (3G) . left it for a few minutes, still nothing. previous phones i've had (Droid OG, Fascinate) had no problem so this kind of worries me.

    reboot got me going though.

    Rockford, IL
  11. cplum
    Offline

    cplum Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    I had the same issue yesterday in Tennesse. I had rooted and restored a batch restore of all apps and data from Titanium backup. I thought maybe it was some conflict from that. I did do a facotry reset. I have not had a problem switching from wifi to 4G since I did this.
  12. thunder550
    Offline

    thunder550 Member

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Evergreen, CO
    Left phone on all night with wifi disabled and still never picked up data. Ill try a hard reset on it when i get to work. Spent an hour on the phone with Verizon last night and they told me its a known issue but that rebooting or turning airplane mode on and off should fix it. None worked on mine, so they authorized a replacement if i take it back to the store where i bought it. Hoping a reset does the trick cause i already rooted yesterday and don't want that to be an issue.

    Oh, i am also mysteriously losing apps too. The droidforums app shortcut on my desktop was still there this morning but when i tried to launch it it said the program is not installed. Worked fine last night and i did not uninstall.
  13. thunder550
    Offline

    thunder550 Member

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Evergreen, CO

    Did you do the same thing the second time? I did a TB restore of apps and data yesterday also. If thats causing a problem ill skip it this time.
  14. BlackWS6LS1
    Offline

    BlackWS6LS1 New Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Had the same problem last night.... I restarted my phone and have NOT seen the issue since.
    Tom
  15. ConqSoft
    Offline

    ConqSoft New Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,059
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Raleigh, NC
    Did you have it installed on the SD card? If so, others have had the same issue. You have 4 gigs of internal space for apps though, so really no reason to install apps to the SD card.
  16. thunder550
    Offline

    thunder550 Member

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Evergreen, CO


    How do i tell? I didnt specify where to install to when i downloaded it.
  17. thunder550
    Offline

    thunder550 Member

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    84
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Evergreen, CO
    Just did a hard reset, got data again. Now to restore my apps again and hope for a better result this time....
  18. scdown
    Offline

    scdown New Member

    Joined:
    Sep 8, 2011
    Messages:
    293
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Denver, Colorado
    I had 4G drop out a couple of times - once it fell to 3G, once to nothing.

    I went to Settings/Wireless & Networks/Mobile networks/Network Mode - tapped CDMA only, waited a second, chose Network Mode a second time, chose CDMA/LTE, and it came back without a reboot or battery pull.
  19. Wadzii
    Offline

    Wadzii New Member

    Joined:
    Dec 24, 2009
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    mine does that every time I switch wifi off, restarting the phone fixes it...

    but 4g is faster than my wifi so I dont think it's anything i'm going to worry about dancedroid
  20. wseyller
    Offline

    wseyller Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    735
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Hendersonville NC
    I had it go out one time. I turn on airplane mode on then off and haven't seen another occurrence yet.
Search tags for this page
data connection lost droid 3
,
data connectivitylost
,

droid bionic losing usb connection

,

droid bionic lost data and 3g

,

lost data connectivity

,
lost phone connectivity on my motorola droid
,
verizon motorola facebook connection lost