weird 3g/4g question

Discussion in 'Motorola General Discussions' started by true blue, Jan 12, 2015.

  1. true blue

    true blue New Member

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +3
    Current Phone Model:
    Droid X2
    Hi - new here ... have a question about a Droid X2 (would have put it in that section, but seems to be very little activity there and I'm hoping someone can help me out quickly!!) ...

    The X2 is supposed to be 3g ... which is what I need for the $12 Page Plus plan. So, I just bought one, but they won't activate it because they're telling me it's 4g! What in the world?!?!? Everywhere I go, I read that it's a 3g phone ... but now it's 4g? How is this happening?
     
  2. dezymond

    dezymond Tech Support Mod
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    12,080
    Likes Received:
    1,508
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +1,672
    Current Phone Model:
    Google Pixel
    Seems like your issue needs to be brought up with someone with a position of more authority. If the device is on their "allowed" list of devices, then they should activate it with no issues.
     
    • Like Like x 1
  3. true blue

    true blue New Member

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +3
    Current Phone Model:
    Droid X2
    Well, it's not so much that the device is on their 'allowed' list of devices, it's that 4g (no matter the device) isn't allowed on the $12 plan. Therefore I wanted (and thought I got) a 3g phone ... which the X2 'claims' to be. After further research, there seem to be other X2's on ebay that are 4g (they show a 4g opening screen) .... so how is it that the X2 is now a 3g OR 4g phone!?!
     
  4. bsweetness

    bsweetness Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    681
    Trophy Points:
    178
    Ratings:
    +754
    Current Phone Model:
    Pixel 2 XL
    The Droid X2 is 100%, beyond a shadow of a doubt 3G only. It's not 4G.

    Assuming everything is in order with other compatibility factors on Page Plus (and I believe it should be since it's a Verizon device), I would take dezymond's advice and ask to speak to someone above those who say they can't activate it. Show them the specs on the official Motorola Droid X2 webpage, which clearly shows a lack of LTE. You can also point them to the wealth of reviews and news stories online that lament the lack of 4G in the device.
     
  5. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,806
    Likes Received:
    4,751
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,290
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    Not to be argumentative but look at this page directly from Verizon...

    DROID X2

    [​IMG]

    It's this kind of information that causes rifts in front line support.

    Sent from my Droid Turbo on Tapatalk.
     
  6. bsweetness

    bsweetness Moderator
    Staff Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    681
    Trophy Points:
    178
    Ratings:
    +754
    Current Phone Model:
    Pixel 2 XL
    Yep. It's pretty sad when there's conflicting information just mere lines apart. A basic proofread should have caught that error in the description. It clearly shows no LTE support and even flat out says it doesn't support 4G LTE right below it.
     
    • Agree Agree x 1
  7. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,806
    Likes Received:
    4,751
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,290
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    Yeah, not to mention it's on the developer page. Can you imagine how many developers saw this and didn't make the connection?

    Sent from my Droid Turbo on Tapatalk.
     
  8. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,806
    Likes Received:
    4,751
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,290
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
  9. true blue

    true blue New Member

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +3
    Current Phone Model:
    Droid X2
    I'm glad someone is taking me seriously here. It's not like I'm making this stuff up. Take a look at this phone ...
    Motorola Droid X2 MB870 Verizon Smartphone 723755000124 eBay
    The ad doesn't say much ... but has the 'official' standard description which says "This Motorola cell phone is a 3G-ready CDMA phone ..." but the photo taken by the seller obviously shows a 4g screen. There are several like this on eBay. I privately asked one of these sellers if the phone he was selling was 3g or 4g ... that this model was supposed to be 3g, but his picture showed it was 4g. His short reply was pretty much ... "Hey, this is a 4g phone, I don't know what you're talking about."
    The one I bought also had this standard description, but when Page Plus went to activate it, it came up as 4g.
     
    • Like Like x 2
  10. true blue

    true blue New Member

    Joined:
    Jan 12, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +3
    Current Phone Model:
    Droid X2
    In my research, I had also come upon the verizon developer page saying it was '4g'. So my question would be ... did Verizon start making this model in 4g at some point ... and if so, why is there nothing about in anywhere online!?!? This is so frustrating.
     
    • Like Like x 1
  11. FoxKat

    FoxKat Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    14,806
    Likes Received:
    4,751
    Trophy Points:
    838
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +5,290
    Current Phone Model:
    Droid Turbo 2 & Galaxy S7
    I hear you loud and clear. To answer the ultimate question, in a word... NO, this phone wasn't 4G when introduced, and was never migrated to 4G at any time in its entire manufacturing history. It's 3G to the bone.

    Anyone can "Mod" a device to do something it's not intended to do, but this phone will only activate on a 3G network and in its off-the-shelf configuration will never communicate on the 4G network. It just doesn't have the radio operating on the correct frequencies to do this natively.

    Sent from my Droid Turbo on Tapatalk.
     
  12. dezymond

    dezymond Tech Support Mod
    Staff Member Premium Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    12,080
    Likes Received:
    1,508
    Trophy Points:
    573
    Location:
    Bay Area, California
    Ratings:
    +1,672
    Current Phone Model:
    Google Pixel
    Welp, this case seems like one that not even a supervisor would sorta bend the rules for. Considering the false information that shows up on the developer page, no doubt they'd have to go by the book. You may have to get another device true blue....
     
    • Like Like x 1