Need help installing the UD ROM

Discussion in 'UltimateDroid' started by kfloydlezak, Apr 8, 2011.

  1. kfloydlezak

    kfloydlezak Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Some Place in NJ
    Ratings:
    +0
    Ok - so I did everything that the site tells me to do. I for some reason do not have the option in recovery mode to select the ROM. It asks me to select a ROM then i get an error that the TAR cannot be found.
    Please help.
    Kerry
     
  2. v941726

    v941726 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    your supposed to be looking for a zip file. what recovery are you using?
     
  3. kfloydlezak

    kfloydlezak Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Some Place in NJ
    Ratings:
    +0
    i am using sprecovery_0.99.3b. In the past, I think I used something different and was able to change ROMS and themes every day..
    Thanks for all your help.
    Kerry
     
  4. v941726

    v941726 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    are you rooted? most people use clockwork mod recovery. can find it easily on xda or googling it
     
  5. kfloydlezak

    kfloydlezak Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Some Place in NJ
    Ratings:
    +0
    Yes...the reason I say I am rooted is because I can press the X button and power on and have the recovery option. I use to have more options to install by SD card, but now I don't...and I really can't figure out what I did wrong...(banging my head against the wall).
     
  6. v941726

    v941726 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    i think sprecovery is the built in recovery. so it doesn't mean your rooted. you would know if you are. try to download and use superuser and see what happens.
     
  7. CJM

    CJM Super Moderator
    Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    10,590
    Likes Received:
    1,665
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +1,807
    Current Phone Model:
    Nexus 6
    Twitter:
    https://twitter.com/Corey
  8. kfloydlezak

    kfloydlezak Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Some Place in NJ
    Ratings:
    +0
    yes exactly like that
     
  9. v941726

    v941726 Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    255
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    as you can see, i have the inc. i put cwm on the first day. so he must be rooted then.
     
  10. gwhiz377

    gwhiz377 Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Are you renaming the file to "update.zip"?
     
  11. kfloydlezak

    kfloydlezak Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Some Place in NJ
    Ratings:
    +0
    Sooooo I am still confused (sorry). I look like I am rooted, so why can't I install UD? Yes re-named the file to update.zip. This is a replacement droid 1. My old droid - I had a problem with my keyboard. Do you think they put a block on the new D1?
    Wait....rename the UD ROM update.zip?
     
  12. gwhiz377

    gwhiz377 Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Did you move the file to the root of the SD card?