hulu & netflix

Discussion in 'Android General Discussions' started by dolfanpete, Aug 20, 2010.

  1. dolfanpete
    Offline

    dolfanpete New Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    299
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am no able to view videos on those sites after 10.1 are we not gonna be able to do so with the moto Droid? I can stream from YouTube. What's going on?
  2. FunN4Lo
    Offline

    FunN4Lo Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    943
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    18
    Hulu does not have licenses for mobile streaming. Netflix uses Silverlight, not flash
  3. Ghostwheel
    Offline

    Ghostwheel Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    410
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Cincinnati
    I knew why netflix didn't work, but that's the first explanation I've heard for hulu not working. I wonder if it's possible to create an app that fools a site into seeing a Droid as a laptop instead of a mobile...
  4. techRob
    Offline

    techRob New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    251
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Montana
    There's been some discussion about Hulu on here a few times - in respect to utilizing flash, and fooling the site to think it's a desktop browser, not mobile. I tried simply watching a flash video via the flash mobile website and wasn't all that impressed. I tried watching something via Bitbop - wasn't all that impressed. I prolly would use Hulu...but who knows....web video streams on the droid just don't seem to cut it IMO - which uberly saddens me (i was looking forward to that feature more than anything)..i mean, being stuck at a family get together, bored, having the ability to watch hulu on my phone - talk about a life saver. :(

    Anyway, here's a couple links that might help a bit with your question:
    http://www.droidforums.net/forum/droid-hacks/70421-can-rooted-phones-watch-hulu.html

    and this one (which has the "work around" mentioned)
    http://www.droidforums.net/forum/lithiummod/68409-flash-hulu-not-working.html

    ...I haven't tried...I was waiting for the official 10.1 mobile version of flash to come out (as opposed to beta 3). Hoping that the compression might work better so there isn't much lag at all - i'm an audio/videophile, so I tend to notice some of these things easier (and they bug me to a higher degree) than a lot of people [that I know].
  5. aminaked
    Offline

    aminaked New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California, USA
    The final version of Flash is supposed to be much better. We shall see.

    As for hulu, the linked discussion mentions installing a modified APK. I don't do that sort of thing as some evil dev could steal your info if they wanted. Do you like installing random software off the web?

    I would try Dolphin HD from the market and set the user agent to Desktop. I use Dolphin HD as the default browser and really like it. It has tabs too.
  6. Ghostwheel
    Offline

    Ghostwheel Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    410
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Cincinnati
    Thanks. From the sounds of it, there's already an app for it, but it may need to be smoothed out and perfected to reach an actual gold release. I bet we'll have it eventually.
  7. Ghostwheel
    Offline

    Ghostwheel Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    410
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Cincinnati
    No, I'm not about to grab that modified apk - I'm not THAT desperate for hulu. I already have Dolphin HD, though I'm not very fond of it. Setting the stock browser user agent to desktop (vie about:debug) doesn't work, so I don't have much hope for Dolphin working either.
  8. techRob
    Offline

    techRob New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    251
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Montana
    I've been a little out of the loop on this...any word when this is supposed to be released?
  9. aminaked
    Offline

    aminaked New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California, USA
    A user in the linked thread reported that Dolphin HD works. If it sets the user agent to something that doesn't give away that it is on Android, it may work. The stock browser's desktop user agent probably says something like "I am Firefox (no, I'm Android)" while the Dolphin HD UA may just say "I am Firefox". Just speculating, but worth a shot.

    I like Dolphin HD. Tabs, persistent user agent. It is a little quirky, but you get used to it.
  10. Ghostwheel
    Offline

    Ghostwheel Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    410
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Cincinnati
    I just tried hulu with Dolphin HD, user agent set to desktop - and I made sure to set it before going to hulu. It didn't work.

    Maybe there's something else to it - a setting in Dolphin's menu structure to enable Flash, maybe? I looked, but couldn't find any such thing.

    Hulu doesn't require a login/account these days, does it..?
  11. techRob
    Offline

    techRob New Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    251
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Montana
    To use it, no - not that the login seems to do much IMO (the dang site hardly ever remembers where I left off anymore, and if I leave the video paused too long - say, 3-5min, it will start from the very beginning when i un-pause it. grrr.... Anyway, they are offering a "mobile solution" i believe, as part of "hulu plus" - monthly subscription. Maybe i'm wrong that it has any "mobile" use about it, I can't remember...I lost interest because it's $10/mo with commercials still - and then there's that pause / resume glitch I mentioned...but the $10/mo does get you all the previously aired episodes (at least of the current season) instead of the recent 5.
  12. aminaked
    Offline

    aminaked New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California, USA
    Oh, you should probably clear cookies too. If you visited hulu before, it may have set a cookie that marks your browser as a mobile one.

