Help rooting Droid Razr 4.1.2?

Discussion in 'Droid RAZR Hacks' started by CarrierX, Dec 26, 2012.

  1. nastybynature
    Offline

    nastybynature New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Location:
    Vancouver, WA
    Ratings:
    +0
    If I do this to get root, will I be able to revert back to bone stock in case I need to warranty replace my phone?
     
  2. Krenzy
    Offline

    Krenzy Member

    Joined:
    May 1, 2012
    Messages:
    264
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    18
    Ratings:
    +5
    You can go back to stock but they will be able to tell it was rooted.
     
  3. FoxKat
    Offline

    FoxKat Resident Novelist...LOL! Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    10,014
    Likes Received:
    1,573
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +1,632
    Current Phone Model:
    Droid Turbo, and Nexus 6!
    This is great info and I am going to give it a run now! Thanks SOOOOO Much for posting this. You make this community that much better with your exploration and generosity. I'll let you know how it goes. Wish me luck! :biggrin:

    Update: I ran Command and ADB'd in. It found the Spyder, then I tried the Mount command, but it failed "Operation not permitted". How do I run Command in Admin mode>?

    Tried push su, ended with "error: device offline".
     
    Last edited: Dec 29, 2012
  4. enkryptik
    Offline

    enkryptik Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Right click and goto properties. Somewhere should have run as admin box.
    When you enter su does it deny you?
     
  5. FoxKat
    Offline

    FoxKat Resident Novelist...LOL! Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    10,014
    Likes Received:
    1,573
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +1,632
    Current Phone Model:
    Droid Turbo, and Nexus 6!
    SU not found.
     
  6. YelloEye
    Offline

    YelloEye Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    65
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +4
    Perhaps something he did earlier setup something for root?
     
  7. enkryptik
    Offline

    enkryptik Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    I had device offline before running as admin. I've verified that I had no su prior to doing this
     
  8. YelloEye
    Offline

    YelloEye Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    65
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +4
    I just tried his instructions as well, mine fails at the 2nd step with
    Code:
    /system/bin/sh: su: not found
    Won't let me push su anywhere giving me a
    Code:
    error: device offline
     
  9. enkryptik
    Offline

    enkryptik Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    You should be able to at least push it to \sdcard\ as that's not a protected area.
     
  10. YelloEye
    Offline

    YelloEye Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    65
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +4
    Device offline if I try to push there.

    I'm running CMD as admin and have ADB set to always run as admin so I don't think it's on the Windows end. Also if I try to push su to /sdcard/ from the command prompt I get a copy failed: Permission denied message.

    Currently have USB debugging on and connected as mass storage.

    I can LS all day around the file system, even checked /system/bin/ to look for SU, wasn't there. But I get the device offline if I try to push anything.

    That mount command gives me an operation not permitted error.
     
    Last edited: Dec 29, 2012
  11. enkryptik
    Offline

    enkryptik Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    one more thing, as i was having trial and error. i tried orignally to root via droidrazr utility 1.82 and it did the several reboots but still had no root. then i tried those commands. i think maybe it could've given su over adb which may have allowed me to continue further. Problem is that I tried a million things til I finally got it working. I do seem to recall way back in early droid days that you could have su over adb but not on the device itself.
     
  12. YelloEye
    Offline

    YelloEye Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    65
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +4
    I'll wait to see what you guys figure out over the next couple of days, I won't have my laptop until Tuesday. Don't want to weigh down my girlfriend's machine anymore.
     
  13. FoxKat
    Offline

    FoxKat Resident Novelist...LOL! Staff Member Premium Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    10,014
    Likes Received:
    1,573
    Trophy Points:
    558
    Location:
    Pennsylvania
    Ratings:
    +1,632
    Current Phone Model:
    Droid Turbo, and Nexus 6!
    enkryptik and I are going to give it another try on my PC, but right now I have multiple instances of ADB and they keep fighting for control. Can't push anything. I am trying to get rid of them and start clean.
     
  14. YelloEye
    Offline

    YelloEye Member

    Joined:
    Jun 27, 2012
    Messages:
    65
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +4
    Anxiously awaiting your results.
     
  15. enkryptik
    Offline

    enkryptik Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    This process isn't going well. We followed same steps exactly to get jb which was stock ics, ics root, ota rootkeeper, protect root. jb update. Neither one of us did the temp unroot.
    Somehow mine is rooted after this and we cannot seem to reproduce this on FoxKat's atm.
     
Search tags for this page
droid razr root 4.1.2
,

how to root droid razr 4.1.2

,
how to root droid razr maxx 4.1.2
,
how to root motorola razr 4.1.2
,
how to root razr maxx 4.1.2
,
motomizer
,
root 4.1.2 razr
,

root droid razr 4.1.2

,
root files for razr 4.1.2
,

root razr 4.1.2