Rom Manager Help

Discussion in 'Android General Discussions' started by IllegalCopter, Jun 11, 2010.

  1. IllegalCopter
    Offline

    IllegalCopter New Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello,

    I rooted my droid and all and are running on the 2.0.1 system. I have both versions of Rom Manager and have been trying to install a new Rom. But when Im in the app, under current version of Rom, it says nothing. Also, whenever I try to install a new rom, it reboots and nothing has happened. What should I do?
  2. IllegalCopter
    Offline

    IllegalCopter New Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Sorry, I meant under Check for rom updates, Current Rom. It says nothing in that box.
  3. dmacleo
    Offline

    dmacleo Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    both versions of rom manager? if I am right one is the license which gets run once then the icon disappears. is that what you mean?
    second, have you flashed the clockworks mod on the very top and given the application, when asked, superuser rights?
  4. matrice0056
    Offline

    matrice0056 New Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I along with many others hate rom manager. When it works it's great but I've never consistantly had any luck with it. I recommend changing roms with SPrecovery.

    Most roms can be downloaded from the creator in zip format. Change the file name to update.zip and install in recovery. IF you need more info PM me.
  5. IllegalCopter
    Offline

    IllegalCopter New Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a question. Do you have to be rooted with the 2.q system in order to install a new rom?
  6. dmacleo
    Offline

    dmacleo Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    use rom manager a lot with no issues, use sp also with no issues.
  7. eliassami5
    Offline

    eliassami5 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    775
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bay Area, Cali
    never had any issue with rom manager, if you did then its probably user error. If you wanna download a new rom then you go to download rom..i dont know why u are going to current version or rom?
  8. IllegalCopter
    Offline

    IllegalCopter New Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The only reason I'm mentioning current rom is because its not saying anything there. On videos, everyone else has a rom mentioned there
  9. dlwhtrose
    Offline

    dlwhtrose DF Super Moderator Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    2,790
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    God forsaken desert, wishing to be back in Dixie
    I have had issues with ROM Manager as well. One fix I have noticed is that when I have to do anything in RM I have to clear the download cache first. To do that you go to RM > menu > clear download cache.

    Try that and RM should start working again.
  10. stonedoubt
    Offline

    stonedoubt Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Charlotte, NC
    What ROM are you trying to install?
  11. IllegalCopter
    Offline

    IllegalCopter New Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've been trying to install cyanogen.
  12. stonedoubt
    Offline

    stonedoubt Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Charlotte, NC
    Ok... first you have to make sure you have ClockworkMod recovery installed... it's the first thing in the list... if you don't have it and some things are greyed out you will need to touch that to get it installed.

    Next... Go to Download Rom >> Cyanogen Mod >> Click CyanogenMod 5.0.7.1 >> wait for it to download >> you will see a gear thing in the notification area and if you swipe the notification area down you can see progress. When it's done downloading you touch it in the notification area and it will ask you if you want to backup your current mod and wipe data and cache... I recommend you check both and hit ok. The device will reboot into recovery, install the mod automatically and then reboot again back to the home screen.

    Note: You won't see a huge difference in the theme... you have to install a theme if you want that... Below is an example of how to install Blue Energy (my personal choice)

    1. Open ROM Manager and choose Download ROM.
    2. Scroll down to “roberj13″ and tap.
    3. Then choose the Blue Energy Theme option for Cyanogen.
    4. When prompted, check the box for “App Pack for CM.”
    5. Once finished downloading, you do not need to “wipe data and cache.”
    6. Check the box to “backup” if you don’t have a recent one.
    7. Press “OK” and your phone will reboot.
    8. Let it work its installation magic, reboot and BAM! Done!
    This list comes from Droid Life

    TIP: If you have apps installed now and you want to back them up you can install Astro File Manager... start it up... hit the menu key... select Tools... Backup... backup apps.
  13. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    When downloading a rom in Rom Manager I suggest using wifi, if possible. It will save you time.
    Mike
  14. stonedoubt
    Offline

    stonedoubt Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Charlotte, NC
    agreed :icon_ banana::icon_ banana::icon_ banana:
  15. IllegalCopter
    Offline

    IllegalCopter New Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok.I see what's happening. The roms are not even installing for me. Whenever I "install" one it simply goes back to the droid mod opening and theme. Sorry if I've done something stupid lol.
  16. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    I'm not clear on your last. Are you you downloading the theme first? If so, download the rom install then download the theme you want.
  17. stonedoubt
    Offline

    stonedoubt Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Charlotte, NC
    Is your phone rooted? You have to have a rooted phone to install any of this stuff. I know you said you rooted your phone but it sounds like your phone isn't rooted.
  18. IllegalCopter
    Offline

    IllegalCopter New Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My phone is actually rooted. The DM installer even says so. And I'm tryung to install the rom first too. :). I might just format the sd card, update, then root again. Oh and when you root, do you have to jupdate to 2.1 to install new roms and stuff?
  19. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    I'm not sure reformatting your SD card will resolve. When you download the rom does it complete at 100%?
  20. IllegalCopter
    Offline

    IllegalCopter New Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When I install it, it goes to clockwork recovery. It ask to reboot and a few other options that don't really apply. I hit reboot or update. Zip. Either way it reboots and comes out the same way it was before the download. I've been doing what everyone has said, but to no avail. :(
Search tags for this page

rom manager premium redeem code