[HOW TO] Permanently Root Rezound

Discussion in 'HTC Rezound Development' started by macpro88, Dec 28, 2011.

  1. macpro88
    Offline

    macpro88 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +83
    [​IMG]






    How to root the latest software version: 2.01.605.11

    Prerequisites:
    -Must be HTC Dev unlocked [info here]
    -Must have AmonRa Recovery installed [info here]


    -Boot into AmonRa recovery
    -Under developer menu choose "install superuser and su"
    -This will install the root exploit as well as the superuser app to manage root privileges [if you factory reset and loose the superuser app, re-download from Market, you are still rooted]


    This latest OTA update broke the zerg rush exploit that is commonly used to root, so far the above method is all that is available to root the OTA.


    How to root previous software version: 1.02.605.6

    Note: You may use the above method to root this software version as well

    Other root method requires a Windows machine:

    [These instructions have been taken from this thread here from xda]


     
    Last edited: Feb 6, 2012
  2. willywonkaisrsh
    Offline

    willywonkaisrsh New Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Where can we find these "proper HTC drivers?"
     
  3. macpro88
    Offline

    macpro88 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +83


    They install themselves when you install HTC Sync. If you have not done so, go here. If you can't get the root to work, uninstall HTC Sync and reboot the machine, don't worry, the drivers will still be there.
     
  4. willywonkaisrsh
    Offline

    willywonkaisrsh New Member

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Worked like a charm. Thanks, and thanks for the great guide(s).

    As a side note, I noticed that when I right-clicked and ran the batch as Administrator that it would fail, which is wierd because this is usually what you have to do. For those that are having problems, DONT RUN AS ADMINISTRATOR.
     
  5. la9ers
    Offline

    la9ers New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    how do you uninstall HTC Sync completely?
     
  6. davidetkin511
    Offline

    davidetkin511 New Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I have a mac, but i am comfortable using ADB Push. So if anybody can tell me what to push and to where it would same me the trouble of installing windows on my mac! Thanks!
     
  7. fallofshadows
    Offline

    fallofshadows Member

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I didn't uninstall HTC Sync the first time, and it said I was perm rooted, but Set CPU told me it couldn't get root access, as did TiBu. I uninstalled HTC Sync, ran the rooter again, and BOOM! Root access.

    Now, how do we go about getting wireless tether? :D
     
  8. edwinm
    Offline

    edwinm New Member

    Joined:
    Dec 16, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    New Jersey
    Ratings:
    +0
    Worked like a freaking charm. Now my Rezound will be perfect. I think this possibly makes it better than the GNex.
     
  9. macpro88
    Offline

    macpro88 Premium Member Premium Member

    Joined:
    Feb 7, 2011
    Messages:
    1,400
    Likes Received:
    83
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Ohio
    Ratings:
    +83
    Go into the control panel and select all programs and find HTC Sync, click on it, then click on remove or change. Once finished, reboot and you should be good.

    Was thinking the same lol once dev work gets rolling on this thing, better for sure, but we won't tell anyone ;) lol
     
  10. briandmiller
    Offline

    briandmiller New Member

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Is there an unroot procedure

    Just wonder if there are any details yet about unrooting the Rezound after this.
     
  11. idiotekniQues
    Offline

    idiotekniQues Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    won't work for me. i booted into recovery mode to make sure i really did unlock it, just to be 100% even though i watched it tell me i unlocked my phone. my bootloader is unlocked.

    i had htc sync installed. it didnt work. i uninstalled it. tried again. didnt work. rebooted my pc. same thing. i reinstalled htc sync. then made sure it wasn't running. still nothing.

    i get a lot of errors when i run the script. says 'can't write' and a bunch of stuff. oh i also turned off my antivirus.
     
  12. idiotekniQues
    Offline

    idiotekniQues Member

    Joined:
    Aug 13, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ratings:
    +0
    should never have listened to this guy. i read the whole thread before i tried it the first time and paid attention to this post and followed it.

    i went back and ran as administrator and it worked.

    wasted 30 minutes of my life.
     
  13. Alphaman
    Offline

    Alphaman New Member

    Joined:
    Aug 29, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    St. Louis
    Ratings:
    +0
    Done. Didn't work the 1st time but I uninstalled HTC Sync, rebooted and it worked! Thanks!
     
  14. 713King
    Offline

    713King Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    439
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Location:
    Houston, Tx
    Ratings:
    +1
    yea there are already files to be able and return the Rezound back to STOCK! so I think this will be my upgrade, I was thinking about GNEX but than I think about it and SAMSUNG made it so thats a NO to that, I like the whole google experience but the Rezound seems to be a very solid phone
     
  15. McClellan
    Offline

    McClellan New Member

    Joined:
    Jan 1, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    This may sound like a dumb question but I am going to ask any way, does the phone need to be powered off or on before the start ?
     
Search tags for this page

how to root htc rezound

,
how to root htc rezound permanent
,

how to root rezound

,

htc rezound root

,
permanent root htc rezound
,
rezound root
,
root htc rezound
,
root htc rezound permanent
,

root rezound

,
rooting htc rezound