1. You want that $100.00 in your pocket or an Amazon Fire TV don't you? Well here's the deal. With our new updated look we are in desperate need of an updated logo. The 'old' one has certainly served us well, but it's time. Find all the details here: bit.ly/1q0k6Wa
  2. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

4g data issues!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Discussion in 'HTC Rezound' started by zebra23, Jul 15, 2012.

  1. zebra23
    Offline

    zebra23 New Member

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I am on my 4th Rezound due to 4G connectivity issues. The 4G signal will cut out and I will lose all data connection. My understanding is that when you lose the 4G signal, by default, it drops to 3G. Verizon support has no idea what to do. I have changed my SIM card, my memory card, set data roaming to Allow access for all trips, done many factory resets. I even tried setting it to airplane mode and back because I read somewhere that it resets your radio. If I run it in Safe Mode, no issues. I live in San Jose, CA so getting a strong signal is not the issue. I like the phone, but I'm getting very frustrated. Anyone have any good ideas or are being plagued with the same problems?
  2. jdfrye
    Offline

    jdfrye New Member

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    dude! this is all over the rezound forums. even the verizon wireless rezound forum just do a google search with these terms:
    4G cutting out since 6/4
    read that thread
  3. Iggy08
    Offline

    Iggy08 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    92
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    I though it was just me, I've been having other problems but this is the most annoying! Usually a reboot will fix it for a while but 1) it takes about an hour to reboot this damn phone and 2) I shouldn't have to do this at all!

    (I'm in Dallas, Texas my reception should be amazing according to a Verizon rep)
  4. jdfrye
    Offline

    jdfrye New Member

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yeah I'm betting that the ics update will address this issue. Maybe that's why we haven't seen it yet

    Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
  5. svdroiddude
    Offline

    svdroiddude New Member

    Joined:
    Apr 2, 2012
    Messages:
    164
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    It's lunacy to take an hour or more to reboot....but yeah, that's me too! I guess it was the 4th that flucked everything up. I was out of town and in a very poor reception area and thought that was the culprit. Turns out it was Verizon who messed us all up! :icon_evil:
  6. MJKneuro
    Offline

    MJKneuro New Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    138
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Va
    Haven't had a problem with 4g in the dc are, before or after loading the ics leak. Did have the "forever startup time" but since loading the ics leak, it is the blink of an eye (competitively). The rapid start up time is perhaps my favorite aspect of ics.
  7. mountainbikermark
    Offline

    mountainbikermark Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    3,133
    Likes Received:
    341
    Trophy Points:
    83
    Is the forever +a minute a gingerbread thing? My Inc is just as slow to boot up since the gingerbread update . I thought 2 minutes on froyo was slow geez.
    I'm getting occasional data drops but instead of reboot I just use lteonoff to turn the radios off then back on. It takes about a minute for it to take effect vs the long reboot time. I just figured, was hoping actually, Verizon was adding a cell to my area and tweaking it.

    Support Our Troops!!!
    <><
    A Rezound phone was used for this Tapatalk post
  8. hotsaucecommittee
    Offline

    hotsaucecommittee Member

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    I am on gb still in Atlanta and don't have issues.....
  9. jdfrye
    Offline

    jdfrye New Member

    Joined:
    Feb 19, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Cross your fingers.. Mine and alot of people's were fine until that day that 'something' happened/changed.

    Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
  10. cdm369
    Offline

    cdm369 New Member

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Messages:
    290
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Don't know if any of you are using the extended battery but I am and my phone recently started with data drops. This morning I put the regular battery back in and have had a steady signal and no drops as of yet.
  11. richiecalloway
    Offline

    richiecalloway New Member

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was having the same issues until I went ahead and installed the latest ICS leak. I haven't lost signal since then and as one other person said the reboot time was drastically reduced. My whole phone just seems smoother and faster. Another thing that seems to have improved is the speaker, spacifically when using the speaker phone. It seems louder when I play music now. Maybe its just me but anyway I love my phone even more now.
  12. Iggy08
    Offline

    Iggy08 New Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    92
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    It doesn't literally take an hour to those who might have misunderstood my sarcasm, it take significantly longer than acceptable (turning on is around 4min). From what I hear it's a lot faster boot up with ICS, but I wonder of that's a cuz gingerbread is slow to but up in general or if it's just ICS is so fast. I don't have an extended battery and was tempted into getting one, but now I think I'll avoid it in case I feel like switching phones.

    Something I was thinking about is could they be doing this purposefully to people with unlimited data? I have it and use it a lot, thought maybe they're punishing us? Just a thought
  13. wtfe
    Offline

    wtfe New Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You've got to be ****ting me. I saw some others had this problem, but it wasn't all over the place when I looked. I finally got fed up and took the phone to a verizon store. I suggested they replace the battery cover, even though they wanted to replace the sim too. It was immediately better once the cover was replaced, but it's starting to act up again.

    This was the main reason that I didn't do the ics leak. I was afraid that if I needed to return it for the signal issues, that they wouldn't take it back. I think I'm gonna do the ics leak today.
  14. dasmas360
    Offline

    dasmas360 New Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I also live in San Jose but I haven't noticed any problems. I did however install the ICS leak about a month ago. I got tired of waiting.
    Before the update I mostly kept my phone in 3G mode to conserve the battery life. I guess the ICS update could fix the problem and hope they stop dragging their feet and get the update done.
  15. Firespray
    Offline

    Firespray New Member

    Joined:
    Apr 12, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hmm good to know I'm not the only one with this issue. A reboot will fix the issue but only for a short amount of time before starting up again.
  16. Claudzion
    Offline

    Claudzion New Member

    Joined:
    Jan 2, 2011
    Messages:
    58
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    0
    Is that still happening? I'm in an area where we don't have 4G, however today I am getting it! I'm kinda excited. =D

    Sent from my Rezound using Droid Forums
  17. HRod08
    Offline

    HRod08 New Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Anyone with this issue running a battery saving app like Go Power Master?
  18. cybertec69
    Offline

    cybertec69 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    1,731
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Staten Island, NY
    It is not the phone, you have a rogue app.
  19. cdm369
    Offline

    cdm369 New Member

    Joined:
    Aug 24, 2011
    Messages:
    290
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    What's the easiest way to check for a rogue app?
  20. cybertec69
    Offline

    cybertec69 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    1,731
    Likes Received:
    64
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Staten Island, NY
    Get rid of any app or widget that's supposed to save you battery life, all those apps do is nothing but use more juice, they do more harm than good. All I use is Lookout.
Search tags for this page
4g cuts out when uploading to facebook
,
4g cuts out on my rezound
,
4 g cuts out often and i lose data signal
,
4g on droid charge cuts in and out
,
android htc rezound troubleshoot signal verizon
,
htc rezound 4g problem
,

htc rezound 4g reception

,
htc rezound connect to 4g
,
lg revolution data drops
,
problems with losing 4g on droid incredible
,

rezound 4g issues

,
rezound 4g only
,

rezound 4g problems

,
verizon rezound loosing 4g connection
,
verizon sabotaging my phone so i'll buy another