1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Google's New Web-based Android Market May Ignore Custom ROMs

Discussion in 'Android News' started by dgstorm, Feb 4, 2011.

  1. dgstorm
    Offline

    dgstorm Editor in Chief Staff Member Premium Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    6,755
    Likes Received:
    1,142
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Austin, TX
    [​IMG]

    We are getting a trickle of info in that many custom ROM or rooted phones are having issues with Google's new Web-based Android Market. What some people have reported experiencing is that a "stock" Android phone will show up properly in the "My Device" page, but some custom ROMs on the same phone do not. Sound off in the forums and let us know what your experience has been so far. Maybe we can get to the bottom of this mystery, if there is one...

    Source: Engadget
    Resource: market.android.com
    Last edited: Feb 4, 2011
  2. BayouFlyFisher
    Offline

    BayouFlyFisher Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,966
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Here's what worked for me: reinstall rom with wipes.

    I found this cure used in several places. I tried it about 15 minutes ago after screwing with the new website market since it came online. My device immediately showed up after the reinstall.
  3. OnMy2ndGP
    Offline

    OnMy2ndGP New Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    212
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That could possibly explain why I have yet to receive any apps. My sig has my current setup. When I check My Account, Settings (in the Android Market) it lists 2 DX's. The first one I had and the warranty replacement that I know have. So I checked my Nandroid dates and low and behold....the Last Used date in Market settings list 1/14/11...the day I activated my current device.

    Now that I'm running rubiX the market must not see my device anymore. Hmmmmm..
  4. huskerkate
    Offline

    huskerkate Premium Member Premium Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    2,659
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Phoenix, AZ
    the market recognizes my device, and i've been dl'ing apps. i have a rooted D1, running a custom rom.
  5. pdroid
    Offline

    pdroid New Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly
    Web Market recognizes my device, but I cannot download any apps. Sapphire 2.0.2.
  6. silvasrt4
    Offline

    silvasrt4 New Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Mine is showing up just fine.

    Running UD 2.5:motdroidvert:
  7. anuraj1
    Offline

    anuraj1 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    1,140
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    AZ
    Mine shows up fine too, running CM 7 nightlies. I am guessing that devs that change their build.prop to say something other than "Droid", etc. in the model number spot are the ROMs that are having trouble.
  8. quanb24
    Offline

    quanb24 New Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    im having the same problem i also notice it says the last time i used the android market was dec 30 2010 dat is completely wrong because i go on and use the market everyday running rubix 1.9.7
  9. techguru
    Offline

    techguru New Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    581
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Incredible does not show up, and it is running Virtuous, which is as near to stock as you can get and still be custom.

    Appbrain is fine for me for now, and I plan on getting a Thunderbolt as soon as available, and will probably just root without a custom rom when it is rooted (only did Virtuous because it was the only way to get the latest stock updates while being rooted at the time I applied it).

    Alan
  10. Big Ry
    Offline

    Big Ry New Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    1,300
    Likes Received:
    10
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Blacksburg, VA
    Web based market?

    Sent from my DROID2 using Tapatalk
  11. OnMy2ndGP
    Offline

    OnMy2ndGP New Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    212
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0

    :icon_eek:
  12. Jaxidian
    Offline

    Jaxidian Team FreeMyMoto Premium Member Developer

    Joined:
    Jun 26, 2010
    Messages:
    556
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Indianapolis
    It recognized both my G1 running CM6 and my DX running a variety of ROMs. Not had a problem yet.
  13. thc1967
    Offline

    thc1967 Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    73
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    How about a link or something for us noobs so we can find it?
  14. nmiltner
    Offline

    nmiltner Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    285
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Fort Wayne, IN
    Exact same here
  15. Sileem
    Offline

    Sileem New Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    97
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Saphire 2.0.2, worked fine
  16. OneTenderRebel
    Offline

    OneTenderRebel New Member

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    3,326
    Likes Received:
    63
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hampton Falls, NH
    Won't recognize my phone. UD 2.5
  17. jerroedr
    Offline

    jerroedr New Member

    Joined:
    Aug 14, 2010
    Messages:
    1,192
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    im golden. works flawless
  18. pdroid
    Offline

    pdroid New Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly
    market.android.com
  19. Droidfish
    Offline

    Droidfish New Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    860
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Deep South of NM
    I'm running MIUI on an Incredible and it was recognized fine right off the bat
  20. Version_3
    Offline

    Version_3 New Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I noticed that. I hadn't capitalized "motorola" in the build.prop of my past build, but the one I compiled yesterday, after noticing it said "unknown" on the site under Maker, now has "Motorola", and the web market states this as well.