[HOW TO] Sipdroid- Free VOIP using Google Voice ---- Credit to DXF Member Snow02

Discussion in 'Motorola Xoom' started by DF Smod, Mar 2, 2011.

  1. Snow02

    Snow02 Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,341
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9
    Actually, phone numbers are entered in the top, sip addresses (such as skype addresses) in the bottom. But it may work either way.
     
  2. Morlince

    Morlince Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    Actually until you said that I didn't know you could
    Alternate the boxes... I had always put numbers only in
    the bottom and it works for me so sorry I put that wrong
    but to me it was right. :)
     
  3. evilssj4

    evilssj4 New Member

    Joined:
    Feb 18, 2011
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    My OG Droid got busted, i can turn on the phone and all n i can receive calls but the display is all black it doesn't turn on...I went to verizon, they said my manufacture warranty has expired but i do have the warranty i pay 6 bucks a month..but to replace my Droid i will have to pay 100 bucks and i just dont want to pay money to replace it. If im going to spend money I want a new phone...but I REALLY want the motorola xoom, with this method of sipdroid and google voice, can i somehow just replace my phone in a way? I mean it is kind of silly that i will have to carry the thing around but of course i wont b able to carry it when im at a club, amusement part ect ect...what do you guys think? Because the thunderbolt isnt catching my attention.
     
  4. Snow02

    Snow02 Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,341
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9
    Short answer, yes.
     
  5. steveliv

    steveliv New Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I'm not sure what i am doing wrong here.

    I installed GV, no problems. However when I run sipdroid and click on New PBX linked to my GV, I can't do step 5 because I don't see the last field labeled sipdroid password on my xoom. Any reason why it would not be there?

    When i login into the created pbxes account, i have no extensions and no trunks.
     
    #41 steveliv, Mar 21, 2011
    Last edited: Mar 21, 2011
  6. Snow02

    Snow02 Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,341
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9
    They've updated sipdroid since that screen shot. You just enter your gmail password for the account listed. That's it.
     
  7. steveliv

    steveliv New Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I did that, and the pbxes account gets created but the extensions and trunks sections are empty. Then I believe I see an error about not being able to connect.
     
  8. Snow02

    Snow02 Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,341
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9
    Try again, use a different pbxes account name. Probably just flaked on the setup.

    Unless, the gmail account listed in the pbxes setup is not the one your google voice account is under. That could cause a problem as well.

    Your inability to connect is because there's no extension set up.
     
  9. Yue

    Yue New Member

    Joined:
    Mar 25, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    The TARDIS
    Ratings:
    +0
    Google voice is installed.

    SIPdroid is installed.

    I set up an account, screwed it up, and did so again with a different username, but the same google voice account.

    Neither of them work. When I try to log into either of the accounts on bpxes.com, they show no extensions or trunks. SIPdroid no longer shows the "connect to google voice" option.

    I'm going to go lay down now, and hope someone'll have posted an answer when I get back. I'm wondering if I could just manually put in all the information it wants, but then I'd need to work out WHAT information the sipdroid registration does...
     
  10. Snow02

    Snow02 Active Member

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    1,341
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +9
    Sipdroid devs just announced no new auto-signups until May 2011 while pbxes adds capacity. The only way to get the google trunk is to have a paid pbxes account until then.
     
  11. Yue

    Yue New Member

    Joined:
    Mar 25, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    The TARDIS
    Ratings:
    +0
    Alright, so how do I get VOIP on my xoom then? There has to be another way. If I've GOT to pay, how much will it be, what'll I need to do to set it up?
     
  12. BarryHalls

    BarryHalls New Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0

    LAME... I just deleted my account so that I would not have to manually enter the info on a fresh install of a new rom... now i have no gtalk support and cannot get until may unless I pay is that correct?
     
Search tags for this page
how to connect sipdroid to google voice
,
how to set up sipdroid with google voice
,
how to use sipdroid with google voice
,
setting up sipdroid with google voice
,
sip google voice setup
,

sipdroid

,
sipdroid google voice
,

sipdroid google voice setup

,
sipdroid setup
,
what is sipdroid