theming question

Discussion in 'UltimateDroid' started by skltr21, Dec 27, 2010.

  1. skltr21
    Offline

    skltr21 Member

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    what do i need to change in the framework in order to make when i hit the menu button, the menu comes up black instead of white? im getting a white background with white text. i want to change the background to be black but i don't know what in the framework to change? thanks.
     
  2. Droid DOES!!
    Offline

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +35
    Gonna follow along because I'm learning to theme too. That ok?

    DroidForums junkie!!
     
  3. skltr21
    Offline

    skltr21 Member

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    of course =) i hope someone answers........
     
  4. Droid DOES!!
    Offline

    Droid DOES!! What iDoesn't Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    6,375
    Likes Received:
    35
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +35
    If not, I know a few members to send the url to! Doubt it'll be tonight though.

    DroidForums junkie!!
     
  5. jatx2wne
    Offline

    jatx2wne Premium Member Theme Developer Premium Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    532
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    the Cuse
    Ratings:
    +0
    Menu_background_fill_parent_width.9.png the other one is menu_background.9.png
     
  6. bp328i
    Offline

    bp328i Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Apr 3, 2010
    Messages:
    641
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Just what jatx2wne said...I have attached the png's you need.

    The first one is menu_background.9.png

    The second one is menu_background_fill_parent_width.9.png
     

    Attached Files:

  7. Adrioid
    Offline

    Adrioid Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    667
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Cali
    Ratings:
    +1
  8. ballmore
    Offline

    ballmore Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    370
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Trap Hill, North Carolina
    Ratings:
    +0
    I'm following along too. Seems like my ventures into making icons and wallpapers is a flop. I'm gonna start devotiing all of that time into learning how to make themes. :icon_eek:
     
  9. CJM
    Offline

    CJM Developer Relations Staff Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    9,434
    Likes Received:
    598
    Trophy Points:
    228
    Location:
    Mississippi Gulf Coast
    Ratings:
    +605
  10. skltr21
    Offline

    skltr21 Member

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0

    i replaced what i had with these last night and it wasn't changing.... that's why i posted this question. but i somehow got it working this morning. thanks!
     
  11. skltr21
    Offline

    skltr21 Member

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    now for my next question. how to i change the notification bar and pulldown screen and all that stuff??? where is that stuff located???
     
  12. bp328i
    Offline

    bp328i Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Apr 3, 2010
    Messages:
    641
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0

    Framework\res\drawable-hdpi

    It's the ones named status_bar_item....
     
  13. Adrioid
    Offline

    Adrioid Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    667
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Cali
    Ratings:
    +1

    bp328i - I have a question. I noticed you changed the activity bar in your theme, which is very nice. I'm working on a theme of my own, and would like to change the color. Which xml do i have to look for?
     
  14. skltr21
    Offline

    skltr21 Member

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    ugh..... theming is so frustrating! im applying the changes to things but nothing is changing!
     
  15. Adrioid
    Offline

    Adrioid Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    667
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Cali
    Ratings:
    +1
    LoL... Welcome to theming. I've been thru that many times. What are you trying to change?
     
Search tags for this page

menu background fill parent width.9.png

,
menu background.9