[HOW TO] Sipdroid- Free VOIP using Google Voice ---- Credit to DXF Member Snow02

Discussion in 'Motorola Xoom' started by DF Smod, Mar 2, 2011.

  1. Snow02
    Offline

    Snow02 New Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Use your cell. Just make sure you go into google voice settings on your computer sms uncheck your cell once you get everything set up.
  2. Snow02
    Offline

    Snow02 New Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Dude, you install the google voice app, run it, go through the setup to add your google voice number. Then open sipdroid, which will have the link to pbxes button.
  3. Morlince
    Offline

    Morlince New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I installed it, it works and i have to say.

    Epic WINNING!!!
    [​IMG]
  4. jayxpx
    Offline

    jayxpx New Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    just got google voice up and running on the xoom which seems to be a step in the right direction! Now i downloaded sipdroid from the market. once i click sipdroid for the first time, it brings me to the grey screen with 2 boxes (phone number and call party address) with a box in the top right. there is nothing at the bottom of this page. I go into settings and basically just add a username and password. That is as far as i can get. i cant get sipdroid to link to my google voice. I then went to pbxes.org and i am totally lost there, it doesnt recognize anything of mine either. Any help?
  5. Morlince
    Offline

    Morlince New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You have google voice completely set up on your xoom, you have gone through the whole process online and got a number not just vm? You have to have gone through all of it, and have a google voice number, if you just do vm only it doesnt work.
  6. Snow02
    Offline

    Snow02 New Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    No, if you have anything in the username and password, in the sipdroid settings, you will definitely not have the link to pbxes button show up. When you set up the pbxes link in sipdroid, it will fill in the authorized username and password for you. You don't have to go to pbxes site either.

    You have to have a google voice number, once you install google voice and open it, you have to add your account to it and go all the way through the google voice setup. Then open sipdroid (again, make sure the authorized username and password in the sipdroid settings are blank) and the button will show up.
  7. fuzz1
    Offline

    fuzz1 New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    dang this ones got me. im pretty good at following instructions, but its still not working. dl'd gv, set it all up, installed sipdroid, added account w button on bottom, but whenever i try making a call it either hangs up almost instantly, or will just sit there and not do anything. ive gone into the settings and turned on wifi, 3g, tried while connected only to wifi, then 3g. i would love to get this setup, id use it everyday. some additional help would be f***n awesome! thx
  8. jayxpx
    Offline

    jayxpx New Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i feel like im the same way...struggling here to even get the link at the bottom to show up...i feel like i setup google voice completely other than calling that number (because i cant call with this device). I will try again when i get home from work but any further help would be great...can anyone post a link to the market app for sipdroid? I might be downloading the wrong one or something...clueless!
  9. Morlince
    Offline

    Morlince New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So, first have it call your normal cell phone when it initially sets up google voice. After you have it set up you can go online and change it around. When you go to dial a number from sip droid dont worry about that top text box, just put the number to dial in the bottom box. That took me a little bit to figure out but now it works. Try that. Hopefully i'm telling you right. :)
  10. Morlince
    Offline

    Morlince New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Here is the Google voice APK that i used. When you download it change the .zip extension to .apk. It's what worked for me. That the one from the other forums that was posted a page back.
  11. fuzz1
    Offline

    fuzz1 New Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0


    what exactly do u change around online? and u mean change things in gv online?

    -i really appreciate this help!!!
  12. jayxpx
    Offline

    jayxpx New Member

    Joined:
    Oct 26, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I second this question! do you have to be rooted for this to work?
  13. SDI
    Offline

    SDI New Member

    Joined:
    Mar 24, 2010
    Messages:
    354
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I dont know what it is about this but I am pretty good at following directions to and i have loaded all the gv apks out there and then sip droid and there is still no box at the bottom???? I have a google voice number and everything It cant be that hard
  14. Snow02
    Offline

    Snow02 New Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    You're right, it's not that hard. It can't really be explained any more clearly.

    So, to simplify things, anyone that's having a problem, just pm me a way to reach you by voice, either skype or a phone number, and we'll get it working in just a few minutes time.
  15. pb4uxplode
    Offline

    pb4uxplode New Member

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hmm... I managed to get everything set up on GV and SIPDroid, but for some reason whenever I try to make a call through SIPDroid, it says my call cannot be completed and to please try again... any suggestions?
  16. Morlince
    Offline

    Morlince New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Just a question are you putting the number to be dialed in the top or bottom text box? It's supposed to go in the bottom one just in case and leave the top blank.
  17. Snow02
    Offline

    Snow02 New Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Actually, phone numbers are entered in the top, sip addresses (such as skype addresses) in the bottom. But it may work either way.
  18. Morlince
    Offline

    Morlince New Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Actually until you said that I didn't know you could
    Alternate the boxes... I had always put numbers only in
    the bottom and it works for me so sorry I put that wrong
    but to me it was right. :)
  19. evilssj4
    Offline

    evilssj4 New Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My OG Droid got busted, i can turn on the phone and all n i can receive calls but the display is all black it doesn't turn on...I went to verizon, they said my manufacture warranty has expired but i do have the warranty i pay 6 bucks a month..but to replace my Droid i will have to pay 100 bucks and i just dont want to pay money to replace it. If im going to spend money I want a new phone...but I REALLY want the motorola xoom, with this method of sipdroid and google voice, can i somehow just replace my phone in a way? I mean it is kind of silly that i will have to carry the thing around but of course i wont b able to carry it when im at a club, amusement part ect ect...what do you guys think? Because the thunderbolt isnt catching my attention.
  20. Snow02
    Offline

    Snow02 New Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,342
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    0
    Short answer, yes.
Search tags for this page
google voice sip setup
,
how does sipdroid work with google voice
,
how to connect sipdroid to google voice
,
how to set up sipdroid with google voice
,
how to use sipdroid with google voice
,
setting up sipdroid with google voice
,
sip google voice setup
,

sipdroid

,

sipdroid google voice

,

sipdroid google voice setup

,
sipdroid setup
,
sipdroid.org