1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Travelling to Grand Cayman with Bionic -- Question

Discussion in 'Motorola Droid Bionic' started by dmbatcofc, Apr 8, 2012.

  1. dmbatcofc
    Offline

    dmbatcofc New Member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    Messages:
    166
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Getting married and honeymooning in Grand Cayman. Renting a car and would like to use Google Navi while I'm over there. In theory, I would be able to cache the whole island using pre-cached maps in labs, and will not require a data connection, right? Thanks for the help.
    DMBatCOFC
  2. Mike.757
    Offline

    Mike.757 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    2,586
    Likes Received:
    30
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Virginia Beach
    Try waze. It is a great GPS app that caches the maps to your phone. I tried on a phone that wasn't even activated and it worked like a champ.

    Sent from my DROID BIONIC using DroidForums
  3. alboboy10
    Offline

    alboboy10 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    1,808
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    Yea from what I read maps is great for that. Just cache the area and you don't need data. Just GPS
  4. Erikbal
    Offline

    Erikbal Member

    Joined:
    Aug 15, 2011
    Messages:
    208
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    How do you cache an area? Or is this a root only thing?

    Sent from my DROID3 using DroidForums
  5. dmbatcofc
    Offline

    dmbatcofc New Member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    Messages:
    166
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    No root required
    Menu-settngs-labs-enable caching

    once enabled, go to map and long press an area, you'll see option to cache area.
  6. dmbatcofc
    Offline

    dmbatcofc New Member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    Messages:
    166
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the Waze suggestion and maps confirmation! If neither works, guess I'll revert to the stone ages with a paper map.
  7. SamuriHL
    Offline

    SamuriHL Developer Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    I was in grand Cayman last month with my bionic. Make darn sure you turn data roaming off as it ain't cheap! :)

    Sent from my Xoom using Tapatalk 2
  8. dmbatcofc
    Offline

    dmbatcofc New Member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    Messages:
    166
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    I bet it isn't! From what I've heard, nothing in the Cayman Islands is cheap... could be a detrimental trip for my bank account :icon_eek:
  9. SamuriHL
    Offline

    SamuriHL Developer Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    Yea, but they got GREAT rum there! Brought back a few bottles myself. :D Texting, however, is the way to go. It's still not cheap, but, it's cheaper than data and voice calls.
  10. dmbatcofc
    Offline

    dmbatcofc New Member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    Messages:
    166
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the tip!! and... I love some good rum!
  11. SamuriHL
    Offline

    SamuriHL Developer Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    Grab yourself a bottle of Tortuga 12 year old then. It's AWESOME!
  12. dmbatcofc
    Offline

    dmbatcofc New Member

    Joined:
    Oct 29, 2011
    Messages:
    166
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    0
    Alright.... just wanted to report back on this. Just got back and this DID NOT WORK!!!! Had to suck it up and rent a GPS unit from Avis. Google navigation requires an active data connection even if you pre-cache the entire island. On a side note, Caybrew beer and Tortuga rum are AMAZING!!!
  13. SamuriHL
    Offline

    SamuriHL Developer Developer

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    4,089
    Likes Received:
    33
    Trophy Points:
    48
    That sucks about the GPS. However, you are correct about the drinks. :D
    1 person likes this.
  14. arcopress
    Offline

    arcopress New Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Was in St Martin - pre-cached the island, and could use off-line gmaps for the entire island down to the street level.
Search tags for this page

waze in grand cayman