1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Does Thunderbolt come with SIM card

Discussion in 'HTC ThunderBolt' started by royolpunk, Mar 27, 2011.

  1. royolpunk
    Offline

    royolpunk New Member

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The Title is a bit misleading, so read this carefully.
    I'm buying a Thunderbolt from someone off contract.
    However, does he need to ship the SIM card? or does he ship it with no SIM card, then I take it to the VZ store and they give me one? or what? thanks, I just don't want to screw anything up.

    Also, if you guys have an opinion how is Google Voice for texting. I'm going to be getting rid of my texting plan to cut down on my bill.
  2. robdec17
    Offline

    robdec17 New Member

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The Thunderbolt requires a sim card for 4G access
  3. MrKleen
    Offline

    MrKleen New Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,602
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    I purchased my Thunderbolt from Best Buy and had to purchase the sim card separately. I think it was $19.
  4. robdec17
    Offline

    robdec17 New Member

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Your kidding .. Thats not right! It's included with the phone. You should not have been charged for it.
  5. mkjellgren
    Offline

    mkjellgren New Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    393
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MN
    You got taken for a ride then...I also purchased mine at best buy, first think they did was pop a sim card in it...

    To answer the original question, yes, the tbolt requires a sim to work (not just for 4g, the phone won't work at all without it, 3g included). If I'm reading your question right however, I dont think that's what you're asking. The way I read it, you're wondering, since you are purchasing it from "a guy" and not from a store whether or not you will need your own sim for your account or whether the sim that came with his tbolt will work on your line. Basically, if the tbolt has not yet been activated, the sim that is included will be identical to one you would get were you to have one put in at the VZW store. You'll need to go into the store and have them activate it for you. If the included sim has been activated previously on the other hand, you will need a new sim as that sim has already been associated with a phone number. I hope I understood that correctly...

    Sent from my ADR6400L using DroidForums App
  6. MrKleen
    Offline

    MrKleen New Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,602
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    How much did you pay for your phone at Best buy? I will go back and get it refunded... I paid $599 for mine. ( full price )
  7. mkjellgren
    Offline

    mkjellgren New Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    393
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MN
    I signed a new contract. It was $249 on contract, same as in the VZW store...

    Sent from my ADR6400L using DroidForums App
  8. MrKleen
    Offline

    MrKleen New Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,602
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Maybe its because I did not do it on contract and had to pay full price.

    Thanks.
  9. JimMariner
    Offline

    JimMariner Rescue Squad

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    2,545
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    0
    Location:
    SE Florida
    The T-Bolt comes with the SIM Card, Won't work without it. I have heard of this happening at best buy over on HTC Thunderbolt Forum. You need to put your foot down, they must be thinking that the sim card is an add on, and it isn't. See a manager. Have them call a VZW store to verify.
  10. robdec17
    Offline

    robdec17 New Member

    Joined:
    Mar 26, 2011
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah you definitely need to get your $19 back...
  11. royolpunk
    Offline

    royolpunk New Member

    Joined:
    Nov 23, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    THis was what i was asking. He activated it w// a sim but doesnt want the tb anymore so hes giving it to me. So i need to take the tb to a vz store and have them give me a new sim?


    Sent from my Droid using DroidForums App
  12. mkjellgren
    Offline

    mkjellgren New Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    393
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MN
    Yes. You need to get a sim activated on your account. As it sounds, it'll cost you $20. Each sim is exclusive to a persons individual number, just like on gsm networks. If you get a new phone, pop the sim in and its activated on your number...I understand the confusion though. Cdma networks do things completely differently, LTE, though is different.

    Sent from my ADR6400L using DroidForums App
    Last edited: Mar 27, 2011
Search tags for this page
do i need a sim card for htc thunderbolt
,
do you need a sim card for htc thunderbolt
,
does does the htc thunderbolt need a sim card
,
does htc thunderbolt have a sim card
,

does htc thunderbolt have sim card

,

does the htc thunderbolt need a sim card

,

does the htc thunderbolt take a sim card

,
does thunderbolt require sim card
,
how to replace a missing sim card for an htc thunderbolt
,

htc thunderbolt sim card price

,
sim card thunderbolt phone price
,
what kind of sim card does the htc thunderbolt have swype
,
where do you buy a sims card for a thunderbolt htc 6400
,
where is the sim card on droid thunderbolt
,
why does the htc thinderbolt need a simcard