Sapphire 0.8.4 not working?

Discussion in 'cvpcs' started by BRUINSdroidBOSTON, Jul 19, 2010.

  1. BRUINSdroidBOSTON
    Offline

    BRUINSdroidBOSTON New Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am currently running Cyanogenmod 6 , but want to try out sapphire 0.8.4. I downloaded it using rom manager, wiped data and cache, made a backup and then hit reboot into recovery and install. But whenever it seems like it is finished, it gets stuck in a boot loop. then i have to do a battery pull and go into clockwork recovery. From there if I choose sapphire manually then it just says installation aborted. What am I doing wrong/what is going wrong. btw i have tried downloading sapphire twice, 2 different kernels - neither worked. :angry:
  2. thexxoffspring
    Offline

    thexxoffspring New Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    247
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    rochester new york
    i get the same problem and i use rom manager too. except i dont get boot loop i just get the installation aborted
  3. pdroid
    Offline

    pdroid New Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly
    There are problems installing Sapphire on the newest Clockwork recovery. It needs to be on 2.0.1.3 or prior, and failing that SP recovery can be used.
  4. captdroid
    Offline

    captdroid New Member

    Joined:
    Jun 30, 2010
    Messages:
    1,797
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    0
    I don't think it's just Sapphire. Ran into several problems with Clockwork Recovery and ROM Manager after recent updates to these programs. SPRecovery worked fine loading up Sapphire. I was wondering what version to revert for Clockwork recovery. Instead I just used SPRecovery to get the job done.
  5. BRUINSdroidBOSTON
    Offline

    BRUINSdroidBOSTON New Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    o ok thanks. i will try doing this with an older version of clockwork recovery. i will tell you how it goes
  6. brochaos
    Offline

    brochaos New Member

    Joined:
    Dec 23, 2009
    Messages:
    781
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah, either roll back your CW or install SPrecovery and use update.zip.
  7. BRUINSdroidBOSTON
    Offline

    BRUINSdroidBOSTON New Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    alright. just tried your suggestion and it worked. thanks
  8. BRUINSdroidBOSTON
    Offline

    BRUINSdroidBOSTON New Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    actually i may have spoken too soon... i tried clockwork and sprecovery and both times it aborted or just got stuck in boot loop. what it happening? sticking with cyanogen for now - cant deal with this .
  9. msu
    Offline

    msu New Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    416
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Midwest
    I just installed stock theme back with rom manager/clockwork. I didn't update rom manager though.
  10. brokali
    Offline

    brokali New Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was having issues and checked file size and rom manager isn't downloading it all
  11. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    So at this point neither CW and SPR will flash Sapphire?

    I would try this sequence.

    Open RM
    Flash Clockwork
    Flash SPR
    Flash Clockwork
    Flash SPR

    Redownload the Sapphire rom and gapps update.zip files.
    Rename the rom to update.zip
    Mount you phone
    delete any file (update.zip or downloaded via RM) associated with Sapphire
    Copy the newly downloaded update.zip (rom) to your SD card

    Boot into recover with SPR

    make a backup
    wipe data and cache 4 times
    install
    install (dec)
    reboot
    when Sapphire opens do NOT login to your Google account
    mount your phone
    rename or remove the update.zip (rom) you just installed
    rename the gaaps download to update.zip
    copy to your SD card
    unmount and boot into recovery
    make a backup
    install
    install (dec)
    reboot
    login to you Google account

    Hope this helps
    Mike
  12. jayman350
    Offline

    jayman350 New Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    845
    Likes Received:
    18
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Lowell, Ma
    if ROM Manager is having problems with the downloads remember to clear your d/l cache (press menu in main RM screen).

    A lot of times if you d/l a rom via 3g instead of wifi it can get corrupted. RM will see that it has already downloaded the file and attempt to install the corrupted files. Clearing the cache will help with this problem.
  13. BRUINSdroidBOSTON
    Offline

    BRUINSdroidBOSTON New Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i have no idea what is going on. its not rom manager. i just downloaded BB.4. then i tried sapphire again. it aborted. anyone know whats going on here?
  14. pdroid
    Offline

    pdroid New Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly
    Did you try the step by step plan that mwhartman provided?
  15. BRUINSdroidBOSTON
    Offline

    BRUINSdroidBOSTON New Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ya. i tried. i will try it again in a few minutes.
  16. pdroid
    Offline

    pdroid New Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly
    Where are you getting the error, what recovery are you using now?
  17. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL

    Can you please tell us the exact error you are receiving?
  18. chad24taylor
    Offline

    chad24taylor New Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was receiving the same "abort error" when using the newest version of CW. Flashed back to an older version and...BAM! Worked like a charm.

    Edit: Except now my market is gone...hmm?
    Last edited: Jul 20, 2010
  19. pdroid
    Offline

    pdroid New Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,252
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Philly
    Did you flash gapps?
  20. BRUINSdroidBOSTON
    Offline

    BRUINSdroidBOSTON New Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok. this is what I did. deleted the download cache in rom manager and wiped cache in settings. then i downloaded sapphire with black bar. then manually went into clockwork. wiped data and cache a few times. then when i go to select a rom to download, I have 3 choices. gapps, blackbar update, and the stock sapphire update. I tried doing the stock sapphire first then it said what it always says , aborted. then i wiped data and cache again and tried downloading the gapps first then the stock sapphire and it still didnt work. Im really getting frustrated by this ... thinking about sticking with BB or trying new froyo build on droidlife.com. (new froyo build made by pete also)
Search tags for this page

saphires4 installation aborted