Foxfi working on this phone?

Discussion in 'Droid RAZR M' started by RazrMOwner, Sep 24, 2012.

  1. SteveIrv

    SteveIrv Member

    Joined:
    Jul 20, 2011
    Messages:
    135
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Arizona
    Ratings:
    +3
    I'm not passing judgment of any kind on this topic.....but.....

    With the unlimited data plans, if you wish to tether or use your phone for a hotspot you are required by your terms of service to pay Verizon $20 a month for doing THAT. Yes...there are apps that will allow you to do it without paying, but if you get caught....it's considered 'theft of service" and you can get your service cut and your account closed.

    The new share everything plans do not required payment of additional fees for tethering or using your phone as a hotspot. My Razr M (like my D2G also) have hotspot capability built in and there is no need to run an app to create a hotspot. The only real reason to do so (on this phone) would be to circumvent your terms of service and get out of paying any required fees.
     
  2. TisMyDroid

    TisMyDroid Silver Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    4,451
    Likes Received:
    354
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +354
    If you have a tiered plan then the hotspot is free. This was an fcc ruling that Verizon could not charge limited plans the hotspot fee. If they are still charging you then call them and tell them to remove the fees. Essentially it is illegal for them to do so.
     
  3. scottstribling

    scottstribling New Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Just got my Razr M to day and downloaded FoxFi and the FoxFi add-on. Also purchased an IPad2 WiFi and I have it working using FoxFi on my M.
     
  4. TisMyDroid

    TisMyDroid Silver Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    4,451
    Likes Received:
    354
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +354
    Thanks Scott! This is good to know cuz I haven't had a chance to check this out yet.
     
  5. RazrMOwner

    RazrMOwner New Member

    Joined:
    Sep 24, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I contacted Foxfi via email, and they notified me after a couple of weeks that it was now working. So I uninstalled and reinstalled Foxfi and it works now.

    Thank you Foxfi!!!!
     
  6. RicKaysen

    RicKaysen Member

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
    I've been struggling with this issue and uninstalled Foxfi last mont. I read your reply and decided to try it again. After downloading and ibstalling it again, I get this message when I attempt to open FoxFi, I get this message:

    "Checking subscription status"
    "Your order could not be processed at this time"
    "Call customer service"

    Then it gives me a Verizon 800 number.
     
  7. slsmag

    slsmag New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    FoxFi/Barnacle/Mobile HotSpot

    FoxFi was one of the first apps I installed last week when I got my Razr M (and I was still on my old Verizon unlimited data plan).
    It worked perfectly.

    I was going to use Barnacle, as that's what I used on my old Droid - but Barnacle requires rooting and SU.

    A few days ago I switched my Verizon plan to a new 'share everything' plan (reducing my bill by $20/mo) and now the native mobile hotspot app is working, so I've uninstalled FoxFi.
     
  8. RicKaysen

    RicKaysen Member

    Joined:
    Apr 17, 2011
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +1
     
    Last edited: Nov 14, 2012
  9. slsmag

    slsmag New Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I did my test before my phone updated to 4.1
    <shrug>
     
  10. yaner

    yaner New Member

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I don't think you have to use foxfi.
     
  11. djspy

    djspy Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    643
    Likes Received:
    14
    Trophy Points:
    18
    Location:
    N. California
    Ratings:
    +14
    Isn't USB tethering readily available and free even if you have unlimited data? Or has the USB tethering option been removed from the new phones? It should be under tethering and mobile hot spot.
     
  12. victoriak68

    victoriak68 Member

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    Doesn't the native hot spot app require a monthly fee? Foxfi is 100% free. Btw, been using Foxfi for several months now and haven't had a single issue.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
     
  13. jashea

    jashea New Member

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +0
    Foxfii doesn't work with Jellybean :(

    My foxfii worked great until the update Tuesday night. When you go to download it...it tells you that it will not work with Jellybean. Has anyone found a way around it??
     
  14. victoriak68

    victoriak68 Member

    Joined:
    Feb 20, 2012
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Michigan
    Ratings:
    +0
    Ah, jellybean. Hard-pressed to find anything to like about that OS.

    Sent from my DROID RAZR using Tapatalk 2
     
  15. TisMyDroid

    TisMyDroid Silver Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    4,451
    Likes Received:
    354
    Trophy Points:
    198
    Location:
    Central New York
    Ratings:
    +354
    I did an fdr after the update and was still able to download it after the fdr. Not sure why you would be getting that prompt, unless maybe it's new in the past week. Try installing again. They just updated it recently where it is now compatible with Razr M.
     
Search tags for this page
does foxfi work on lg intuition
,
does foxfi work on moto x
,
does foxfi work with lg intuition
,
droid razr m foxfi
,
foxfi hotspot no internet access
,
foxfi lg intuition
,
foxfi your order could not be processed
,
lg intuition foxfi
,
lg intuition wifi hotspot
,

unfortunately foxfi has stopped