[How To:] Root Your Droid 3

Discussion in 'Droid 3 Hacks' started by pc747, Aug 25, 2011.

  1. anonymous-x

    anonymous-x New Member

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Florida
    Ratings:
    +0
    Just got a D3, just logging in Thx.
     
  2. Glen4X4

    Glen4X4 New Member

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    McClure, Pa.
    Ratings:
    +0
    Well folks I ran into an issue. I've had my Droid3 replaced for the second time and now with Pete's one click tool it is no long completing step 3. Do any of you have any insight to this issue? Thanks

    EDIT: After more research I found that Motorola changed the Version number of our phones and therefore Pete's root does not work with the newish system. Now for an easy root you must search "Motofail root" and download a command prompt type program.
     
    #158 Glen4X4, Jun 3, 2012
    Last edited: Jun 3, 2012
  3. tcrews

    tcrews Premium Member
    Premium Member Developer

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    1,353
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    53
    Location:
    Lexington, SC
    Ratings:
    +22
    The Droid 3's latest update requires you to use the motofail exploit for the Droid 4. The root method is by the same person (Dan Rosenberg) just Pete never got around to writing a utility that uses it like he did after Dan released the first root method for the Droid 3.

    Just search Droid 4 motofail.
     
  4. pdiddybuck

    pdiddybuck New Member

    Joined:
    Dec 30, 2011
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Will motofail work on the motorola electrify from u.s.cellular? The reason I asked here is because I can't find any form of 1-click root for it anywhere, its like the phone doesn't exist.
     
  5. DKDroid3

    DKDroid3 New Member

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    issues with new phone

    Had a Droid3 since last Dec. it was rooted, safestrap, radio hack, all working fine and then boom phone froze last Sunday pulled the battery and wouldn't get past the duo core splash screen on reboot.

    Now I received a new phone today Android version 2.3.4 system ver. 5.7.906 now safestrap forecloses when I try to install and after my radio hack was applied it connects to my network but browser won't navigate.

    Anyone have any suggestions??
     
  6. Fr33dom

    Fr33dom Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    547
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +6
    This thread is out of date and probably should no longer be a sticky post--or perhaps the beining of the thread can be updated.
     
  7. teddyearp

    teddyearp Senior Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    1,810
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Pinetop, AZ
    Ratings:
    +14
    Current Phone Model:
    Motorola XT1103 (Nexus 6)
    Lot's of that around here and elsewhere. Should see how out of date the stickies are for the Droid 1.
     
  8. lastname_firstname

    Joined:
    Oct 8, 2011
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Location:
    seattle
    Ratings:
    +0
    This thread may be out of date, but to those helpless souls who've wandered back to the last page - HOPE DOES EXIST!

    I have been rooting my phone and breaking things and getting new ones and rerooting for years now, and moto has gotten pretty tricky with their bootloaders, and what we the consumers need to keep in mind is that our phones arent necessarily supposed to do this.

    That being said, my new rule of thumb (after FINALLY gaining root this time) is to always treat your phone like youve never rooted it before - computer too.

    This means - uninstall and reinstall moto drivers
    delete and redownload and unzip the currently working root tool (@ this time its motofail or zergrush {doomlord} that can both be found on xda or through a google search)
    use a usb port on the back of your computer
    restart phone and computer directly before trying to root

    I was getting failure after failure while i did all these things again and again, and my problem was this -

    INSTALL YOUR ROOT TOOL TO A FOLDER PLACED ON THE DESKTOP

    I dont know why, but when i had it placed on or two subfolders down it seemed to fail every time, and as a last resort i redownloaded and unzipped the file into a different directory (unwittingly) and WALA! worked perfectly.


    I was on stock .906:icon_eek:
     
Search tags for this page
droid 3 easy root script v5
,
droid 3 root
,

how to root droid 3

,
how to root droid 3 on mac
,
how to root droid3
,
motorola droid 3 end user drivers
,
motorola end user driver droid 3
,
root droid 3
,
root droid3
,
root your droid 3