Google's New Web-based Android Market May Ignore Custom ROMs

Discussion in 'Android News' started by dgstorm, Feb 4, 2011.

  1. dgstorm

    dgstorm Editor in Chief Staff Member Premium Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    7,813
    Likes Received:
    1,749
    Trophy Points:
    258
    Location:
    Austin, TX
    Ratings:
    +1,784
    [​IMG]

    We are getting a trickle of info in that many custom ROM or rooted phones are having issues with Google's new Web-based Android Market. What some people have reported experiencing is that a "stock" Android phone will show up properly in the "My Device" page, but some custom ROMs on the same phone do not. Sound off in the forums and let us know what your experience has been so far. Maybe we can get to the bottom of this mystery, if there is one...

    Source: Engadget
    Resource: market.android.com
     
    Last edited: Feb 4, 2011
  2. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,960
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    Here's what worked for me: reinstall rom with wipes.

    I found this cure used in several places. I tried it about 15 minutes ago after screwing with the new website market since it came online. My device immediately showed up after the reinstall.
     
  3. OnMy2ndGP

    OnMy2ndGP Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    212
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    That could possibly explain why I have yet to receive any apps. My sig has my current setup. When I check My Account, Settings (in the Android Market) it lists 2 DX's. The first one I had and the warranty replacement that I know have. So I checked my Nandroid dates and low and behold....the Last Used date in Market settings list 1/14/11...the day I activated my current device.

    Now that I'm running rubiX the market must not see my device anymore. Hmmmmm..
     
  4. huskerkate

    huskerkate Premium Member Premium Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    2,650
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Phoenix, AZ
    Ratings:
    +10
    the market recognizes my device, and i've been dl'ing apps. i have a rooted D1, running a custom rom.
     
  5. pdroid

    pdroid Silver Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Philly
    Ratings:
    +7
    Web Market recognizes my device, but I cannot download any apps. Sapphire 2.0.2.
     
  6. silvasrt4

    silvasrt4 Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Mine is showing up just fine.

    Running UD 2.5:motdroidvert:
     
  7. anuraj1

    anuraj1 Active Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    36
    Location:
    AZ
    Ratings:
    +0
    Mine shows up fine too, running CM 7 nightlies. I am guessing that devs that change their build.prop to say something other than "Droid", etc. in the model number spot are the ROMs that are having trouble.
     
  8. quanb24

    quanb24 Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    im having the same problem i also notice it says the last time i used the android market was dec 30 2010 dat is completely wrong because i go on and use the market everyday running rubix 1.9.7
     
  9. techguru

    techguru Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    581
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    My Incredible does not show up, and it is running Virtuous, which is as near to stock as you can get and still be custom.

    Appbrain is fine for me for now, and I plan on getting a Thunderbolt as soon as available, and will probably just root without a custom rom when it is rooted (only did Virtuous because it was the only way to get the latest stock updates while being rooted at the time I applied it).

    Alan
     
  10. Big Ry

    Big Ry Active Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    1,299
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Blacksburg, VA
    Ratings:
    +10
    Web based market?

    Sent from my DROID2 using Tapatalk
     
  11. OnMy2ndGP

    OnMy2ndGP Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    212
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0

    :icon_eek:
     
  12. Jaxidian

    Jaxidian Team FreeMyMoto Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    554
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Indianapolis
    Ratings:
    +0
    It recognized both my G1 running CM6 and my DX running a variety of ROMs. Not had a problem yet.
     
  13. thc1967

    thc1967 Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    How about a link or something for us noobs so we can find it?
     
  14. nmiltner

    nmiltner Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    288
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Fort Wayne, IN
    Ratings:
    +6
    Exact same here
     
  15. Sileem

    Sileem Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Saphire 2.0.2, worked fine