[How To:] Root Your Droid 3

Discussion in 'Droid 3 Hacks' started by pc747, Aug 25, 2011.

  1. Tepes

    Tepes Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Chicago
    Ratings:
    +0
    Can't wait to try this tonight! HUZZAH!

    Sent from my Hitchhiker's Guide mark 2
     
  2. woodyman

    woodyman Senior Member Developer

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,610
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    68
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +4
    yes it does, thanks for reminding me I forgot that part.. adding now

     
  3. dracos

    dracos Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I dont think 4g has been bad on every device just very taxing on some of the devices. My area will have 4g next month but I'm fine with 3g. I may replace my work BB with a Nexus or Bionic depending on what VZW will be carrying.
     
  4. ACalcutt

    ACalcutt Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Just wondering... Did su and superuser files get forgotten on the instructions (it says they are attached)....or am I missing them

    EDIT: still waiting on ADB to finish installing...damn throttled work internet
     
  5. dracos

    dracos Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
  6. pc747

    pc747 DF Administrator Staff Member Rescue Squad

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    18,980
    Likes Received:
    1,968
    Trophy Points:
    1,078
    Ratings:
    +2,047
    Ill merge your post with mine in the op. The issues is we were seeing threads pop up back to back about the same thing. Being the methods are based on the same method I will keep the conversation merged. I expect by beginning of next week we will see a one click root method released to the masses.
     
  7. mrailing

    mrailing New Member

    Joined:
    Dec 15, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Quite an easy root, I have mine rooted now. Removing my bloatware with Titanium Backup now...
     
  8. spillner

    spillner Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    405
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Western NY
    Ratings:
    +2
    Is their any chance we can get a youtube video on how to do this? I've rooted my D1 but never did it through ADB, a little nervous here.
     
  9. Mungo Baobab

    Mungo Baobab Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    not sure what I am missing, but I get a device not found when I run the adb shell. Should the D3 be in a special USB mode, ie PC mode or USB etc. I never had trouble using the ADB shell command with my OG droid or the xoom.
     
    Last edited: Aug 25, 2011
  10. tcrews

    tcrews Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,353
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Lexington, SC
    Ratings:
    +22
    Did you install the drivers for the Droid 3 from motorola? It requires newer drivers than your Droid.
     
  11. tcrews

    tcrews Premium Member Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,353
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Lexington, SC
    Ratings:
    +22
    It's really simple though you have to have the Android SDK installed and setup on your PC to use ADB. You follow the instructions just like they are posted and you have root.
    The written steps should be much easier than trying to follow a video.

    It's as simple as reading and cut & paste.
     
  12. Mungo Baobab

    Mungo Baobab Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    No I didn't. Probably a good safety tip. Like don't cross the streams, or were going to need a bigger boat.
    Downloading now. Thanks
    Mungo
     
  13. Mungo Baobab

    Mungo Baobab Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    nope. didnt help. Will reload the SDK. Maybe I have a older version and missing some drivers for it.
     
  14. Maverick0984

    Maverick0984 Member

    Joined:
    Dec 26, 2009
    Messages:
    405
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Man it feels nice to have this bloatware disabled :D :D :D.

    I just renamed all of these files by adding a .bak at the end of them so I can get them back if needed:

     
  15. Tepes

    Tepes Member

    Joined:
    Dec 11, 2009
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Chicago
    Ratings:
    +0
    So now that this can be achieved, what is required to create a recovery? Will something like RZ or CWM be easy to just pop on here or does somebody have to code from the ground up?

    Sent from my Hitchhiker's Guide mark 2
     
Search tags for this page
droid 3 easy root script v5
,
droid 3 root
,

how to root droid 3

,
how to root droid 3 on mac
,
how to root droid3
,
motorola droid 3 end user drivers
,
motorola end user driver droid 3
,
root droid 3
,
root droid3
,
root your droid 3