Swype stopped swiping

Discussion in 'Android Applications' started by aaf709, Jul 30, 2010.

  1. aaf709
    Offline

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,189
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    48
    Location:
    So Cal
    Today Swype stopped working. It'll type, but not swipe.

    I'm a member of the beta program, but I didn't see any emails about an update. The only program I've added recently is QuickDesk.

    Anyone else with it not working?
    Last edited: Jul 30, 2010
  2. Zahoor
    Offline

    Zahoor New Member

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Mine won't work either idk y but I miss it :(
  3. stevenfstein1
    Offline

    stevenfstein1 New Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    did you try switching to a different keyboard and then back to swype? That might work.
    Regards... Steve
  4. ohioDroid
    Offline

    ohioDroid New Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  5. mommy2tyler
    Offline

    mommy2tyler New Member

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Minnesota
    I just checked and mine is working fine.
  6. aaf709
    Offline

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,189
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    48
    Location:
    So Cal
    I got it to work by uninstalling and reinstalling.

    Very odd.
  7. jim1974
    Offline

    jim1974 New Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Harrisburg PA
    Uninstall and reinstall

    Sent from my droid using Tapatalk
  8. hondaguy520
    Offline

    hondaguy520 New Member

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    277
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    0
    Location:
    sw florida
    Go to swypes website and have them send you a new beta. . That's what I did
  9. ohioDroid
    Offline

    ohioDroid New Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I fixed mine! The reinstall wasn't working for me, but I found clues on Skype's website. I had to free up my memory, the SkypeInstaller app was having issues and apparently never registered the Skype keyboard software correctly. All good now!

    Advanced: I receive one of the following errors when I try to install Swype:
    • Registration of the License Failed
    • Swype is already installed. Please uninstall Swype and try again.
    • Swype is configured for another device and will operate with limited functionality.
    • You do not have the necessary permissions to install Swype or
    • The ID of this of this phone does not match your registration at beta.swype.com


    These errors are often shown when the Swype installer is terminated prematurely by the Android OS system activity manager as it tries to reclaim resources. Regardless of the cause, these steps should resolve the issue:

    • Uninstall both Swype and SwypeInstaller from your device - detailed directions here
    • Reboot your device
    • Close as many widgets from your desktop as possible
    • Download the SwypeInstaller
    • Use a task-manager to kill all non-essential running apps
      (If you are not familiar with the task-manager, you can skip this, but you may see the error again)
    • Install and run the SwypeInstaller
  10. aaf709
    Offline

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,189
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    48
    Location:
    So Cal
    Thanks to all of you for your responses.

    I ended up uninstalling the app, then went to my email from them giving me a link for the installer. I reinstalled and it seems to be working.

    Funny, at first the installation failed because I already had Swype installed. I know I had uninstalled it before I even got the installer and when I looked at the app, it had today's date. Oh well, I uninstalled it again and this time it went through.
  11. ohioDroid
    Offline

    ohioDroid New Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    309
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    One of the errors that Swype points out you can get is "Swype is already installed. Please uninstall Swype and try again." This apparently means that due to the Swype Installer not getting its mind all set up again after you install the Swype software, that it thinks you had Swype installed before and doesn't register the new software for you.

    Luckily, it's working for you now :icon_ banana:
  12. Mechanician
    Offline

    Mechanician New Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Los Angeles
    I have an unrooted Motorola Droid and I'm having the same problem. I'm getting the following error message:

    "Your trial period has ended. Please upgrade your copy of Swype."

    I'm currently using the following version:

    1.25.16.5612.t100

    MOD EDIT: Please don't post links as swype is still an invite only beta.
    This will be the only warning.....
    Last edited by a moderator: Jul 30, 2010
  13. aaf709
    Offline

    aaf709 Nice Guy Premium Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    4,189
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    48
    Location:
    So Cal
    That's what happened after the first time; on the second try it spent a bit of time with registering it.
  14. Vladiator
    Offline

    Vladiator New Member

    Joined:
    Jan 10, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Stopped working for me about a week ago. Uninstalled and downloaded the installer from the email I got from Swype a couple times and reinstalled but couldn't get it to work again. Found the Swiftkey beta and tried that and found that I could text much faster and easier. I won't be going back to Swype.
Similar Threads
  1. porky101
    Replies:
    0
    Views:
    872
  2. i can read
    Replies:
    10
    Views:
    17,068
  3. dopeskwyd
    Replies:
    4
    Views:
    1,084
  4. jtc303
    Replies:
    5
    Views:
    491
  5. revolution5150
    Replies:
    4
    Views:
    2,471
Loading...
Search tags for this page
android razr swipe not worjing
,
iphone 5 stopped swiping
,
phone wont swype
,
siii doesn'tswype to make calls
,
swype keyboard does not swipe
,

swype not swiping

,
swype not swyping
,
swype stopped swiping
,
swype stops swiping
,
swype won't swipe
,
why did swype stop working