Some issues with my new 6p

Discussion in 'Nexus 6P by Huawei' started by Raydee35, Mar 6, 2016.

  1. Raydee35

    Raydee35 Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    362
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +22
    I recently bought the 6p after coming from a Galaxy Note 3. I honestly upgraded to the 6p because I wanted to use Android pay so I have no interest in rooting the device.

    Here are the main issues I am having with the 6p so far, I am curious to see if anyone else has these problems and if they found a fix or app that will fix the issues.

    1. In call volume is extremely low compared to my Note 3 and there are times when I struggle to make out what the other party is saying. Speaker phone volume is great. I know I can root to fix this problem but I don't want to do that. Is there an app that will boost call volume?

    2. I am also having a problem setting ring tones and notification tones. I can set them and they seem to work for a short time and then they basically change on their own. This is strange to me as I have never had this happen with a smart phone. I have done a factory reset but it didnt help.


    Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
     
  2. popcenator

    popcenator Droid X Rescue Squad
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    750
    Trophy Points:
    1,283
    Location:
    Omaha, NE
    Ratings:
    +909
    Try a reset, you'd be surprised what a reset fixes even on a fresh phone. As far as call volume goes, mine seems fine so if a reset doesn't do anything for you, a replacement may be the only option.

    Sent from my Nexus 6P
     
    • Like Like x 1
  3. Jonny Kansas

    Jonny Kansas Administrator
    Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    16,484
    Likes Received:
    7,064
    Trophy Points:
    1,278
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +8,406
    Current Phone Model:
    Pixel XL
    Twitter:
    jonny_ks
    I agree with @popcenator. I don't talk on the phone a lot, but I haven't noticed any issues with my call volume.

    As for ringtones & etc, every one I've set has stayed set. A reset might fix that issue.

    Sent from my Nexus 6P
     
  4. Raydee35

    Raydee35 Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    362
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +22
    Unfortunately I have already done a factory reset and still have the same issues. Today I noticed that the phone is actually not changing the notification sound but is only playing like a millisecond of it and not the whole sound. Very strange.
     
  5. Jonny Kansas

    Jonny Kansas Administrator
    Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    16,484
    Likes Received:
    7,064
    Trophy Points:
    1,278
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +8,406
    Current Phone Model:
    Pixel XL
    Twitter:
    jonny_ks
    I'd look into a replacement then. Sounds like you might have a defective device.

    Sent from my Nexus 6P
     
    • Like Like x 1
  6. popcenator

    popcenator Droid X Rescue Squad
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    750
    Trophy Points:
    1,283
    Location:
    Omaha, NE
    Ratings:
    +909
    +1

    Sent from my Nexus 6P
     
  7. Raydee35

    Raydee35 Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    362
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +22
    Here is a funny one, as soon as I start thinking about sending the phone back now my notifications started to work right. I am really scratching my head now. I may wait for the next patch to decide if I am going to keep it or not.

    Sent from my SM-T320 using Tapatalk
     
  8. Jonny Kansas

    Jonny Kansas Administrator
    Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    16,484
    Likes Received:
    7,064
    Trophy Points:
    1,278
    Location:
    Michigan's Upper Peninsula
    Ratings:
    +8,406
    Current Phone Model:
    Pixel XL
    Twitter:
    jonny_ks
    Doesn't that just figure? I'm still not convinced that there isn't something wrong with that specific device. Those are pretty big issues that I haven't experienced & haven't seen anyone else complaining about.

    Sent from my Nexus 6P
     
  9. Raydee35

    Raydee35 Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    362
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +22
    Just a quick update. Notifications have been working like they should since my last post. The speaker problem was mote than just on my end because people were saying they were having a hard time hearing me as well. After some research I am not the only one with this problem. I ended up turning off the "Enhanced 4g LTE" in the network settings and all is great now.

    Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
     
    • Like Like x 1
  10. Jeffrey

    Jeffrey Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Jan 30, 2012
    Messages:
    6,686
    Likes Received:
    3,548
    Trophy Points:
    1,578
    Location:
    Thailand
    Ratings:
    +4,036
    Current Phone Model:
    iPhone 7 Plus JB
    I find it strange that "Enhanced 4g LTE" has caused those issues...
     
  11. popcenator

    popcenator Droid X Rescue Squad
    Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    1,246
    Likes Received:
    750
    Trophy Points:
    1,283
    Location:
    Omaha, NE
    Ratings:
    +909
    Good to hear, that could have been causing some issue with those who don't use a VoLTE service. I have it turned on with no issues. All that matters is everything is working for you.

    Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
     
  12. Raydee35

    Raydee35 Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    362
    Likes Received:
    20
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +22
    Honestly I found it strange myself. Some other people found that turning of the listening for the "OK Google" fixed the problem for them but it did not make a difference for me.
    Here is a link to the thread that I found some answers in.
    Google Groups