r u using a RAZR + foxfi + nexus 7 ? How's it working?

Discussion in 'Droid RAZR' started by nomadicnut, Oct 10, 2012.

  1. nomadicnut
    Offline

    nomadicnut New Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I would like to get a tablet like nexus and use wifi with phone to establish connection.

    Can I do this and not get charged extra? I'm on an unlimited plan w/vzw.
  2. 94lt1
    Offline

    94lt1 DF Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Jan 16, 2012
    Messages:
    11,648
    Likes Received:
    760
    Trophy Points:
    113
    Location:
    SE TX
    I do it all the time.. well, I use a maxx.. same thing, and it works well. I have no complaints or problems. :)
  3. jpcalhoun
    Offline

    jpcalhoun Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    1,571
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    48
    Location:
    PA
    I have the Maxx and the Nexus 7...like 94lt1 states...works like a charm. There are a couple of ways to do it. You can use WiFi Transfer...an app in Play Store to connect the two or you can use ES File Explorer to do the same thing.
  4. FunN4Lo
    Offline

    FunN4Lo Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    943
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    18
    Same but different Bionic + FoxFi + Acer 100 = Works like a charm
  5. Redsnk95
    Offline

    Redsnk95 New Member

    Joined:
    Aug 24, 2012
    Messages:
    516
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Houston, TX
    Yep. Razr Maxx + FoxFi + Xoom tab works great.
  6. nomadicnut
    Offline

    nomadicnut New Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can both the phone and tablet be used at the same time while doing this? Sharing the data connection i guess is what i mean?

    I want to read news on the phone and someone else wants to watch Netflix.
  7. jpcalhoun
    Offline

    jpcalhoun Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2010
    Messages:
    1,571
    Likes Received:
    61
    Trophy Points:
    48
    Location:
    PA
    Yes.
  8. nomadicnut
    Offline

    nomadicnut New Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Brilliant. You guys are the best. Thanks for you're help.
  9. mcsoul
    Offline

    mcsoul New Member

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Messages:
    158
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    It's fine unles you have a weak 4g signal that goes in and out, switching between 3 and 4.
  10. Sydman
    Offline

    Sydman Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    3,463
    Likes Received:
    238
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Austin, Tx
    I have never had luck with FoxFi, I use WiFi tether that requires root to connect my Nexus 7 and have never had any problems.
  11. Joe Droid
    Offline

    Joe Droid New Member

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    No problems with Razr and Foxfi with either a laptop or Toshiba Thrive. Also have a Razr Maxx and it's the same way. BTW, I live where there is NO 4G and have no problems at all. I've even used it where there wasn't 3G, but it was really slow.

    Just my 2 cents.
  12. nomadicnut
    Offline

    nomadicnut New Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Is this enough 4G signal to connect effectively with another device.

    I am constantly at this strength and never have a problem with the phone alone.

    (see photo)
  13. Joe Droid
    Offline

    Joe Droid New Member

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I have connected with that little of connection at 3G, but it wasn't real fast.
  14. rwhyel
    Offline

    rwhyel New Member

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Hanover Pa
    I have a razr with a transformer tf101.....i get a connection but as soon as i connect all data goes away.....but as soon as i disconnect my phone has all the data in thw world....any suggestions let me know
  15. C2Cab95
    Offline

    C2Cab95 Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    NW Arkansas
    I've been using Fox-Fi as well as the native Verizon Hot Spot on my N7 without any issues.
  16. s_cuttic
    Offline

    s_cuttic Member

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Same here. FoxFi would work for a few minutes to an hour then my data would be disabled and I'd have to toggle airplane mode or reboot the phone. Wifi tether works great for me. I never have problems. It took some playing around with to get it to work for the first time on ICS but now it works every time.
  17. ndtaylor77
    Offline

    ndtaylor77 New Member

    Joined:
    Mar 2, 2012
    Messages:
    141
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    I seem to have a unique problem with foxfi. Funny thing is, I've had the same problem with three straight phones. Whenever I turn on foxfi my data speed immediately slows down to the point that I can't even use it. Doesn't matter what I'm trying to connect to. I haven't seen a single other person with this complaint.
  18. drunkclever
    Offline

    drunkclever Member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Well foxfi has been working great for us.. me on RAZR Max ics and my nexus 7... but now my nexus 7 wants to be updated to jelly bean 4.1.2... anyone have problems connecting your RAZR Max and nexus 7 on jelly bean 4.1.2??? (Have not updated the nexus 7 to 4.1.2)

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
  19. s_cuttic
    Offline

    s_cuttic Member

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I could never get foxfi to work when someone else tried to connect to my wifi. If I use wifi tether, they can connect no problem but foxfi just doesn't let them. I tried with and without using security and even with and without proxy serving. I don't remember what their phone would say...connecting to network or maybe it'd even say acquiring IP address but then it wouldn't connect. I only tried to connect with other droids and no iPhones so I can't say for sure if they'd work or not. My brother has at&t and there were places he had no signal or no 3G and I had full 3G. 4G wasn't in my area back then.
  20. RicKaysen
    Offline

    RicKaysen New Member

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I used FoxFi all the time with my RAZR Maxx and laptop...worked with my Nexus & too, but as soon as I switched to the RAZR M I can no longer tether. I keep getting a message to call an 800 Verizon number to "process my order"
Search tags for this page
foxfi nexus 7 razor maxx
,
how to connect nexus 10 to foxfi
,

nexus 7 foxfi