Navigation destination time inaccurate

Discussion in 'Android General Discussions' started by jasondeg, Jan 18, 2010.

  1. jasondeg
    Offline

    jasondeg New Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Using the navigation I have noticed the destination time is extremely inaccurate! A trip today that really took six hours was listed at 7.5 hours. That is extremely inaccurate. Mapquest had it at 6.5 any ideas how to do anything about this. It is extremely annoying
  2. Hypnotic
    Offline

    Hypnotic New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mechanicsville
    I wouldn't say its to inaccurate and you gotta remember it is still google navigation beta
  3. jasondeg
    Offline

    jasondeg New Member

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    86
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Really? 35 miles on the interstate it said would take 55 minutes. So it thinks I go less than sixty MPH on the interstate.
  4. Hypnotic
    Offline

    Hypnotic New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    244
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mechanicsville
    The way I look at it is google takes the info it gathers from you (remember what it asked you when you started your droid about collecting location data) to try and get traffic details and avg travel time for most people. I'm sure they wouldn't just throw down random numbers.
  5. Backnblack
    Offline

    Backnblack Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    11,263
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0

    Some areas that would be 100% correct...But as it's been said it's in Beta and being tweaked all the time....
  6. Sweet Daddy
    Offline

    Sweet Daddy New Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    315
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I don't even pay attention to the ETA.
  7. Vanilla Tarantino
    Offline

    Vanilla Tarantino New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It's accounting for traffic. You may be 5 hours away from the traffic, but the program is still assuming that it will be there by the time you get there.
  8. dos
    Offline

    dos New Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    st louis
    Most GPS units display incorrect ETA. I have a Garmin I used before my Droid, and you have to remember they take into account traffic and you obey all speed limits. I can make it to Chicago from St Louis in a little over 4 hours and most GPS units I've used say the trip takes a little over 5 hours. I just look at how many total miles the trip is and do the math in my head.
  9. dos
    Offline

    dos New Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    st louis
    Not sure why that gave a thumb down on my last post, sorry!