help installing fission

Discussion in 'Droid 2 Global Roms' started by droid2lb, Mar 28, 2011.

  1. droid2lb

    droid2lb New Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    i have fission rom manager downloaded on my computer and its 60 kb, how do i transfer it over to my phone?
     
  2. rockshox

    rockshox New Member

    Joined:
    Mar 19, 2011
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Plug in the USB cable that should have come in the box. Then go to My Computer. The phone will mount as a drive, just like a thumb/flash drive does. You then use the standard copy/paste to copy the file to the flash drive.
     
  3. droid2lb

    droid2lb New Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    I got fission up and running on my droid but alot of my apps and almost all my contacts were lost. Also, what things can I do differently now that I have fission?
     
  4. kptphalkon

    kptphalkon Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6
    Flashing a rom does that- deletes any locally (internal memory) stored applications and contacts. if your phone was syncing properly, your apps should be remembered and auto-downloaded by the market. Your contacts though, are a different story.

    What you can do for contacts, well there are a few options.

    You can go to your contacts, go to settings and export the list to your sd card, to be imported later (say if you flash anotherr rom, go back to stock, or when/if you decide to go to gingerbread)

    You can log on to your gmail account, preferably on your computer, and edit your gmail account to include your contacts. This way, when you sign in to gmail after first flashing the ROM, they will all be auto-added.

    Or, and Im not experienced with this, log in to your verizon account sync online and back them up manually BEFORE flashing, and then sync them afterwords.

    Either way you will need to add all those contacts manually at this point, unless I am mistaken. I flash between stock, fission, and d2 roms constantly and I always have to ask people for their numbers over and over again since I dont do those methods. Exporting to the sd card can be shoddy at times, just so you know. I would recommend editing your gmail contacts AND doing the account sync thru a PC just to be sure
     
  5. droid2lb

    droid2lb New Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Thanks for the input. In terms of just customizing and appearance what can I do now with fission that I couldn't do with launcher pro?
     
  6. kptphalkon

    kptphalkon Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6
    Fission still uses the stock home app. If you were using LP, you may have to set it up again unless it has a backup/restore feature like adw ex
     
  7. droid2lb

    droid2lb New Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    If I use launcherpro while I have fission, wouldn't that just completely defeat the purpose of having it in the first place if im just going to cover it up with another launcher?
     
  8. kptphalkon

    kptphalkon Active Member

    Joined:
    Dec 31, 2010
    Messages:
    1,380
    Likes Received:
    6
    Trophy Points:
    38
    Ratings:
    +6
    Well fission is more of a 'theme' of the core OS. It takes away all of the motoblur and motorola bloatware, and tries to give you a vanilla android look. That means, basically a non motorola messed with phone. Using a different launcher with fission is the same as using a different launcher with the stock ROM
     
  9. droid2lb

    droid2lb New Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Does fission allow me to overclock/underclock your phone?
     
  10. TrueSpin

    TrueSpin New Member

    Joined:
    Apr 1, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    Not directly. You will still need a CPU control app from what I could tell.
     
  11. 13th angel

    13th angel Developer Developer

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    2,102
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    103
    Location:
    Auburn, Alabama
    Ratings:
    +1
    This is correct. You can get SetCPU for free over on XDA-developers.com (just google free setcpu and its the first one). However, Jrummy's Droid Overclock app is much better imo ($1.50 in market).
     
  12. droid2lb

    droid2lb New Member

    Joined:
    Mar 27, 2011
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0
    now that i have fission rom manager, how would i go about and downloading themes for my d2g like black edition?