In search of a ROM

Discussion in 'Droid Bionic Hacks' started by golfer393, Feb 13, 2013.

  1. golfer393

    golfer393 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +0
    I'm running rooted 4.0.4 ICS. I'm sick of dealing with battery drain when I'm in a 4G fringe area. When VZW updated to 4.0.4 they eliminated the ability to switch my Bionic to 3G. I realize that I can do it now using LTE on/off but if I reboot my phone, it changed back to 4G. Question... What ROM works the best and gives the ability to set my phone to 3G and forget about it?
     
  2. golfer393

    golfer393 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +0
    Let me ask this another way... Is there a ROM that will give me better overall performance than rooted 4.0.4? Thanks!
     
  3. bechristian

    bechristian New Member

    Joined:
    Nov 20, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    LTE on/off app
     
  4. golfer393

    golfer393 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +0
    I'm guessing that since nobody has responded there isn't a ROM that works better than the stock 4.0.4?
     
  5. altspeed

    altspeed Active Member

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    1,046
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Dallas, Lone Star Republic, North America, Terra
    Ratings:
    +17
    Blurry maxx 4.1
     
  6. rocketsaucev2

    rocketsaucev2 Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    351
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    I absolutely love eclipse 1.3.

    The lte on off app indeed will allow you to choose cdma only, whether you are stock rom or not.
    Sent from my DROID BIONIC
     
  7. DevilDogMP

    DevilDogMP Silver Member

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    3,779
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Raleigh, NC
    Ratings:
    +13
    In love with stripped Icarus. Blurry has alot of bugs right now so im staying away from that for a while.
     
  8. golfer393

    golfer393 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +0
    Thanks for the response. I'll check out stripped Icarus. With it do you gain access to change from 4G to 3G when in a fringe area?
     
  9. DevilDogMP

    DevilDogMP Silver Member

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    3,779
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Raleigh, NC
    Ratings:
    +13
    Ya man. I can give you the apk for that app. I can give ya everything you'll need.! Send me a pm
     
  10. golfer393

    golfer393 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +0
    I installed Icarus HD 1.7.4 via safe strap. It seems pretty nice. I like the camera and new droid m style flavor. I burned through my battery very quickly. I'm hoping that was due to installation of safe strap, the ROM, restoring sms, and a few programs with ti backup. I was a little disappointed to see the network type selection still inaccessible like 4.0.4 stock. I guess I'll try it a while and still use LTE on/off.
     
  11. DevilDogMP

    DevilDogMP Silver Member

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    3,779
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Raleigh, NC
    Ratings:
    +13
    Should have installed stripped version. Better battery.
     
  12. rocketsaucev2

    rocketsaucev2 Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    351
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +3
    Flashing and then playing around definitely uses more battery than usual. Give it a few days to settle

    Sent from my DROID BIONIC
     
  13. DevilDogMP

    DevilDogMP Silver Member

    Joined:
    Jul 16, 2012
    Messages:
    3,779
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    153
    Location:
    Raleigh, NC
    Ratings:
    +13
    And don't forget to calibrate!
     
  14. golfer393

    golfer393 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    South Carolina
    Ratings:
    +0
    How do you calibrate?
     
  15. altspeed

    altspeed Active Member

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    1,046
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    38
    Location:
    Dallas, Lone Star Republic, North America, Terra
    Ratings:
    +17
    Use your battery down to about 10%. Power your phone off and charge it in power off charge mode until about 20-30 mins after it hits 100% before you reboot it. That will reset the "full" and "empty" flags in the battery meter software. Do it about every month or six weeks.