Free Wireless Hotspot (tether) ???

Discussion in 'Droid Incredible Hacks' started by jrosser, Aug 22, 2010.

  1. jrosser
    Offline

    jrosser New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Phone: HTC Incredible, Rooted (unrevoked3), Android 2.2, SkyRider 2.5, Hydra 1.15 Kernal, Baseband 2.x.

    I am trying to get the wireless tethering working. Droid 2.2 has it built in under Settings / Wireless connections. through there i am able to get my laptop and other devices connected, BUT it brings you to a Verizon page and wants you to sign up for the extra service.

    I have tried to download the Wireless 3G Hotspot for Rooted users from both the Market, and www.theunlockr.com but both i coudln't even get a device connected.

    I have seen that there is software you can install on both the laptop and phone that will work as a tether.. BUT is there a way to get the wireless tether working w/o software on the computer?

    looking for FREE wireless tether..
  2. killuhjason
    Offline

    killuhjason New Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  3. jrosser
    Offline

    jrosser New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i'll give that a try.. any particular version i shoudl try? anything that needs to be done after it is installed?
  4. huskur
    Offline

    huskur Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    31
    Trophy Points:
    48
    Location:
    Lower Delaware
    Always reboot after install of wifi tether. It's a must.

    I would try the latest build out for your phone. If it doesn't work go back a build until it does.
  5. jrosser
    Offline

    jrosser New Member

    Joined:
    Aug 18, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    ok that worked.. thank you..

    i installed the latest version, restarted and it worked..

    not sure Y it didn't work in the past.. last time i downloaded it form the Market, and also theunlockr.com.. BUT i also didn't restart those times..

    so it could be the restarting or the diff version.. but either way,..

    thanks
  6. rcali001
    Offline

    rcali001 New Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    55
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Germany
    ...thanks for the tip guys! downloaded the correct app, restarted and I am now surfing the net with WIFI Tether for root users! Awesome!! Love my Droid...I mean rooted Droid!!
  7. cj5 buggy
    Offline

    cj5 buggy New Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NE GA
    thanks again for all ya'll do.
  8. Zoolander
    Offline

    Zoolander New Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Would someone be kind enough to post "simple" step-by=step instructions on how to root the phone and then how to get around VZWs tether blocks? I see the "wireless_tether_2..." link that has been posted, but I have no idea what to do with that file once I download it. I'd really like to be able to enable my mobile hotspot and not get charged for 2 data packages considering I'm already paying for unlimited data. I still don't know how VZW can say they are 2 different items. It's like an internet company making you pay for the internet up to the modem (i.e. 1 computer) and then forcing you to pay to use that exact same connection on the other 2 or 3 computers in your home (i.e. home network via router/WIFI).

    Thanks in advance

    Zoo

    P.s. in case it's not obviously, I'm 100% new to rooting a phone.
  9. Zoolander
    Offline

    Zoolander New Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I should also point out that I'm fortunate enough (or not) to still be running 2.1...
  10. 86mcss
    Offline

    86mcss New Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bakersfield CA
  11. rosariorose9
    Offline

    rosariorose9 Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
  12. Humpa
    Offline

    Humpa New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    440
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dallas
    You must be using the default dialer. I was using Dialer One and couldn't do it until I used the default dialer instead.
  13. rosariorose9
    Offline

    rosariorose9 Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    ^^^

    HEy, thanks for the response, but I have no idea what the "default dialer" is. I'm using the dialing keypad on the DI. Is that not the default dialer?>?
  14. Humpa
    Offline

    Humpa New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    440
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dallas
    lol ... the default dialer would be the one you would be using if you didnt install another one. ;)

    I use Dialer One, and that didn't work.

    I guess you are using the default dialer since you don't seem aware that you can change it. In which case, I have no idea why it wouldn't work for you. Has anyone else reported that it didn't work? If not, I'd try again - I'd hate to be the only one that couldn't get it to work. ;)
  15. rosariorose9
    Offline

    rosariorose9 Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    ^^^

    Thanks. Well, for whatever reason, this time I was able to get into edit mode (hooray), but was unable to enter anything into the password box. I press on the '0' key, but nothing is entered in the field. Any suggestion?
  16. Humpa
    Offline

    Humpa New Member

    Joined:
    Jan 3, 2010
    Messages:
    440
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Dallas
    Make sure the input box has focus. Click your finger in the box to make sure.
    And you want to be pressing the zero key and not the letter "o".
  17. rosariorose9
    Offline

    rosariorose9 Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    :icon_ banana::icon_ banana::icon_ banana:

    Got it! So where is the wifi accessed on the phone?
  18. green27614
    Offline

    green27614 New Member

    Joined:
    Sep 10, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have also had great experiences with PDANET thus far using the bluetooth DUN function. not like a 3G wifi hotspot but pretty comparable for light usage- only drawback is that it does not seem to like windows Vista very much (but then what did ??)
Search tags for this page
droid incredible tethering hack
,

droid incredible wifi hotspot free

,
droid wifi hotspot free
,

free droid hot spot

,
free mobile hotspot app for droid incredible
,
free mobile hotspot incredible
,
hotspot for droid incredible rooted
,

htc incredible 2 free wifi hotspot

,
htc incredible free tethering
,

htc incredible hotspot hack

,

htc incredible wifi hotspot

,
tethering & portable hotspot htc rooted incredible
,
verizon droid incredible wifi hotspot
,
verizon hotspot free
,
verizon hotspot hack incredible