Just a thought about wiping for Sapphire 2.0.0

Discussion in 'cvpcs' started by Darkit, Dec 29, 2010.

  1. Darkit
    Offline

    Darkit New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was just wondering if it was necessary to wipe for Sapphire 2.0 coming from Sapphire 1.1.0? I know normally on the CVPCS website he says that there will be no help/support without having done a wipe before installing it. I didn't see that on the download page this time so I was wondering.
  2. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I would assume the same standard, that without a wipe support won't be given.

    It's just easier to trouble shoot when you're starting with a clean slate, rather than with some lingering pieces of another ROM.

    That being said, I'm horrible and never wipe when updating to newer versions of ROMS :icon_eek:
  3. jason6g
    Offline

    jason6g New Member

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    im the same, ill try the new rom out without wiping first, if all is well great. if i get bugs here n there i wipe and install fresh.

    it just REALLY pisses me off when i wipe and a rom still sucks....

    when i switched back to sapphire 2.0 from lithium mod i didnt wipe, seemed to work well. since i will be keeping sapphire now (unless something crazy goes wrong) i did go and backup my apps and install 100% from stock (flash stock sbf with baseband, push custom recovery, wipe, install, enjoy) - just a mental tick of mine when i find a rom i wanna stick with for a while
  4. Martin030908
    Offline

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,805
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I kinda follow the same pattern.
  5. patmw123
    Offline

    patmw123 New Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    1,663
    Likes Received:
    24
    Trophy Points:
    0
    Location:
    North Carolina
    If you make a nandroid backup before you wipe then even if the rom sucks it's obviously pretty easy to switch back...
  6. Darkit
    Offline

    Darkit New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I figured as much about the wiping....I actually have already done it, and have 2.0 installed and running. Figured I would ask just in case.
  7. natezire71
    Offline

    natezire71 New Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    287
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta
    Would making a Nandroid backup of the DATA, and then wiping the system clean three times, applying the ROM, then restoring just the DATA count as a clean slate?
  8. jason6g
    Offline

    jason6g New Member

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No unfortunately not. since some of the apps may differ. for the most part you should be good

    One thing that always got me about restoring from a nandroid, and this was from the 2.1 days of bugless beast, was that every time i restored from a nandroid my gmail wouldnt send. that always freaked me out about nandroid, so i currently use titanium ackup to keep a backup of all my apps/settings. this way i can keep all my "stuff" even between roms
  9. natezire71
    Offline

    natezire71 New Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    287
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Atlanta
    Then I've always been restoring wrong. >,<

    Could you please tell me what you do in Titanium? That whole app has me lost. I hate having to wipe it clean and start anew. I was hoping it wouldn't be that difficult. That's one of the main reasons I never update to the latest ROM.