How to root Droid 2

Discussion in 'Motorola Droid 2 Development' started by pc747, Aug 25, 2010.

  1. Cloppy
    Offline

    Cloppy New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    this is awsome my droid 2 is comming tomorrow.. my original droid screen died at the beginning of this week :(
  2. gonnadie4thegov
    Offline

    gonnadie4thegov New Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    452
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Jersey
    yeah the screen on mine died last month thats why i have a D2 now
  3. Cloppy
    Offline

    Cloppy New Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    its coming tomorrow, i might hold off until theres a SBF file... but it looks soooo tempting. I need wifi tethering so i might cave in
  4. Micrane
    Offline

    Micrane New Member

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    mount -o rw,remount -t ext3 /dev/block/mmcblk1p21 /system
    permission denied? anyone else? after adb shell i get a $
  5. Jedidr0id
    Offline

    Jedidr0id New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm must be losing my computer touch, but I tried and I'm really lost. I can't get past this step:

    rocess:
    - Open command prompt
    - cd c:/wherever-your-sdk-tools-folder-is
    - adb devices (to verify the connection)
    - cd c:/Droid2Root

    When I type adb my cmd prompt says the command is not recognized. I must doing something wrong. I have downloaded the sdk tool and extracted, I already have the motorola drives and I got the droid2root extracted. I really need a simpler step by step walkthrough.
  6. dunefreak91910
    Offline

    dunefreak91910 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Diego, CA
    @Jedidroid - I think you are having the same problem I did following the instructions. I stayed in the folder of my adb and added to the push. Example - When you followed cd c:/Droid2Root I skipped that step and then changed the next line to adb push c:/Droid2Root/Superuser.apk and so on for the pushes.
  7. imtheconvict
    Offline

    imtheconvict New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So i just did this if i pick the app it doesnt open up asking your superuser requests and i cannot choose uninstall on the bloatware apps however i downloaded a file manger and i can edit root files any one have any ideas?
  8. gonnadie4thegov
    Offline

    gonnadie4thegov New Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    452
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Jersey
    sounds like the problem i had

    What Is ADB And How To Install It? [Android]

    go there and follow the steps to install adb into the path in the enironment variables


    root only allows your to delete the bloatware if you go into the system files and delete or rename the apk files.

    and only apps that require root will ask for superuser requests, not all apps.
  9. imtheconvict
    Offline

    imtheconvict New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Oh I c what you mean thanks
  10. marsha12151
    Offline

    marsha12151 New Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    MA
    When I do the 'adb devices' step, it returns "list of devices attached" and shows nothing connected. Seems I am missing something.

    Help?

    EDIT: SB Debugging enabled and PC Mode selected on connection
  11. imtheconvict
    Offline

    imtheconvict New Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Check ur device manager make sure the drivers are all installed correctly I couldn't get them to install. I changed my phone to data mode or whatever its called and in windows poped up with a virtual cd drive I installed the moto drivers in there and it worked
  12. Jedidr0id
    Offline

    Jedidr0id New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Last edited: Aug 26, 2010
  13. Jedidr0id
    Offline

    Jedidr0id New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This is where I am stuck at, can anyone help out? Many thanks.

    C:\>cd\

    C:\>cd android-sdk\tools

    C:\android-sdk\tools>adb devices
    * daemon not running. starting it now *
    * daemon started successfully *
    List of devices attached
    xxxxxxxxxxxx device


    C:\android-sdk\tools>cd c:\droid2root

    c:\Droid2Root>adb push Superuser.apk /sdcard/Superuser.apk
    'adb' is not recognized as an internal or external command,
    operable program or batch file.

    c:\Droid2Root>
    Last edited: Aug 26, 2010
  14. gonnadie4thegov
    Offline

    gonnadie4thegov New Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    452
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Jersey
    Make sure you are trying to install the right drivers, 32 bit wont work on 64 bit windows and vice versa

    Yes you need to run the setup file then let it download the updates and archives cause that's how it communicates with android. If you notice in the list there is each version number of android.
  15. Jedidr0id
    Offline

    Jedidr0id New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Okay I got the adb path working. I'm stuck at adb shell, I got the $ instead of the prompt #.
  16. Jedidr0id
    Offline

    Jedidr0id New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Okay I finally finished all the steps. How do I know if its root or not? I clicked the superuser app and all I get a a blank screen. I never got the superuser accept screen.
    Last edited: Aug 26, 2010
  17. dunefreak91910
    Offline

    dunefreak91910 New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    San Diego, CA
    - Open commnad prompt
    - cd c:/wherever-your-sdk-tools-folder-is
    - adb devices (to verify the connection)
    - adh shell (you should now have a # prompt)
    - exit

    If you have the # then you have root.
  18. gonnadie4thegov
    Offline

    gonnadie4thegov New Member

    Joined:
    Mar 3, 2010
    Messages:
    452
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South Jersey
    By having the superuser app at all means you are rooted. When you open it up its blank screen cause it hasnt authorized any apps yet.

    Download adfree, root explorer, setcpu, wifi tether, or any other root requring app then you will get the allow window prompt and after you hit accept then it will be in the list when you open the superuser app
  19. Jedidr0id
    Offline

    Jedidr0id New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks, I downloaded adfree and it works. Sorry for all the posts but I was worried about messing up and bricking my phone.
  20. Jedidr0id
    Offline

    Jedidr0id New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I installed setcup, adsfree, Barnacle, and WiFi Tether. Any other interesting apps to install?
Search tags for this page
download droid2root.rar
,
droid 2 root rar download
,
droid 2 root.rar
,
droid 2 root.rar download
,
droid 2root .rar
,
droid2root free download
,
droid2root rar how to
,
droid2root.rar
,
droid2root.rar download free
,
droid2root.rar/
,
how to jailbreak droid 2 by verizon
,

how to root droid 2