MS Exchange Server

Discussion in 'Droid Incredible Tech Support' started by GaryK, Jun 11, 2010.

  1. GaryK
    Offline

    GaryK New Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have been able to get one email account up and running with MS Exchange Server (my personal email).

    Question: is it possible to add another MS Exchange Server to the email system (my work account)? When I try to add it seems to only offer POP, etc.

    I see that Touchdown is a MS Exchange app but it is silent as to whether it supports multiple exchange accounts. Does anyone know if it supports multiple exchange email accounts.

    Thank you for your help.
    Gary ​
  2. Catrinisin
    Offline

    Catrinisin New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    There are no email apps that allow more than one Exchange account. This is due to all of the items Exchange syncs: contacts, tasks, emails, calendar. You can't sync from two mailboxes at once. This holds true with any smartphone that supports Exchange, even Windows phones.
  3. harrellj
    Offline

    harrellj New Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    1,063
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It also holds true for Outlook itself.. probably the one application most likely to have that sort of support.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  4. Catrinisin
    Offline

    Catrinisin New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Actually Outlook 2010 allows you to install multiple Exchange mailboxes in one profile now. It works well so far for me, worth the upgrade just for that.
  5. jimronline
    Offline

    jimronline New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Droid can support multiple exchange accounts

    I've been able to set up two Exchange accounts successfully, so it can be done. But I'm not sure how to switch between them without changing the default account, which is a pain and should be avoidable. However, I'm a newb -- just got the phone yesterday-- so maybe I'm overlooking how to toggle through accounts--I hope. Advice welcome.
  6. Catrinisin
    Offline

    Catrinisin New Member

    Joined:
    Aug 24, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Can you provide details on how to setup two Exchange accounts?
  7. jimronline
    Offline

    jimronline New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    There wasn't any particular trick to it--go to Settings > Accounts > Add Account > Corporate Sync. Do this for each Exchange server you want to connect to.

    I found the answer to toggling between accounts--use the Messaging app rather than the default Email app. Messaging shows you all the email accounts and you can choose the one you want, then go back and choose another. I dragged Messaging to my home screen.

    Hope this helps!
  8. grinnin
    Offline

    grinnin New Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When I go to Settings > Accounts > Add Account I don't have a Corporate Sync option.
  9. dr3wv4n3
    Offline

    dr3wv4n3 New Member

    Joined:
    Oct 25, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NC Foothills
    Is this some corporate exchange thing that VZW will end up charging me $20 a month for, or is it something free built into my D1??
  10. sbrockel
    Offline

    sbrockel New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Go to go to Settings > Accounts > Add Account >corporate sync will show on the next screen (on my Droid 2 anyway)
    Is there a way to get the exchange server settings other than thru IT dept. I work in a school system and they don't support "phones",,,can I get that info anywhere on the owa server?
  11. GaryK
    Offline

    GaryK New Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  12. Laur3nNewm4n
    Offline

    Laur3nNewm4n New Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    418
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Syracuse, NY
    If you either open Outlook or Mail (in the Control Panel), and change/edit an Exchange account, you should be able to see the IMAP and SMTP server names, what port they use, if there's SSL, etc.
  13. sbrockel
    Offline

    sbrockel New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks, tried that, but for server it just says microsoft exchange and the phone does not accept that.
  14. droidedin
    Offline

    droidedin New Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Florida
    You should be able to have one account setup in touchdown and the second set up as a corporate account with the stock email app.

    Sent from my Sourcery using DroidForums App
  15. droidedin
    Offline

    droidedin New Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Florida
    I just noticed that touchdown can support multiple profiles. Each profile can have a different exchange account.

    Sent from my Sourcery using DroidForums App
  16. sbrockel
    Offline

    sbrockel New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks,,,but the settings they give are not in the Droid 2.
  17. sbrockel
    Offline

    sbrockel New Member

    Joined:
    Dec 28, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It is not a problem of having 2 emails set up within one app,,,the problem is that I do not have the server and port info to make it work. IT won't help. Does touchdown allow automatic set up--I wouldn't need this info? If so, where do I get touchdown?
Search tags for this page
android exchange sync multiple mailboxes
,

can i have more than one exchange account on android

,

droid charge multiple exchange accounts

,
exchange server 2003 to another exchange server forums
,

godaddy exchange server settings android

,
how to have two exchange email accounts on android
,

microsoft exchange on android

,

monitor multiple exchange mailboxes on droid

,
multiple exchange accounts droid razr m
,

multiple exchange email accounts droid dna

,
phone that allow more than one exchange account
,

setup multiple exchange accounts android

,

tech support msexcjange

,

touchdown email app add second account

,

touchdown godaddy settings