Problem With Installing and Uninstalling

Discussion in 'Android Support' started by petera209, Jul 3, 2010.

  1. petera209

    petera209 New Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Hey Guys, I have been switching ROMs on my Droid since I first rooted it in December. Yesterday I flashed the new Kangerade Rom onto my phone. I had a problem with the Geolocation services with the ROM so I decided to flash back to Bugless Beast v.04. After everything was done I tried to uninstall an app and the progress meter seemed to show that the app was uninstalled. After a few seconds the meter went gray and just seemed to hang while still reading uninstall. I then tried to install a different app. This time the meter showed the app downloading. Once it went to install the app the meter grayed again and just hung. I now can't cancel the install and it never finishes. Does anyone know what could be causing this problem. I tried wiping and then reinstalling the rom but the problem now persists from Rom to Rom. Please, I could really use some help!!! Thanks in advance.
     
  2. Bxrider117

    Bxrider117 Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    455
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Back in NYC 4 good!!!
    Ratings:
    +0
    I am having the exact same problem. I thought if I downloaded the Market Fix.zip that it would help but i now can not even mount my phone to my computer. I have a similar thread opened. Please let me know if someone is able to help you out and I will pass on any information that I learn.

    Victor
     
  3. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,958
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    Do ya'll have apps2sd enabled? Are there apps on your sdcard. This really sounds like an sdcard issue with the apps2sd app. Disable apps2sd, reboot and try the market again.
     
  4. petera209

    petera209 New Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Tried that and it still didn't work. Thanks for the suggestion.
     
  5. Bxrider117

    Bxrider117 Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    455
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Back in NYC 4 good!!!
    Ratings:
    +0
    Can you mount your phone to the computer? I am still stuck on installing. I think the problem lies with not being able to sync with the computer. That is just my opinion.
     
  6. petera209

    petera209 New Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Victor, I seemed to have figured out how to fix the problem. You have to flash back to a 2.1 Rom. For some reason flashing to other Froyo roms doesn't fix whatever broken file or permission that caused the problem in the first place. I flashed back to Pete's Bugless Beast 2.1 stock rooted rom and I was able to usb to my Macbook and was also able to install and uninstall apps. I made a backup of this rom and then did a full wipe and reflashed Bugless Beast v.04 Froyo and everything is fine again. Hope this info helps.

    Peter
     
  7. Bxrider117

    Bxrider117 Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    455
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Back in NYC 4 good!!!
    Ratings:
    +0
    I'm going to try this right now. Did you use clockwork mod?
     
  8. petera209

    petera209 New Member

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Victor, Forget what I just wrote. The problem came back about halfway through restoring my old apps in Titanium. I think it's because I tried to use app2sd for some of them. As soon as I did that boom! it all went to hell again. I am going to retry my steps. Thankfully I did Nandroid backup the 2.1 installation so this should be quicker this time.
     
    #8 petera209, Jul 3, 2010
    Last edited: Jul 3, 2010
  9. mikeofmikes83

    mikeofmikes83 Member

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Go to your settings > applications > manage applications

    Select all apps, or change your filter to show all apps, which ever the case may be.

    Go to the market, clear the cache, clear the data, force close.

    Battery pull

    Post back here when (if) this works ;)
     
  10. Bxrider117

    Bxrider117 Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    455
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Back in NYC 4 good!!!
    Ratings:
    +0
    Same happened here. I am going back to 2.1 and I am going to try an unthemed stock version of Froyo. If that does not work, I will stick with JRummy's V0.8. This has consumed most of my day.
     
  11. Bxrider117

    Bxrider117 Member

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Messages:
    455
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Back in NYC 4 good!!!
    Ratings:
    +0
    Mike,

    I did that to no avail. I think it was something from either BB v0.4 for an app. I remember I updated BB V.04 app on my phone and after that things went down hill.
     
  12. mikeofmikes83

    mikeofmikes83 Member

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    374
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Now that I'm thinking about it, I had the same issue with a version of Froyo I tried before settling on the one that I'm running now.