    I haven't tried any of this stuff myself, so maybe it won't work, but the person in the other thread said there's a little arrow pointing down that you need to click. I imagine that that's just the "flashblock" type arrow to enable the flash plugin. Maybe we should PM that person and see what's up.

    Maybe he wasn't talking about hulu even though he was in a hulu thread. Let's mass PM him!
  13. Ghostwheel
    Offline

    Ghostwheel Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    410
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Cincinnati
    I'd never visited hulu using Dolphin before (only stock), so unless they share their cookies folders, that shouldn't make a difference. I did see the little green down-arrow, and I clicked it, but it just went away and left a large black square.

    I'll monkey with it more this weekend.
  14. ilikemoneygreen
    Offline

    ilikemoneygreen New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    2,579
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AZ, Superstition MTNs!
    None of this will work. Hulu is on top of things unfortunately.... They really dont want us viewing their stuff on our phones. Ive tried practically all this, including skyfire which actually has flash in it (you could of had flash in 2.1, i did :)) Hulu worked for a short amount of time like when skyfire just came out, but then they patched something becuase now hulu no longer works....im waiting in agony as netflix gets their android stuff together. I CANT WAIT. They need to hurry up already.....
  15. Ghostwheel
    Offline

    Ghostwheel Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    410
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Cincinnati
    Thanks for the tip, I guess I'll just wait for it and not waste any more time.

    I used Skyfire pre-2.2 too, but since it wasn't real Flash (they buffered it through their own server and streamed it to the phone in a compatible format), I was kinda iffy on it. Especially with the lag at times.
  16. aminaked
    Offline

    aminaked New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California, USA
    Oh well, I guess that person was probably talking about other sites that use flash video and not hulu.

    Anyway, you guys know about that "Live TV" app, right?
  17. xmguy
    Offline

    xmguy New Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    1,070
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    RURAL TN
    PlayOn.TV is launching a NEW app for their PC service.

    "[​IMG] [​IMG]

    I have a Playon Premium account and received this in the mail today:


    [​IMG]


    You can now watch PlayOn from your iPhone, over 3G or Wi-Fi! That means you can watch Hulu at the bustop, or The Daily Show on a plane, or MTV in the waiting room. All you need is a licensed version of PlayOn Premium running on your PC and an iPhone.

    Best of all, we've reopened PlayOn Premium trials so you can try it out today, on us. Download your copy now for 14-days of watching on your iPhone. Of course you'll also have access to all of the other great Premium content.


    So of course I sent the "Hey where is the Android version due out" email back. Here is their reply:

    Dear ****,

    Our engineers are currently working on Android support.

    [FONT=&quot]Regards,[/FONT]
    [FONT=&quot]Alex[/FONT]

    [FONT=&quot]PlayOn Support[/FONT]
    [FONT=&quot]www.playon.tv"[/FONT][​IMG]
  18. turdbogls
    Offline

    turdbogls New Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    1,073
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    O-Town FL
    I have also tried the dolphing HD browser with no luck. Basically if we don't get hulu to work I am not installing FLASH on my phone...seems to me it only slows fown the browser, and I really have no use for FLASH other than HULU.
  19. aminaked
    Offline

    aminaked New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    2,186
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    California, USA
    Go into your browser settings and have plugins load on demand so you have the option to view flash stuff whenever you want, if you want.

    There are other outlets besides hulu. Some apps, like Live TV, use flash.

    I, for one, welcome our new insect overlords.
  20. ilikemoneygreen
    Offline

    ilikemoneygreen New Member

    Joined:
    Apr 7, 2010
    Messages:
    2,579
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AZ, Superstition MTNs!
    Its wrong to tease.... i need them to put out.... im so desperate for netflix at school. expecially with 2 hours in between classes. empires is gettin old, Fast.
Search tags for this page
dolphin browser netflix android
,

dolphin browser silverlight

,
fool site to think im on desktop
,
how to watch netflix on dolphin browser
,
netflix app for dolphin browser
,
netflix dolphin browser
,
silverlight dolphin android
,
silverlight for dolphin
,

silverlight for dolphin browser

,
watch netflix on dolphin browser
,
will netflix and hulu ever make a hd app for android