e-mail clients...looking for general feedback

Discussion in 'Android Applications Discussions' started by davewave918, Nov 25, 2009.

  1. davewave918

    davewave918 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    have been using the e-mail app that comes with droid now for a little more than a week. i am a corporate user so i use EAS and i am coming from a windows based device. it seems to work ok and i dont have any major complaints but i noticed there are some things it doesnt do, so i will be looking for other apps and evaluating them.

    right now the three top annoyances **for me** with the droid mail client are

    1. it doesnt display .eml attachments. well if your dorky co-workers have iphones and forward you messages all day from said device then you end up with a bunch of unreadable attachments on your droid.
    2. html e-mails dont display well.
    3. folder sync is sporadic or not working. a refresh of the folder will download messages but it doesnt work well on its own.

    i would love to hear other gripes - but keep them brief :) - and if other mail clients have issues lets hear about them!
     
  2. Martin030908

    Martin030908 DF Super Moderator

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    8,773
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    151
    Ratings:
    +0
    1. Attachements never open/download. It just hangs after clicking the ok button by the attachement in exchange email.

    -
    This can be corrected by going into the Exchange Account | Incoming Settings | and un-checking the 'Accept all SSL certificates' checkbox.

    Also here's a thread that made mention of a work around for your issue.
    http://www.droidforums.net/forum/te...ns/4939-unable-view-eml-file-attachments.html

    http://www.androlib.com/android.application.com-nitrodesk-nitroid-pjx.aspx

    http://www.androlib.com/android.application.com-fsck-k9beta-qDwF.asp

    dunno if this helps...
     
    Last edited: Nov 25, 2009
  3. davewave918

    davewave918 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    ah thanks martin, yeah i started the other thread thats posted here just to get specific info on that issue. there was a good post about other e-mail apps that dont have this issue which i have seen already and it inspired me to post this thread.

    i am curious about your issue, is it all attachments? or just specific file types?

    glad you found a fix for that!