Issues with car Bluetooth volume

Discussion in 'Nexus 6P by Huawei' started by Jonny Kansas, Nov 19, 2015.

  1. Jonny Kansas

    Jonny Kansas Administrator
    Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    16,546
    Likes Received:
    7,107
    Trophy Points:
    1,278
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +8,455
    Current Phone Model:
    Pixel XL
    Twitter:
    jonny_ks
    If I recall, some of you guys are using Bluetooth in your vehicles with the 6P.

    I'm having a weird "issue" & wondering if it's just me (or just my device).

    I can't even recall the brand, but it's an adapter I picked up on amazon that gets power from the cigarette lighter & plugs in to the aux jack.

    Volume is more quiet than I remember it being with the Note 4, but when it very first starts to play, there's a second of louder volume more like I got with the Note 4.

    When I was heading back to work today at lunch time, that volume stayed for almost a minute before dropping back down to what I'm now used to.

    But I'd like it to be more like the Note. I don't have the "skipping" on occasion with the 6P that the Note had, but I just feel like the sound is better at that higher volume.

    I know the Note would warn me about listening at high volume when I'd first repair after a reboot & I could dismiss that & crank it up since I wasn't using headphones. The 6P doesn't give any such warning, but I'm wondering if it's trying to protect my ears, thinking the device is BT headphones.

    Any words of wisdom or advice? I've checked for setting in BT settings for that device, but there's not much there.

    Sent from my Nexus 6P
     
  2. wicked

    wicked Administrator
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    5,324
    Likes Received:
    1,538
    Trophy Points:
    273
    Location:
    San Jose, CA
    Ratings:
    +1,740
    Current Phone Model:
    Pixel XL
    Twitter:
    @MikeAlvez
    No volume issues here. Just the lack of metadata showing on my Sony double din. :(
     
    • Like Like x 1