Wireless tether?!

Discussion in 'Droid Incredible Hacks' started by jimmyco2008, Dec 11, 2010.

  1. jimmyco2008
    Offline

    jimmyco2008 Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    3G Florida
    Ratings:
    +1
    For some odd reason, I can't get Barnacle or Wireless Tether for Root Users to work... Both broadcast an Ad-Hoc wireless network, but neither will actually put my computer, iPod, etc. through to the internet.

    Someone else on droidforums had this problem, the thread didn't show a solution to said problem, so here I am haha.

    I used Unrevoked3 on both of my Droid Incredible's same issue on both phones.

    Other root required apps will work, though.

    I'm running the latest 3.21 (or something like that?) update, Android 2.2.

    So any ideas?
     
  2. jimmyco2008
    Offline

    jimmyco2008 Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    3G Florida
    Ratings:
    +1
    And how would I make another Droid Incredible connect to the one with Barnacle or Wireless Tether for Root Users? It doesn't actually recognize ad-hoc....
     
  3. jimmyco2008
    Offline

    jimmyco2008 Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    3G Florida
    Ratings:
    +1
    well i got it to work.. sort of.

    Thanks guys lol

    Anyway, I had to install an unofficial version of the app from the Wireless Tether for Root Users page on code.google.com

    The only one I got to work was the one uploaded a few days ago, the second one from the top for those of you with the problem
     
  4. jimmyco2008
    Offline

    jimmyco2008 Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    3G Florida
    Ratings:
    +1
    Oh and for some odd reason I had to connect my iPod Touch to my Droid before it would let me connect to my computer.... Weird...
     
  5. Goatastic
    Offline

    Goatastic Member

    Joined:
    Oct 23, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0
    Glad to see you got it figured out for the most part. I was going to suggest that you use barnacles custom wifi settings. I got it working by checking the "skip wpa_supplicant" check box.
     
  6. jimmyco2008
    Offline

    jimmyco2008 Active Member

    Joined:
    Aug 22, 2010
    Messages:
    1,024
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    38
    Location:
    3G Florida
    Ratings:
    +1
    I wish I could use Barnacle, I prefer it over Wireless Tether for Android, it lets you use SSID's with spaces and special characters, and it looks better lol


    So I think I'll try the many recommended solutions for getting Barnacle to work as listed in this link:

    Barnacle Wifi tether - connected but no internet access [Archive] - xda-developers

    You ever lose 3G in like a loop before?

    Happened with my Droid X- and Incredible just a little while ago, but so far its good.