Help root D2 2.3.20

Discussion in 'Droid 2 Roms' started by ayk07, Nov 4, 2010.

  1. ayk07

    ayk07 New Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Charlotte NC
    Ratings:
    +0
    I have searched everywhere to find how to root my d2 on 2.3.20 but got nothing besides superoneclick which gets stuck on "waiting for device". I got my d2 recently and I am coming from a rooted D1.

    Sorry if this is a repost.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  2. Bishang

    Bishang Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    You sure your phone has USB Debugging enabled?
     
  3. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
  4. honda450r14

    honda450r14 Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
  5. ayk07

    ayk07 New Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Charlotte NC
    Ratings:
    +0
    Yeah, my phone is also on charge only when connected to pc but I tried the other settings and same thing happens. On my D1 I could select unmount sd from notification bar but I can't do that on D2 for some reason, which could be the problem.

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  6. ayk07

    ayk07 New Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Charlotte NC
    Ratings:
    +0


    im kind of lost after entering

    mount -o rw,remount -t ext3 /dev/block/mmcblk1p21 /system
    cp /sdcard/download/Superuser.apk /system/app/Superuser.apk
    cp /sdcard/download/su /system/bin/su
    cp /sdcard/download/busybox /system/bin/busybox
    chmod 4755 /system/bin/su
    chmod 4755 /system/bin/busybox
    mount -o ro,remount -t ext3 /dev/block/mmcblk1p21 /system
    exit

    not sure what to do next
     
    #6 ayk07, Nov 4, 2010
    Last edited: Nov 4, 2010
  7. squidlymandingo

    squidlymandingo Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    May 9, 2010
    Messages:
    671
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Boston
    Ratings:
    +0
    Then your done you should have root
     
  8. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    reboot if the superuser app isnt showing up
     
  9. ayk07

    ayk07 New Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Charlotte NC
    Ratings:
    +0
    Oh I didn't notice it thank you. So im done now right?

    Btw when I open superuser its just a blank screen


    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  10. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    yes you are done. the app will only show when a root app has certain permissions. download a root app, give it permissions, and itll show up there.
     
  11. ayk07

    ayk07 New Member

    Joined:
    Oct 19, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Charlotte NC
    Ratings:
    +0
    Thanks. I had BB. 5 on my D1, should I get it for this D2? Now sure if I need special roms for d2

    Sent from my DROID2 using DroidForums App
     
  12. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    D1 roms wont work on the D2. need to go to the Droid 2 roms section on here
     
Search tags for this page

androot with superuser for 2.2.3

,

how to root a droid 2.23

,

superoneclick 2.3.30