using rom manager...now have big M and nothing

Discussion in 'Koush' started by pointman_12, Jul 27, 2010.

  1. pointman_12
    Offline

    pointman_12 New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    was using rom manager...now my droid decided not to boot...i have the big M in the middle of the screen and it won't do anything...what should i try?
  2. BasilofBakerStreet
    Offline

    BasilofBakerStreet New Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    418
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Va
    try booting into recovery. Power button (while off) + x. That should get you into the recovery menu and from there try to load one of your backups.

    Edit: Hold power +x until a menu comes up. I have read people saying once the M comes up let go but I prefer to hold it until I see the recovery menu. Also when the menu comes up you go to Nandroid then restore. Then choose your most recent backup and load it up. When it is done choose reboot.
    Edit 2: Also the power button acts as the back button when in recovery.
  3. pointman_12
    Offline

    pointman_12 New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i'll be here another 10 mins and then i'll have to check from home...thanks to anyone that can help...
  4. Adrioid
    Offline

    Adrioid Theme Developer Theme Developer

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    667
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cali
    I hope you have a backup to recover from. What exactly were you trying to do in ROM Manager?
  5. pointman_12
    Offline

    pointman_12 New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i was installing the different roms to see which one i liked...was thinking of buying the premium version...ok, tried the suggestion...i get the bootloader screen and that's it...
  6. dmacleo
    Offline

    dmacleo Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    how long did you let it sit after installing a new rom? had two take 10 minutes on mine.
  7. pointman_12
    Offline

    pointman_12 New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    long enough to sync contact info and play for a few mins...i tried installing one of the other roms and it failed so i tried rebooting and that's where everything messed up...i tried to recover from sbrecover and it went downhill from there...
  8. Taegost
    Offline

    Taegost New Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    688
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Tampa Bay, Fl
    So as to keep it simple, let's start from the top:
    When you chose to flash the ROM, did you choose the "Create Backup" option?
  9. pointman_12
    Offline

    pointman_12 New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yes...and i tried to restore from the back up...and from there is where whatever happened happened...there was an error loading and i couldn't find my glasses so there's no telling what i picked from there...the phone will boot into the bootloader screen...2c.6c
  10. gujupmp88
    Offline

    gujupmp88 New Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    rom manager or clockwork was acting screwy for me too. i've been putting rom's on my phone for like 7-8 months now, so i know all the tricks. but when i tried putting different roms on my phone with clockwork recently, in the past week or 2, every rom was buggy as hell. either i would get a boot loop or the rom would freeze up, crash and randomly reboot. nothing would work. i finally switched back to sprecovery and never had any problems since. too bad, i really liked rom manager. it really made things so much easier and was getting used to using it too.
  11. Taegost
    Offline

    Taegost New Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    688
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Tampa Bay, Fl
    Ok, now to make sure I'm on the same page as you, when you went to recover, you did the following, correct?

    1) Boot into recovery
    2) Choose Nandroid
    3) Choose Restore
    4) Choose the restore with the date and time of the backup
    5) Click on the one 'Yes' in the sea of 'No's

    Also, the error, where did you get it? During, after, or completely unrelated to the act of doing the Nandroid recovery?
  12. pointman_12
    Offline

    pointman_12 New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i'm sure it was my fault somewhere...i'm still learning...just hope i didn't mess it up beyond repair...would be expensive learning curve...
  13. Taegost
    Offline

    Taegost New Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    688
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Tampa Bay, Fl
    It's all good, it's a learning experience :) It's almost impossible to brick the phones, so you have that in your favor. I'm just trying to establish a baseline and plan of action to get you back up and running!
    It's hard to do troubleshooting without having it in front of me, but I'll do my best!
    There's also the Rescue Team that help in situations such as this.
  14. pointman_12
    Offline

    pointman_12 New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    if i remember right, the error came when i tried to install one of the roms...i remember trying to boot recovery by the date/time stamp...i tried to recover the first one...
  15. Taegost
    Offline

    Taegost New Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    688
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Tampa Bay, Fl
    Alrighty, good to know! So, when you chose to recover that one, did your phone boot up alright?
  16. pointman_12
    Offline

    pointman_12 New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i saw that after i posted my problem...i'm sorry for posting in the wrong place...and it appears another person has the same problem as i do...i have it plugged into the wall currently charging...and if matters, i rooted it yesterday on my work computer...so if need to hook up the computer i rooted from, i'll have to do it in the morning...
  17. pointman_12
    Offline

    pointman_12 New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    got an error when i tried to boot from back up...i didn't have my glasses and i think i tried to do a system restore...i coulnd't read most of the letters...yeah, i'm an idiot...but i'm having fun trying...
  18. christim
    Offline

    christim DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England
    Your phone will be fine, as Taegost said.

    I'd suggest the following:

    Flash SPrecovery with RSD Lite and then flash any rooted rom, from scratch, that you would like to. Once you're on that rooted rom make a brand new Advanced Nandroid backup with SPRecovery, checking off all the options.

    Then you can reinstall rom manager if you'd like and also make a recovery file.

    From there install whatever rom you'd like and carry on as you have been the last few months. (edit: that was gujupmp88 that's been doing this for months, sorry)


    From there use whatever backup/restore methods you've been using on apps to get those back.
  19. pointman_12
    Offline

    pointman_12 New Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    that's where my problem is...i get the boot loader screen (dos like screen) and that's it...how to i flash it from that screen?...and i used rsdlite on my work computer...can i install it on my home computer and start from there?
  20. christim
    Offline

    christim DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    5,112
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New England

    Yes you can. Visit the 1st link in my sig, post 13. If you have install issues then visit the 3rd link in my signature. Basically:

    download the drivers and rsd lite, install both.
    download sprecovery sbf file and flash it with rsd lite
    flash any rom you'd like to, with sprecovery
    you should now have a functioning phone again.

    From there make a backup.

    Then flash other roms if you'd like, and reinstall rom manager if you'd like.

    Personally I just use sprecovery and follow whichever rom installation instructions exist for the rom I want. In most cases you just rename the rom to update.zip on the root of your card and install it.