4g connection

Discussion in 'Thunderbolt Tech Support' started by derek33, Jul 30, 2011.

  1. derek33

    derek33 Member

    Joined:
    Apr 16, 2011
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Hey for some reason at least 2 times a day I lose all internet connection meaning I lose my 4g it just disappears for 5 seconds an then its back no 3g or 1x just nothing

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
     
  2. eldub

    eldub Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Mine has been doing that frequently since the last update. Factory reset didn't help. I live in strong 4g area and this never happened before the update. Spent some time on phone and in store with tech support but their only solution is factory reset or replacement with refurb. I read somewhere that someone fixed a similar problem by replacing the sim card but even trying to do that has been difficult. The guy in the store said he wouldn't do it, on the phone they keep telling me they will mail me one but it never comes. Incompetence! I'm hoping enough people have this problem that they will fix it with an update, but I'm not holding my breath. Plus the problems caused by the next update could be worse than those it fixes.

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
     
  3. bbrain

    bbrain New Member

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I've also heard that they have been doing work on the antenna's.
     
  4. rovagu22

    rovagu22 Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Happened to me all day today. I usually get 4g 24/7 and i had nothing, not even 1x for half the day. Just got it back.
     
  5. merpaderp

    merpaderp New Member

    Joined:
    Feb 10, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    D-M-V
    Ratings:
    +0
    Is there an update on this? Do you guys know if this is a nationwide thing? I live in DC and the only way I can get 4G these days is if I restart my TB, otherwise it's 3G/1X land.
     
  6. pogibry

    pogibry Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    81
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Utah
    Ratings:
    +0
    Same with me. It happens. Usually it will do it when I go some place. It always comes back though

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
     
  7. eldub

    eldub Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Well changing the sim card didn't help, if anything it made it worse. I am in Baltimore, and when I call tech support they tell me there are no issues with the towers. Looks like our only hope is gingerbread at this point. I guess I will just leave my phone on 3g in the mean time, at least that way I can use the internet uninterrupted. Remind me why I bought a 4g phone again?

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
     
  8. eldub

    eldub Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    It may be premature to say I have fixed this problem on my bolt but I have been locked on to strong 4g and now have full bars of signal for 2 hours. I called *228 this updates something with the towers, you are supposed to do this now and then but I always forget. The tech guy at my job reminded me, it's a shame the 10+ people at verizon wireless tech support I spoke to didn't think of it. It's so nice to go online again without losing connectivity every couple of minutes. I hope this helps you guys too!

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
     
  9. bassmankc

    bassmankc Member

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Kansas City
    Ratings:
    +0
    *228 does not work on 4g phones

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
     
  10. eldub

    eldub Member

    Joined:
    May 13, 2011
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Really? Because when I do it my phone says the roaming capabilities have been updated, which is what *228 does. Have you actually tried it or are you just repeating something someone told you once? Maybe it is just my imagination that it has made my signal stronger and more reliable. Anyway, people having this problem can try it, it doesn't cost anything.

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
     
  11. bassmankc

    bassmankc Member

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Kansas City
    Ratings:
    +0
    Just tried it a pop up comes up "a Verizon wireless sim card has been activated and activated your phone" or something to that effect, it doesn't even ring...

    Sent from my ADR6400L using DroidForums
     
  12. bassJAM

    bassJAM Member

    Joined:
    Jan 15, 2011
    Messages:
    59
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Cincinnati
    Ratings:
    +0
    I thought somewhere on here there was a thread that *228 could possibly fry the sim card, and Verizon says our phones aren't designed to use that function anyway? Did a search but couldn't find it though.

    Anyway I've had that problem since I got my phone when the Bolt first released. At first just about everyday I needed to reboot for it to find data. It did it no matter if I was in 4G, 3G, or home wireless. Since then I've had to get the phone replaced (cracked screen) and the new phone has the same issue, but maybe once a week or so. I found a restart connections app that usually works too to help it find a data signal.
     
Search tags for this page

a verizon wireless sim card has activated

,
a verizon wireless sim card has been activated and *228
,
how to get better 4g signal on thunderbolt
,
htc thunderbolt factory reset help 4g connectivity
,
i lost my 4g connections what happened
,
losing internet service on my phone but shows 4g
,
verizon 4 g loses connection fix
,
why did my 4g phone lose internet connection
,
why do i lose 4g on phone