Failing on switching from SB to Clockwork

Discussion in 'Android Tech Support' started by catsartcox, Jun 16, 2010.

  1. catsartcox
    Offline

    catsartcox New Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Failing on switching from SB to Clockwork [Solved]

    All i can find is the other way around. I am trying to use ROM Manager, And it says it is installed and i have the latest version, but when i reboot into recovery its still SB, I Would like Clockwork, Because it seems thats what i need to use Rom Manager and it seems like a upgrade.

    Thanks!
    Last edited: Jun 16, 2010
  2. catsartcox
    Offline

    catsartcox New Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am running BB .01, With Froyo. If that is a factor.
    I am trying to do this to get to .02.
    I know i can do the update.zip method. But if i can get this to work. It seems like this would be a better option down the road.
  3. jstafford1
    Offline

    jstafford1 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,065
    Likes Received:
    130
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    In ROM manager there's an option to flash clockwork. Did you do that? One thing to remember any sprecovery backups are not compatible with clockwork and vice versa.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  4. catsartcox
    Offline

    catsartcox New Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes, That is what i am doing....
    It says I have 1.8.1.8 and all the option are there so ROM manager thinks i have it.

    But when i reboot it still looks like SBRecovery and it even says welcome to SBRecovery nothing about CLockwork.
  5. jstafford1
    Offline

    jstafford1 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,065
    Likes Received:
    130
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    Ok in rom manager go to the option to flash sprecovery, flash it then reflash clockwork see if that helps.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  6. catsartcox
    Offline

    catsartcox New Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I tried that too. Did not help.
  7. dmacleo
    Offline

    dmacleo Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    in rm press menu delete cache then uninstall and reinstall rm. then reflash c/w recovery.
  8. catsartcox
    Offline

    catsartcox New Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well i did what you said...Cleared the cache then uninstalled both Rom and the premium add on. Then reinstalled and flashed it again. So my phone boots up normally . But it won't boot into recovery. I push "X" or press the option in Rom manager and the phone hangs there on the screen with the Motorola logo.
  9. dmacleo
    Offline

    dmacleo Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    yup, now in RM flash sp recovery, reboot phone, then reflash c/w mod.
    this happened to me the other day.
    if this does not work in rm (if paid) use the older c/w in the experimental section.
  10. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    Just as an outside observer guys, and you know I'm not as smart as the RS people are, I have to say there seems to be an issue with using ROM Manager. I just see too many people having problems. SPRecovery gave me no problems at all.

    Again, I'm just reporting what I'm seeing in the forum. Lots of issues.
  11. catsartcox
    Offline

    catsartcox New Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks! The problem is solved. I am very appreciative of your help.
  12. dmacleo
    Offline

    dmacleo Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    seems to be related to a corrupt download often. when RM updates I usually flash sp then back to c/w as a habit. takes 5 seconds and seems to help.
    only time I forgot to do it I had this happen :lol:
  13. roberj13
    Offline

    roberj13 New Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    878
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Austin, TX
    There have been a lot of issues posted about ROM manager and clockwork recovery. First I will mention that my name is not Koush so I don't make any money from ROM Manager.

    First, each developer is responsible for his own section. If uploads are bad, links wrong there will be problems.

    If any individual developer changes his/her sections manifest file and formats it wrong, I.E. forgets a comma or has one where there shouldn't be, there will be an error.

    There has been problems with CW not flashing (I have had none) remember that this recovery image is still "young" so Koush actively updates it. Every time it updates it obviously has to reflash, which creates an opportunity for something to go wrong. Unlike SPRecovery which hasn't updated since I've had the phone.

    That said clockwork is much superior in my use for one main reason. It will install a zip without having to rename to update.zip.

    Just wanted to throw out the main reason I think you see comments of trouble is that people have to reflash with updates unlike flash once and forget SP.

    I have to use both since I need to make sure my stuff has to work both but I don't really have a preference other than the update.zip renaming annoyance.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  14. dmacleo
    Offline

    dmacleo Premium Member Rescue Squad Premium Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,479
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Etna,ME
    the real beauty is that we have 2 options available.
  15. hookbill
    Offline

    hookbill Premium Member Premium Member

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,545
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    0
    Location:
    N.E. Ohio
    That being said, how difficult is it to rename a file? To me it's just so simple.
  16. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    I agree with Hook. I'll spend the few minutes renaming rather than hours rebuilding.

    When RM/CW was first released there were lots of issues. Obviously, Koush listened and corrected and things settled down. Now, however, it seems that RM/CW are causing issues again.

    I installed RM/CW premium version so that I could help others. Truthfully, I've regretted installing so I keep the alternative recovery, SPR, flashed. Thankfully, I've never had a problem with SPR.

    My two cents.

    Mike
  17. roberj13
    Offline

    roberj13 New Member

    Joined:
    Jan 17, 2010
    Messages:
    878
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Austin, TX
    Try this install BB then some sort of theme in an update form also then a kernel and you will feel my pain. I think both are just as useful, matter of fact if they added the ability to not have to rename zips I would use it 100 percent of the time no doubt, because it IS easier to use since there aren't any updates for it. So basically I am agreeing with you but wish for one feature.

    Sent from my Droid using Tapatalk
  18. catsartcox
    Offline

    catsartcox New Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The main reason why wanted to get clockwork to work is because i like trying things first hand....I've read alot about it. So i thought why not....I am not trying to be lazy are anything. I just like messing with things....
  19. mwhartman
    Offline

    mwhartman Super Moderator/RS Premium Member

    Joined:
    Jan 15, 2010
    Messages:
    10,739
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    38
    Location:
    South FL
    I understand you desire to learn. I'm not comfortable using RM/CW because of the problems that seem to have risen lately. For me, SPR is the "Gold Standard"

    Mike
  20. jstafford1
    Offline

    jstafford1 DF Super Moderator Rescue Squad

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    9,065
    Likes Received:
    130
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Hebron, Oh.
    The main issues with CW have come with froyo. CW usually works fine but there's something up with froyo that seems to be causing an issue. A lot of people are loosing recovery when flashing a 2.2 rom through CW. I don't think its a bad download, but there is an issue. Up until 2.2 CW worked fine as far as I knew. Its a little more complex than sprecovery but once you got the hang of it worked well. Maybe its that slight over complexity that is causing the hangups with 2.2

    Sent from my Droid using Tapatalk