OTA 2.2 Won't Install

Discussion in 'Droid X Tech Support' started by kyle4040, Oct 15, 2010.

  1. kyle4040

    kyle4040 Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Well I am on 2.1-update1. I'm not rooted, no custom roms, no themes. I was previously rooted but I unrooted for this update.

    Well I download the update and install it and it reboots my phone into an installing mode with the android icon and an open box. It gets about 1/4th through and it comes up with an error icon and reboots my phone. My phone reboots into Clockwork Recovery and from there I press "reboot my system now" and it just loads up my phone and says the update has failed. I have tried it 3 times now. Same "exact" thing has happened all 3 times.

    I did a search and saw a thread with a similar problem as mine although their issue was that they had changed bloatware names. I have not done any of that, and I don't think I have uninstalled any bloatware apps.

    Any help will be appreciated.
     
  2. hookbill

    hookbill Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +8
    You can't upgrade because you still have clockwork installed. You need to get clockwork off your Droid. It should have come off when you went back to stock.
     
  3. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    might as well flash the SBF bc i have not seen any way of taking off clockwork.
     
  4. kyle4040

    kyle4040 Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Damn so there's no other way to get clockwork off without flashing the sbf?

    Is it possible to flash the sbf without losing all my files?
     
  5. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    not that i know of

    and no. its a full reset back to "out-of-the-box" condition. back up what u need on the sdcard (use titanium backup too)
     
  6. kyle4040

    kyle4040 Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Alright thanks for the help.
     
  7. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    you can try looking around for a way to remove clockwork or go onto koush's irc (#koush) and ask him but i dont think theres a way to remove it. not saying there isnt, but with all the posts i read, i havent seen one to remove it. bootstrap can be removed, though but thats not the case here.
     
  8. kyle4040

    kyle4040 Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Well i looked around and saw this link that you gave to another guy.

    http://www.droidforums.net/forum/droid-2-hacks/85127-how-install-remove-bootstrap-recovery.html

    I followed those steps and then tried installing the update and now I still get the error when trying to install it, but when it reboots after getting the error it doesn't go into Clockwork Recovery anymore (but it went into Clockwork Recovery 3 times in a row when i did it before). Now it loads straight through to my phone after rebooting. So I fixed something but there is still another error.

    I'm thinking removing the Clockwork Recovery was one of the problems, but there is more than 1 problem.
     
  9. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    what seems to be the problem now
     
  10. Ag3nt X

    Ag3nt X Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    163
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Earth
    Ratings:
    +0
    A factory reset should fix this problem, and that will not cause any data on the SD card to be lost.
     
  11. Ag3nt X

    Ag3nt X Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    163
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Earth
    Ratings:
    +0
    Abe what about uinistalling rom manager? Would that not also remove the clockwork? Just some food for thought here...
     
  12. Abe21599

    Abe21599 Super Moderator
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,334
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    163
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +31
    rom manager is just an app it wont do anything.
     
Search tags for this page

contract killer won't load