Possibly Rooting my Phone?

Discussion in 'Samsung Fascinate Development' started by CC268, Apr 1, 2011.

  1. CC268

    CC268 Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I don't know a whole lot about this, I have read up on it and it seems pretty complicated. What are the downsides of this? Is it best just to follow the stickied root guide?
     
  2. hecantbreathe

    hecantbreathe Member

    Joined:
    Mar 25, 2011
    Messages:
    494
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1



    Download "my back up pro" from the market.
    Back your stuff up.
    Read this thread and ODIN SuperClean 2.9 WIPE version

    Then Read this and flash (install) this in Clockwork Mod Recovery
    Reboot
    Go back into Clockwork Mod Recovery and flash superclean 2.9.2 zip here super_frankenclean_2_9_2nv_CWMFIX.zip
     
  3. CC268

    CC268 Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    ok...i will try it out, bit confused already, but one question...does this video explain it well
     
  4. hecantbreathe

    hecantbreathe Member

    Joined:
    Mar 25, 2011
    Messages:
    494
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    The easiest way to do it is to do the odin package. It roots your phone and puts android 2.2 on it.

    Sent from my SC'd 2.9.2 ComaVolt'd Fascinate
     
  5. Eugers

    Eugers Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Follow the directions hecantbreathe gave you. The links he gave you are a lot more simpler then the video tutorial you posted!
     
  6. CC268

    CC268 Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    ok :/ i may have a lot of questions. I downloaded backup pro do i backthem up to my sd card or online (Media, Data, etc)?
     
  7. Eugers

    Eugers Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    If it's the free version, you can only back it up to your sd card. Backup both your Apps & Media, and your Data.
     
  8. CC268

    CC268 Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    its not the free version i bought it, still backup to SD?, there like a chat room for this stuff?
     
  9. hecantbreathe

    hecantbreathe Member

    Joined:
    Mar 25, 2011
    Messages:
    494
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +1
    Sd card is fine.

    Sent from my SC'd 2.9.2 ComaVolt'd Fascinate
     
  10. Eugers

    Eugers Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I'd back it up to both. Just in the case of event your sd card gets nuked, you'll always have it backed up online. You'll need it on your sd card though if you were ever to restore.

    Do you have a gmail account? Download google chat if you do
     
  11. CC268

    CC268 Member

    Joined:
    Mar 5, 2011
    Messages:
    183
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    ok and yea i do username is carlencyphers