Unlocking from Verizon

Discussion in 'Droid 4 Tech Support' started by seventieslord, Feb 15, 2012.

  1. seventieslord
    Offline

    seventieslord New Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Had anyone had any luck getting the Droid 4 unlocked? as luck would have it, I am in Canada, but this is the phone I have lusted over for months. I won't let the fact that it's a Verizon phone stop us from being together. If I am going to go buy a locked one on Ebay for full price, I need to know that it is not a tough unlock.

    Anyone?

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  2. droidbound
    Offline

    droidbound New Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Long Beach, CA
    I haven't seen anything on this forum about unlocking it yet. But I would think the folks over at the Droid 4 Hack section would be the ones to ask.
  3. NiteCloak
    Offline

    NiteCloak New Member

    Joined:
    Feb 13, 2012
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Michigan
    Is 'unlocking' different to rooting? If its a rooted phone you're after then...


    The Windows version of the exploit can be downloaded here http://vulnfactory.org/public/motofail_windows.zip

    Make sure your device is in USB debugging mode, attach it to your PC, ensure you have the latest Motorola drivers installed, extract the entire zip file, and execute “run.bat”. Enjoy.
  4. seventieslord
    Offline

    seventieslord New Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Unlocking <> rooting.

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  5. ScottyDsntKnow
    Offline

    ScottyDsntKnow New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    390
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Unlocking would mean he could use it on Telus or Rogers or some such. It DOES have de-activated GSM capabilities like the Bionic and RAZR do as well. I know there are guys who have gotten those phones to work on GSM so that might be a good starting point?
  6. greekchampion04
    Offline

    greekchampion04 New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i have heard that verizon will eventually be pushing an update that will make the phone capable of global roaming... it stands to reason then that you could do this yourself.
  7. r314bd
    Offline

    r314bd New Member

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    863
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    0
    I'm confused...would the GSM SIM card just go in the same slot where the LTE SIM goes? Because there's only one SIM slot in the phone.

    I know the phone has a Qualcomm MDM6600 chip which is theoretically capable of supporting both CDMA/EVDO and GSM/UMTS...but I don't know if it has the necessary SIM slot or necessary antennas.
  8. greekchampion04
    Offline

    greekchampion04 New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yes, you would just pop the GSM SIM card in the slot. I remember going to Greece a couple years ago (bought a C902--james bond phone for the trip) and just popped in a new pre-paid SIM every time i needed more minutes.
  9. ScottyDsntKnow
    Offline

    ScottyDsntKnow New Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    390
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Afaik the global capability is going to be software only as the lte sim slot is microsim instead of the standard size. This would probably mean Vodaphone or bust which is absolutely terrible. This is why I'm getting a d3, it has an actual SIM slot...

    Sent from my DROIDX using DroidForums
  10. r314bd
    Offline

    r314bd New Member

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    863
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    0
    Well any SIM can be converted into a micro SIM with a SIM cutter
  11. greekchampion04
    Offline

    greekchampion04 New Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    droid3 also doesn't have 4G... tradeoffs.
  12. americanz
    Offline

    americanz New Member

    Joined:
    May 27, 2011
    Messages:
    394
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i think these are not micro sim
    • HTC Rezound
    • HTC Thunderbolt
    • Pantech Breakout
    • Samsung Charge
    • Samsung Stratospher
    • LG Revolution
    • Motorola Droid Bionic
  13. seventieslord
    Offline

    seventieslord New Member

    Joined:
    May 16, 2011
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So we aren't even 100% sure that this phone can work on a different gsm network?

    Sent from my DROID2 GLOBAL using DroidForums
  14. Byakushiki
    Offline

    Byakushiki New Member

    Joined:
    May 23, 2011
    Messages:
    861
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Usea
    Seems like a ton of people think the Bionic, RAZR, and D4 are global as in GSM capable. I'm pretty dead certain they are not. Anyone here with them, enter *#*#4636#*#*, go to phone info, and tell us what you see under preferred network type. I'm 98% certain any CDMA only phone will only display CDMA/LTE auto, CDMA only, EvDo only, and LTE only. No mention of GSM auto, WCDMA only, and GSM/CDMA auto. Funny enough, I do have an "Unknown" option though.
  15. ikari
    Offline

    ikari New Member

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    All information on the web points out that it WILL BE a global, GSM-ready phone. It is said to have GSM-capable radio. You can't do "global roaming software-only", since it wouldn't have a physical way to connect to any provider that would do the roaming.

    For now, it gives me "The SIM card is from an unknown source" and "no SIM" and "no service", having a GSM microSIM card (hey, @ScottyDsntKnow, you are therefore wrong to think that GSMs cannot be microSIM).
    Doing *#*#4636#*#* does not work on Droid4 for me, the code just disappears right after the last asterisk and nothing happens.
  16. nerflirui
    Offline

    nerflirui New Member

    Joined:
    Jan 20, 2013
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a XT912 with the same problem. I'm tired of the $80 smartphone plan and wanna switch to my old good T-mobile prepaid, but failed. Did you get this problem sorted out? If you did, I'll really appeciate it if you can tell me how.
  17. The_Red_Baron
    Offline

    The_Red_Baron New Member

    Joined:
    Dec 27, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I got it working with Bell Mobility

    Just make sure the phone is upgrade to latest ICS, it automatically unlock it. I have mine XT894 working with Bell Mobility. Everytime you power it off and back on. It will said unknown SIM. But it accepted it and works after that.

    Not sure you can get the ICS update OTA in Canada or no. I just made sure the guy sold it to me upgrade it to ICS before he ship it to me.

    Hope that helps.
  18. droidbound
    Offline

    droidbound New Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    69
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Long Beach, CA
    Are you outside the US?
    If yes, you can try and call Verizon Global and just ask them for an unlock code.
    See this thread: http://www.droidforums.net/forum/showthread.php?t=235535

    But no other carrier's SIM will work on a Verizon phone in the US.

    Sent from my ASUS Transformer Pad TF700T using Tapatalk HD
Search tags for this page
droid bionic sim card from unknown source
,
htc rezound this sim card is from an unknown source
,
phone activation this sim card is from an unknown source
,
phone says sim card from unknown source
,
sim card from an unknown source verizon
,
sim card from unknown source
,

sim card is from an unknown source

,
sim from unknown source
,
the sim card is from an unknown source
,

this sim card is from an unknown source

,

this sim card is from an unknown source fix

,
this sim card is from an unknown source verizon