Droid 2 Global processor

Discussion in 'Motorola Droid 2 Global' started by markml0528, Dec 22, 2010.

  1. markml0528

    markml0528 Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    894
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    Is the D2G running the same processor as the original D2, just a little overclocked?

    If so, couldn't a firmware update up the clock speed of the original D2 to 1.2GHz?
     
  2. Captain Canuck

    Captain Canuck Member

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    Mechanicsburg, PA
    Ratings:
    +0
    The D2G is running a faster processor then the D2. You could overclock it, but I think that would drain the battery faster.

    CC

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums App
     
  3. markml0528

    markml0528 Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    894
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    United States
    Ratings:
    +0
    I was hoping for some sources? How do you know its running a faster processor? Is it running the same processor as the D2, but its just overclocked?
     
  4. K20turbo

    K20turbo Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Hollyhood
    Ratings:
    +0
    I'm on the same boat is it a new processor or the same just oc'ed?
    If notice though the size of the d2g is thinner than the regulard d2. could this contribute to the phone having a differenc processor?
     
  5. DF Smod

    DF Smod Silver Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,457
    Likes Received:
    92
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +92
    I remember reading that it is the exact same processor, just overclocked :)
     
  6. brkshr

    brkshr Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    California
    Ratings:
    +1
    Almost positive they are two different processors. D2 & DX have same processor. D2G has it's own.

    Sent from my DROIDX using DroidForums App
     
  7. leobg

    leobg Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    658
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    Processors are not the same. Droid 2 has 3620-1000 while Droid 2 Global has 3630-1200
    Droid 2 lacks the hardware encoder for mp4 video encoding. Droid 2 Global has it but interestingly, there is no 720p video recodring (like in Milestone 2 which sports 3630-1000)

    Source is pretty official - Motorola Developer site. Links follow:
    Droid 2
    Droid 2 Global
    Milestone 2
     
  8. brkshr

    brkshr Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    California
    Ratings:
    +1
  9. K20turbo

    K20turbo Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Hollyhood
    Ratings:
    +0
    nice find, think the milestone 2 has the 3630-1000 is underclocked verision of d2g processor?
     
  10. leobg

    leobg Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    658
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    I wouldn't call it underclocked or overclocked. Just like Intel for example makes 2.4GHz Core 2 Duo processor and a 2.66GHz Core 2 Duo - TI makes the different processors that power the phones in question. They are rated at the frequency they run by the manufacturer. Stock frequency. Not over/underclock
     
  11. K20turbo

    K20turbo Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Hollyhood
    Ratings:
    +0
    global supports hsdpa? does verizon even have that? think it will be faster for us when 4g comes out or will we need to purchase a 4g phone to utilize those ultra fast speeds?
     
  12. leobg

    leobg Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    658
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    It does. Even it is pretty fast. I use D2G on Rogers in Canada (HSPA+ network). Actual download speeds I have hit with the D2G in my area are close to 7Mbps. Much faster than Verizon's CDMA would ever be.
     
  13. K20turbo

    K20turbo Member

    Joined:
    Dec 21, 2010
    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Hollyhood
    Ratings:
    +0
    you think we will get to use those speeds with 4g? or are they complely different bands?
     
  14. leobg

    leobg Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    658
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    LTE is supposed to be hitting some serious speeds. I am sure it will take some time before technology fully spins up and reaches speeds it claims it can.

    But most certainly LTE (which stands for Long Term Evolution) will be on par at start and better than HSPA+
     
  15. leobg

    leobg Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    658
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +2
    D2G is not a LTE capable phone. Neither Verizon has HSPA network. In the States on Verizon D2G won't hit 4G speeds.
     
Search tags for this page
droid 2 global cpu
,
droid 2 hardware decoder
,
milestone 2 hardware decoder
,

video decoder droid 2

,
what processor is in the droid 2 global