1. DroidForums.net is currently undergoing a major software upgrade. If you are experiencing any problems logging in please: Contact Us

Help rooting Droid Razr 4.1.2?

Discussion in 'Droid RAZR Hacks' started by CarrierX, Dec 26, 2012.

  1. CarrierX
    Offline

    CarrierX New Member

    Joined:
    Dec 26, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have recently decided that I am fed up with al of the bloatware and need to get rid of it however I did just receive the Jellybean update a day or so ago and I have not found any guides on how to root while being on 4.1.2. Any help would be greatly appreciated thanks in advance!
  2. joshxdroid
    Offline

    joshxdroid New Member

    Joined:
    Jun 12, 2012
    Messages:
    1,065
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Minnesota
    I'm sure someone will come up with a root method before to long. I believe as of now the only way to get rooted is to temporally unroot while still on ics, and restore it after the update. Unfortunately for you that ship has sailed.
  3. enkryptik
    Offline

    enkryptik New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I tried the ota rootkeeper but it didn't work for me. I ended up having to root it via adb. All is well now cept for some reason I cannot get USB tethering to work now, just wifi which is a billion times slower, uses more battery, and creates more heat.
  4. FoxKat
    Offline

    FoxKat Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    819
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    When you say you rooted with ADB, do you mean you rooted ICS, or Jelly Bean??? :blink:
  5. enkryptik
    Offline

    enkryptik New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Jelly Bean. ota rootkeeper kept saying there was no protected backup so I pushed a su and a superuser.apk and it gave me root.
  6. joshxdroid
    Offline

    joshxdroid New Member

    Joined:
    Jun 12, 2012
    Messages:
    1,065
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Minnesota
    Interesting.........
  7. nastybynature
    Offline

    nastybynature New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Vancouver, WA
    So getting root on my razr maxx after the OTA jellybean update is possible? Where can I find instructions on how to do this? :-D Really want my FoxFi back for my nexus 7.
  8. FoxKat
    Offline

    FoxKat Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    819
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    Please expound upon this!! When you say you pushed it, you simply used ADB commands from a terminal, or did you use a self-created BAT file? Where did you push SU and superuser.apk to (i.e. what folder(s))? In other words, can you list the steps and commands with full syntax? I, for one, would very much like to know, as I did botch my upgrade and don't have root. :frown: Also, I'm sure there are others in a similar predicament. :hail:
    Last edited: Dec 29, 2012
  9. FoxKat
    Offline

    FoxKat Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    819
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    Yes, Josh, interesting is perhaps a bit tame, I'd sooner go with exciting, promising, thrilling, oh, I don't know...maybe even exhilarating! :D

    nastybynature, that's just what WE'RE trying to find out too! Stand by and let's see what we come up with! :icon_ banana:
  10. joshxdroid
    Offline

    joshxdroid New Member

    Joined:
    Jun 12, 2012
    Messages:
    1,065
    Likes Received:
    55
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Minnesota
    I need to know more before I get to excited :)
  11. enkryptik
    Offline

    enkryptik New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Grabbed Superuser-3.1.3-arm-signed.zip from Superuser
    extracted the su and superuser.apk to root of where adb.exe is.

    Some of this you can possibly cut out but I was basically just trying different things til I got it to work plus i wanted the su and superuser.apk on root of sdcard incase needed again.

    I'm on win 8 pro so I had to set it to run as admin for adb to even work.

    commands:
    adb shell
    su
    mount -o rw,remount -t yaffs1 /dev/block/system /system

    adb push su /sdcard/
    adb push superuser.apk /sdcard/
    adb shell
    su
    cp /sdcard/su /system/bin/
    cp /sdcard/superuser.apk /system/app/


    Don't have to reboot I don't think but always best to so you don't have to set read-only on system again. check to see if you have root with root check basic or whatever app you want.

    Let me know if it works for you. I'd even consider starting a remote session and trying it if anyone would be up for it.
    I'm pretty sure that's all I had to do.
    Last edited: Dec 29, 2012
  12. enkryptik
    Offline

    enkryptik New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Since I made a complaint about this earlier....
    for those who need it, to enable USB tethering you need to modify "Settings Storage" com.motorola.android.providers.settings, then settings.db, then settings
    Along with the entitlement check, change "tether_reverse_nat_enabled" from a "0" to a "1". Reboot and try usb tethering again. I know most people would rather use wifi tether but I will say that 2-3MB/sec download is tons slower than 4-5MB/sec you get with usb tether assuming your lte coverage is good enough.:biggrin:


    sorry, forgot to mention you'll need an sql editor to modify these settings. SQLite Editor works excellent.
    Last edited: Dec 29, 2012
  13. YelloEye
    Offline

    YelloEye Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    66
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    I'll have to make sure I do this when I get root back.
  14. nastybynature
    Offline

    nastybynature New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Vancouver, WA
    I need Wifi tether to get internet access on my Nexus 7. Can't USB tether with my tablet or I would use pdanet.
  15. enkryptik
    Offline

    enkryptik New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah but pdanet requires a program to be installed on pc and it also creates a strange network type. Wifi tether works straight out of the box with the wifi tether for root. I'd still change the entitlement check to 0 on that one though.
  16. nastybynature
    Offline

    nastybynature New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Vancouver, WA
    If I do this to get root, will I be able to revert back to bone stock in case I need to warranty replace my phone?
  17. Krenzy
    Offline

    Krenzy New Member

    Joined:
    May 1, 2012
    Messages:
    264
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    You can go back to stock but they will be able to tell it was rooted.
  18. FoxKat
    Offline

    FoxKat Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    819
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    This is great info and I am going to give it a run now! Thanks SOOOOO Much for posting this. You make this community that much better with your exploration and generosity. I'll let you know how it goes. Wish me luck! :biggrin:

    Update: I ran Command and ADB'd in. It found the Spyder, then I tried the Mount command, but it failed "Operation not permitted". How do I run Command in Admin mode>?

    Tried push su, ended with "error: device offline".
    Last edited: Dec 29, 2012
  19. enkryptik
    Offline

    enkryptik New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Right click and goto properties. Somewhere should have run as admin box.
    When you enter su does it deny you?
  20. FoxKat
    Offline

    FoxKat Super Moderator Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    8,606
    Likes Received:
    819
    Trophy Points:
    113
    Location:
    Pennsylvania
    SU not found.
Search tags for this page
/system/bin/sh su not found razr maxx
,

droid razr root 4.1.2

,

how to root droid razr 4.1.2

,
how to root droid razr maxx 4.1.2
,
how to root motorola razr 4.1.2
,
how to root motorola razr m 4.1.2
,
how to root razr maxx 4.1.2
,
motomizer
,

root 4.1.2 razr

,

root droid razr 4.1.2

,
root droid razr m 4.1.2
,
root files for razr 4.1.2
,

root razr 4.1.2

,
rooting droid razr maxx 4.1.2 moto
,
shell@cdma spyder:/ $