SPRecovery being picky

Discussion in 'Motorola Droid' started by r1nstang, Oct 27, 2010.

  1. r1nstang

    r1nstang Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Why is SPRecovery being so picky lately? It seems like it only runs a nandroid backup when it wants to. Sometimes it works fine and sometimes...like now...it just sits there saying "attempting Nandroid Backup" the little bar is moving but the yellow progress completed bar is not showing up even the tiniest bit.

    I've got the newer version. 0.99.3b or something like that. Is there a newer version im not aware of?
     
  2. DF Smod

    DF Smod Silver Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,454
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +93
    As far as I know SPR hasn't been updated since it's initial release - the old "if it's not broke don't fix it" saying applies - if you are having troubles with SPR chances are it is something else and not the recovery itself

    Sent from my Original Droid using the Exclusive Droid Forums App (Available Free in the Market) :wink:
     
  3. hookbill

    hookbill Premium Member
    Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,502
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    168
    Location:
    N.E. Ohio
    Ratings:
    +8
    Agreed. SPRecovery is the best thing going IMHO. Maybe you have an app running interfering with it? Use any task killers or virus protection?
     
  4. DF Smod

    DF Smod Silver Member

    Joined:
    Apr 23, 2010
    Messages:
    11,454
    Likes Received:
    93
    Trophy Points:
    163
    Ratings:
    +93
    The only time I ever had issues with SPR it was actually my SD card that was the culprit and after a reformat of the card my troubles were gone -

    Sent from my Original Droid using the Exclusive Droid Forums App (Available Free in the Market) :wink:
     
  5. BayouFlyFisher

    BayouFlyFisher Rescue Squad
    Rescue Squad

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    4,958
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    168
    Location:
    Baton Rouge, LA
    Ratings:
    +17
    I think the first thing I would do is to reflash SPR. You can do it through several different apps or you can do it manually. Rom Manager will reflash SPR for you.

    If that doesn't help, then I would simply remove and reinsert the sdcard. If that doesn't help, then I would reformat the sdcard.

    Good luck.
     
  6. cereal killer

    cereal killer Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    11,397
    Likes Received:
    1,280
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Austin, TX
    Ratings:
    +1,427
    Current Phone Model:
    Nokia Lumia Icon
    this. Any problems associated with SPRecovery have to do with the SD card.
     
  7. r1nstang

    r1nstang Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    sounds good thanks fella's ill format the sdcard once i get home so i can backup the app data and such
     
  8. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS
    Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    453
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    I'm late to this thread but SPR has never caused any problems for me. I believe it is the most stable recovery process available.

    When you attempt to make a backup are you pressing the return key?

    I have every backup I ever made with SPR (well over 50 including the virgin restore of 2.0.1). The majority of which are stored on my computer. Have you considered reducing the number of backups you have on the SD card?
     
  9. r1nstang

    r1nstang Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    I learned awhile ago that the more backups in the nandroid folder the pickier it gets. so i keep it down to 2 backups at a time. I meant to try flashing recovery again to see if that fixes it..but just havent had time.

     
  10. mwhartman

    mwhartman Super Moderator/RS
    Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,737
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    453
    Location:
    South FL
    Ratings:
    +12
    Let us know how you resolve.
     
  11. r1nstang

    r1nstang Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    410
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    used the sprecovery reflash in ROM manager and tried running a backup. works fine now. thanks alot!